- Virginia Küst
KUL TIPS OM ÄGG
Hej!
Jag hittade en rolig film på Youtube igår om hur man på ett snabbt och enkelt sätt kan skilja äggvitan från gulan. Kolla in filmen om du inte redan sett den! Det här måste jag ju testa! :)
När jag hade sett detta kom jag på att det finns andra bra tips också, som jag vill dela med mig.....och jag kan även tipsa om att barn som gillar att experimentera tycker det här är spännande! ;)
Hur man undviker att få äggskal i skålen
Knäck ägget mot en plan yta. Då är det mindre chans att du får äggskal i skålen.
Så här kollar du hur färskt ägget är
Ställ fram en djup skål med kallt vatten och lägg i ägget.
Är det färskt sjunker det till botten.
Är det ett veckogammalt ägg flyter det upp till hälften.
Om ägget är mer än tre veckor gammalt ställer det sig upp helt i vattnet med den spetsiga änden ner.
Är det för gammalt för att äta flyter ägget upp till ytan.
Så här kan du se om ägget är kokt eller rått
Lägg ägget på en plan yta och snurra på ägget.
Är det rått, snurrar det ojämnt och långsamt.
Är det kokt, snurrar det fort och jämnt.