Någon länk som inte fungerar? Hör gärna av dig, så jag kan hålla sidan up to date. Klicka här 

© 2013 by Virginia Küst.  All Rights Reserved.

TJÄNSTER OCH SAMARBETEN

Glutenfreelancer kustenarklar

Hur når du din målgrupp?

 

Här kommer 5 tips på hur du kan nå de på bästa sätt!

  • Få hjälp av en Influencer som känner din målgrupp.

  • Välj en Influencer utefter följarnas engagemang, inte antalet följare. Det är lätt att köpa sig följare.

  • Låt en matstylist och fotograf ta bilderna åt dig eller gå en kurs.

  • Få hjälp med content och SEO.

  • Att vara Influencer är också ett jobb. Väljer du att bara ge bort produkter så kan du inte förvänta dig att det kommer att läggas ut något material. En del gör det men inte alla och kvaliteten på materialet blir oftast inte bra. Det tar tid att exempelvis ta fram nya recept, ta bra bilder, redigera och skriva redaktionellt innehåll. Får man bara betalt i produkter lägger man inte heller ner tiden. En reklambyrå tar oftast en mycket högre kostnad och når ändå inte din målgrupp på samma sätt. Följarna litar däremot på sin Influencer som de själva valt att följa. 

Hur kan jag hjälpa dig nå din målgrupp?

Mitt nätverk och mina kunskaper

Jag har levt glutenfritt i över 10 år och har under den tiden byggt upp ett stort nätverk både ute i verkliga livet och inom sociala medier. De senare åren har jag även levt mjölkfritt och mina systerbarn har flertalet allergier och intoleranser. Därför har jag kunskap och kännedom om så mycket mer än bara celiaki (glutenintolerans). Det är en fördel eftersom många celiakister inte bara är glutenintoleranta.

Utmärkelser

Jag fick SCUF-gaffeln 2016 och utsågs till en av Sveriges bästa glutenfria bakbloggare 2017.

Samarbeten

Som Influencer är jag ärlig mot mina följare, för det är just det de förväntar sig. Så jag publicerar bara det jag själv vill och om jag då tycker om din produkt eller tjänst, kommer det att ge både dig och mina läsare så mycket mer än ett random inlägg. Ibland tar jag emot produkter för att prova nyheter som kan vara av intresse i mitt arbete, men jag tar aldrig emot produkter som ersättning för att att publicera inlägg.

Bilder

Jag har fotograferat både event, högtider, porträtt och bakverk i många år. Senare gick jag även en fotokurs på Dagmars Kitchen - Matfotografering och matstyling i naturligt ljus. Att fotografera mat och bakverk kräver helt andra skills än att fotografera människor.

Många företagare tar enkla bilder på sina bakverk och lägger ut i media, men kan inte förmedla hur gott det verkligen är. Det krävs så mycket mer än att bara ta en bild för att ögat ska frestas. Det bästa är att låta ett proffs hjälpa dig eller gå en kurs hos mig eller någon annan. 

Recept

Ett av mina största intressen är att utveckla recept, så jag kommer att kunna presentera din produkt på flera sätt.

Content och SEO

Jag har gått kurser för att lära mig mer om både content och SEO. Jag är inte proffs (än), men jag har lärt mig betydligt mer än många andra Influencers.

 

Jag har fler bra saker i min glutenfria ryggsäck​!

  • Utveckling av enkla recept som liknar bakverk med gluten i konsistens, smak och hållbarhet.

  • 2013 startade jag min hemsida "Küsten är klar!" för att ge min målgrupp en större plattform att utgå från.

  • Har gjort ett flertal kartor med tips på restauranger och kaféer som har glutenfritt utbud. Både inom Sverige och utomlands.

  • Letat upp glutenfritt utbud och skrivit recensioner om resor och matfestivaler.

  • Föreläsning om vad celiaki är och hur utbudet ser ut.

  • Hållit i bakkurser.

  • Samordnade och skrev i sociala medier om Ölrepublikens första glutenfria ölprovning 2016. 

  • Sålt mina bakverk på marknad. 

  • Varit admin i en stor FB-grupp för celiakister (glutenintoleranta) i ca 4 år.

  • Tog fram ett recept efter förfrågan till EXPO-mässan som hölls i samband med Göteborgsvarvet 2016.

  • 2017 startade jag en FB-grupp som heter Celiaki från kust till kust där privatpersoner, bloggare och företagare ger tips om restauranger, recept, produkter, event och mycket mer.
  • Jag har varit med i flertalet tidningar och intervjuer.
  • 2017 var jag projektledare för Celiakitorget på Bak- och chokladfestivalen i Stockholm.
  • 2017 var jag första bloggaren som ställt ut på Mat för livet-mässan.
  • 2017 gjorde jag en film-intervju i samarbete med Celiakiföreningen i Stockholms län.
  • 2018 blev jag vald till ordförande i Celiakiföreningen i Stockholms län.
  • 2018 var jag projektledare för Sveriges största glutenfria mässa - Mat för livet.
  • 2019 blev jag omvald till ordförande i Celiakiföreningen i Stockholms län.

Utbildning och erfarenheter

  • Fotokurs på Dagmars Kitchen - Matfotografering och matstyling i naturligt ljus.

  • HACCP - Hazard Analys Critical Control Point (Livsmedel).

  • UGL - Utbildning för Gruppledare.

  • Produktionsutveckling.

  • RMI Berghs - Grafisk formgivning och illustration.

  • Projektledning och verksamhetsutveckling.

Du kan få mer information i min profil på LinkedIn om min yrkeserfarenhet.

Anställning

  • Ordförande och Kanslichef på Celiakiföreningen i Stockholms län.

  • Projektledare för Sveriges största glutenfria mässa - Mat för livet.

KONTAKTA MIG!

STOCKHOLM

SVERIGE

virginia@kustenarklar.se

Mobil: 0046 (0)722 23 28 27

Jag är medlem i Influencers of Sweden

  • YouTube - Grey Circle
  • Facebook - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle
  • Blogger - Grey Circle
  • Pinterest - Grey Circle
  • LinkedIn - Grey Circle