Sök
 • Virginia Küst

FULLKORNSVÄLLING

Uppdaterad: 18 jan 2020


GF, NGF, LF, MF, ÄF, NF

Läs alltid innehållsförteckningen på förpackningarna ifall innehållet ändrats!


När de där soliga dagarna leker tittut och försvinner ett tag för att lämna oss med regn och rugg....vad är då godare än en varm kopp fullkornsvälling?

Det här receptet tog jag fram efter att ha experimenterat med något annat recept i köket. Kommer inte ihåg vilket....men när jag kände hur det kom en efterlängtad doft av fullkornsvälling mot mig, tänkte jag....det här kan inte vara helt omöjligt att ta fram. Jag är så glad över att kunna göra mig en kopp välling som t.o.m smakar bättre än den fullkornsvälling jag drack förr :) Nu kan även du få njuta!

Ingredienser för en kopp

2 dl söt mandelmjölk (jag använder Alpros)

1 tsk fullkornsrismjöl (finns i välsorterade hälsokostaffärer)

1 tsk bovetemjöl

1/4 krm salt

Tillaga

 1. Häll mandelmjölken i en kastrull.

 2. Häll i övriga ingredienser och vispa med en handvisp tills allt blandats väl.

 3. Vispa/rör runt tills det kokar lätt och låt det fortsätta koka lätt i några minuter under omrörning. Då blir bovetesmaken mildare och vällingen får en fylligare smak och bli tjockare i konsistensen.

 4. Häll upp i koppen och invänta tills den svalnat lite.

Jag brukar vispa mer mot slutet för att få extra skum på ytan när jag häller upp vällingen i koppen.

#recept #glutenfritt #mjölkfritt

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Välkommen till min glutenfria blogg!

Mitt namn är Virginia Küst och jag bor i Göteborg.

 

Här delar jag med mig av mina glutenfria recept, resor, life hacks, kartor med gluten-fritt utbud, bra länkar, husmorstips till dig som råkat få i dig gluten och mycket annat som kan underlätta för dig som har celiaki.

Virginia Küst

Jag har sedan barnsben älskat att baka och experimentera fram nya recept, men det var först när min systerdotter fick celiaki som mitt driv och nyfikenhet verkligen kom till nytta. Senare upptäckte jag att även jag behövde utesluta gluten.

Det var en helt ny värld som öppnade sig och övergick till ett brinnande intresse att hjälpa andra i samma situation.

Jag är en glutendetektiv på ständig spaning, så skicka mig gärna ett meddelande om det är något mer du vill att jag tar upp här på sidan.

KONTAKT

E-mail: virginia@kustenarklar.se

 

 

 

 

År 2016 fick jag SCUF-gaffeln och 2017 blev jag utsedd till en av Sveriges bästa glutenfria bakbloggare.

 

 

 

SCUF-gafffeln 2016

SOCIALA MEDIER

 • YouTube - Grey Circle
 • Facebook - Grey Circle
 • Instagram - Grey Circle
 • Blogger - Grey Circle
 • Pinterest - Grey Circle
 • LinkedIn - Grey Circle

MIN FACEBOOKGRUPP

Celiaki från kust till kust

 • Facebook - Grey Circle
 • YouTube - Grey Circle
 • Facebook - Grey Circle
 • Instagram - Grey Circle
 • Blogger - Grey Circle
 • Pinterest - Grey Circle
 • LinkedIn - Grey Circle