Search

TIPS INFÖR JULBUFFÉN

Updated: Jan 18


Nu vankas det Julbufféer och det är stor risk för kontaminering. Gäster plockar lite här och där och lägger tillbaka bestick i fel byttor även om det står glutenfritt på skyltarna. Är man inte själv intolerant/allergisk eller har någon i familjen som är det, tänker man oftast inte på vad man kan ställa till.

Jag brukar därför be serveringspersonalen fråga kökspersonalen om de kan fixa en tallrik till mig direkt i köket istället. Ser de frågande ut, förklarar jag lugnt varför.....att det är risk för att det hamnar gluten i maten när folk plockar med bestick utan att tänka på vilken bytta det tillhör. Om brödet ligger i början av bordet, är det även risk för att det hamnar brödsmulor i maten. Ja, jag har sett hur små brödbitar råkar falla ner från tallriken eller när besticken nuddar brödet som ligger på tallriken.

Nu för tiden verkar jag inte tåla mjölkprotein heller, så det krävs lite extra tankeverksamhet av både mig och kökspersonalen. När jag fått maten, dubbelkollar jag allt och kan därefter också sätta mig och njuta av maten i lugn och ro. Ja, jag erkänner...ibland trippelkollar jag också, men det är ju faktiskt jag som blir dålig om det går fel! Jag känner ingen som vill äta något man blir sjuk av....så varför skulle jag vara unik i det sammanhanget?

Önskar dig en smaklig måltid! :)


Välkommen till min glutenfria blogg!

Här delar jag med mig av mina glutenfria recept, resor, life hacks, kartor med gluten-fritt utbud, bra länkar, husmorstips till dig som råkat få i dig gluten och mycket annat som kan underlätta för dig som har celiaki.

Mitt namn är Virginia Küst och jag bor i Göteborg.

"Jag är en glutendetektiv på ständig spaning"

 

Jag har sedan barnsben älskat att baka och experimentera fram nya recept, men det var först när min systerdotter fick celiaki som mitt driv och nyfikenhet verkligen kom till nytta, och då upptäckte även jag att jag behövde utesluta gluten.

 

Det var en helt ny bakvärld som öppnade sig och blev bättre med lite engagemang och kunnighet.

Det övergick till ett brinnande intresse att hjälpa andra i samma situation.

År 2016 fick jag SCUF-gaffeln och 2017 blev jag utsedd till en av Sveriges bästa glutenfria bakbloggare.

 

 

 

SCUF-gafffeln 2016

SOCIALA MEDIER

  • YouTube - Grey Circle
  • Facebook - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle
  • Blogger - Grey Circle
  • Pinterest - Grey Circle
  • LinkedIn - Grey Circle

MIN FACEBOOKGRUPP

Celiaki från kust till kust

  • Facebook - Grey Circle
  • YouTube - Grey Circle
  • Facebook - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle
  • Blogger - Grey Circle
  • Pinterest - Grey Circle
  • LinkedIn - Grey Circle

Någon länk som inte fungerar? Hör gärna av dig och berätta vilken länk det gäller, så jag kan hålla sidan up to date. Klicka här 

© 2013 by Virginia Küst.  All Rights Reserved.