Någon länk som inte fungerar? Hör gärna av dig, så jag kan hålla sidan up to date. Klicka här 

© 2013 by Virginia Küst.  All Rights Reserved.

Search

KUL TIPS OM ÄGG


Hej!

Jag hittade en rolig film på Youtube igår om hur man på ett snabbt och enkelt sätt kan skilja äggvitan från gulan. Kolla in filmen om du inte redan sett den! Det här måste jag ju testa! :)

När jag hade sett detta kom jag på att det finns andra bra tips också, som jag vill dela med mig.....och jag kan även tipsa om att barn som gillar att experimentera tycker det här är spännande! ;)

Hur man undviker att få äggskal i skålen

Knäck ägget mot en plan yta. Då är det mindre chans att du får äggskal i skålen.

Så här kollar du hur färskt ägget är

Ställ fram en djup skål med kallt vatten och lägg i ägget.

  • Är det färskt sjunker det till botten.

  • Är det ett veckogammalt ägg flyter det upp till hälften.

  • Om ägget är mer än tre veckor gammalt ställer det sig upp helt i vattnet med den spetsiga änden ner.

  • Är det för gammalt för att äta flyter ägget upp till ytan.

Så här kan du se om ägget är kokt eller rått

Lägg ägget på en plan yta och snurra på ägget.

  • Är det rått, snurrar det ojämnt och långsamt.

  • Är det kokt, snurrar det fort och jämnt.



Välkommen till min glutenfria blogg!

Här delar jag med mig av mina glutenfria recept, resor, life hacks, kartor med gluten-fritt utbud, bra länkar, husmorstips till dig som råkat få i dig gluten och mycket annat som kan underlätta för dig som har celiaki.

Mitt namn är Virginia Küst och jag flyttade från Göteborg till Stockholm i mars 2018.

"Jag är en glutendetektiv på ständig spaning"

 

Jag har sedan barnsben älskat att baka och experimentera fram nya recept, men det var först när min systerdotter fick celiaki som mitt driv och nyfikenhet verkligen kom till nytta, och då upptäckte även jag att jag behövde utesluta gluten.

 

Det var en helt ny bakvärld som öppnade sig och blev bättre med lite engagemang och kunnighet.

 

Det övergick till ett brinnande intresse att hjälpa andra i samma situation och idag jobbar jag i Celiakiföreningen i Stockholms län och med Mat för livet-mässan som är Sveriges största glutenfria mässa. 

År 2016 fick jag SCUF-gaffeln och 2017 blev jag utsedd till en av Sveriges bästa glutenfria bakbloggare.

 

 

 

SCUF-gafffeln 2016

SOCIALA MEDIER

  • YouTube - Grey Circle
  • Facebook - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle
  • Blogger - Grey Circle
  • Pinterest - Grey Circle
  • LinkedIn - Grey Circle

MIN FACEBOOKGRUPP

Celiaki från kust till kust

  • Facebook - Grey Circle
  • YouTube - Grey Circle
  • Facebook - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle
  • Blogger - Grey Circle
  • Pinterest - Grey Circle
  • LinkedIn - Grey Circle