GLUTENFRIA ANEKDOTER

En dag när jag gick runt på Kulturkalaset i Göteborg blev jag hungrig och började fråga runt bland matstånden efter glutenfri mat. Ett av stånden var ett kebabstånd där personalen var engelsmän. 

 

Jag frågade: Hi, is the kebab meat gluten-free?
Han tittade på mig med förskräckta ögon och tittade allmänt konstigt på mig….och sa ”No, its not for free!”…och så vände han sig snabbt om igen för att fortsätta jobba.

 

Vem har sagt att det ska vara lätt? ;)

Här kommer fler roliga, tokiga, otroliga kommentarer, frågor och svar.

Anna

 

Är det glutenfritt? Nej, det är laktos i.

 

Is it gluten-free? No, i'ts with lactose.

 

 

Lillemor

 

Var ute på en restaurang där det fanns chokladpudding till efterrätt & jag frågade om den var glutenfri. Till svar fick jag - nej den är gjord på mjölk......

 

We were out at a restaurant where they had chocolate pudding for dessert on the menue and I asked if it was gluten free. In response , I got - no, it's made of milk ......

 

 

Pia

 

Varje kväll på All inclusivebuffèn på hotellet i Egypten när vi var där nu i mars.... "Is this gluten free?" Yeeees, its free!! OOOOOOkey..

 

Every night at the hotel with all inclusive buffet in Egypt, when we were there now in March ....

"Is this gluten free?" Yeeees, its FREE !! OOOOOOkey ..

 

 

Lena

 

Var på en kinakrog och frågade vad som var glutenfritt på buffen : Vad då glyta, allt är i glyta!! Glyta=gryta!

 

 

Cim


Jag frågade efter glutenfritt i Bangkok på flygplatsen med hjälp av översättningskort från celiakiförbundet, en kille sa följ mig o visar vägen till en BLOMSTERAFFÄR!

 

I asked for gluten free in Bangkok at the airport with help of the translation card from the Celiac Association. A guy said follow me and showed me the way to a FLOWER SHOP!

Helen

 

Jag beställde en GF pizza på hemkörning.

När den kom såg den misstänkt likt ut en vanlig, men med vit sås på.

Jag ringde pizzerian, ägaren hade skrivit GF PIZZA till kocken som trodde det betydde Gräddfils pizza!!!

De kom ut med min en stund senare...

 

 

Teresia


I vintras hade en gäst förbeställt GF mat och väl vid bordet går jag (servitrisen) igenom menyn och är väldigt utförlig om innehållet osv, varpå gästen beställer en stor stark och lite bröd på sidan om. 

 

Last winter a guest pre-ordered GF food. When I went to the table ( I was the waitress ) I did go through the whole menu in detail about all contents etc, whereupon the guest only orders a pint of beer and some bread on the side.

Jenny

 

Jag frågade på en pizzeria om de hade något som inte innehöll gluten och fick till svar "vi har inte nutella i någon mat"...

 

I asked at a pizzeria if they had something that did not contain gluten and was told " we do not have Nutella in any food " 

Birgitta


På en restaurang i Tyskland fick jag svaret "Nej vi använder inte glutamat "

 

In a restaurant in Germany , I received the answer , "No , we do not use glutamate " 

Inläggen är hämtade från en sluten grupp på FB. Alla ovan var informerade om att jag kommer att lägga ut inläggen här innan de skrev. Jag informerade de även att jag inte kommer att skriva hela deras namn så de kan få vara anonyma.

  • YouTube - Grey Circle
  • Facebook - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle
  • Blogger - Grey Circle
  • Pinterest - Grey Circle
  • LinkedIn - Grey Circle

Någon länk som inte fungerar? Hör gärna av dig och berätta vilken länk det gäller, så jag kan hålla sidan up to date. Klicka här 

© 2013 by Virginia Küst.  All Rights Reserved.