Search

HAR NI NÅGOT GLUTENFRITT?


Hej!

Hoppas du har fått en skön helg!

Själv har jag varit ute på landet och inte haft tillgång till Wi-Fi, men nu är jag hemma igen och kan skriva om en kul grej som jag velat skriva om redan i fredags :)

Det handlar om en tjej som heter Kajsa. Hon hade samlat in diverse svar hon fått på frågan "Har ni något glutenfritt?" och gjort skyltar av alla kommentarerna för att sedan dela dessa på Instagram! En riktigt rolig idé som hon har fått mycket respons på genom att få fler roliga kommentarer från andra.

Kajsa som är 21 år och studerar till Sjuksyster fick diagnosen 2011. När jag frågade kort om hur hon kom på idén, skrev hon att det mest var en kul grej enligt henne och ett ställe att få uttrycka sin frustration över, om hur lite professionella kockar och många fler vet om mat.

Om du har Instagram kan du söka upp hennes tråd som heter Vadargluten eller Klicka här

För dig som inte har Instagram har jag lagt upp en sida med några av hennes skyltar Klicka här

Jag kan tyvärr inte lägga upp fler än en bild i blogginlägget p.g.a tekniska skäl, men den funktionen kommer förhoppningsvis snart.

Dela gärna vidare!! Detta kanske äntligen kan få upp ögonen på många!

Även om jag fick mig många goa skratt, är det faktiskt skrämmande på samma gång.... De som svarat har totalt noll koll på vad gluten är eller vad det innebär att få i sig det när man har glutenintolerans/celiaki.

Har du fått något roligt svar? Skriv gärna till Kajsa direkt i tråden på Instagram, så kanske hon gör en skylt för just den kommentaren :) Har du inte Instagram får du mer än gärna skriva in kommentaren här.

Ha en fortsatt skön söndag och trevlig läsning! ;)

#celiaki

Välkommen till min glutenfria blogg!

Här delar jag med mig av mina glutenfria recept, resor, life hacks, kartor med gluten-fritt utbud, bra länkar, husmorstips till dig som råkat få i dig gluten och mycket annat som kan underlätta för dig som har celiaki.

Mitt namn är Virginia Küst och jag bor i Göteborg.

"Jag är en glutendetektiv på ständig spaning"

 

Jag har sedan barnsben älskat att baka och experimentera fram nya recept, men det var först när min systerdotter fick celiaki som mitt driv och nyfikenhet verkligen kom till nytta, och då upptäckte även jag att jag behövde utesluta gluten.

 

Det var en helt ny bakvärld som öppnade sig och blev bättre med lite engagemang och kunnighet.

Det övergick till ett brinnande intresse att hjälpa andra i samma situation.

År 2016 fick jag SCUF-gaffeln och 2017 blev jag utsedd till en av Sveriges bästa glutenfria bakbloggare.

 

 

 

SCUF-gafffeln 2016

SOCIALA MEDIER

 • YouTube - Grey Circle
 • Facebook - Grey Circle
 • Instagram - Grey Circle
 • Blogger - Grey Circle
 • Pinterest - Grey Circle
 • LinkedIn - Grey Circle

MIN FACEBOOKGRUPP

Celiaki från kust till kust

 • Facebook - Grey Circle
 • YouTube - Grey Circle
 • Facebook - Grey Circle
 • Instagram - Grey Circle
 • Blogger - Grey Circle
 • Pinterest - Grey Circle
 • LinkedIn - Grey Circle

Någon länk som inte fungerar? Hör gärna av dig och berätta vilken länk det gäller, så jag kan hålla sidan up to date. Klicka här 

© 2013 by Virginia Küst.  All Rights Reserved.