Sök
 • Virginia Küst

GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR!

Uppdaterad: 18 jan 2020


I helgen blev pepparkakshuset klart!


Jag frågade mina systerbarn lite försiktigt i oktober om de ville bygga något pepparkakshus i år igen med tanke på att de nu är tonåringar och har lite andra intressen....och då sa min systerson att de ville bygga ett slott. Så han ritade upp mallarna och sen var det bara att baka ut degen och bygga ihop det.


De dekorerade var sin sida precis som de gjort alla åren dessförinnan. Avslutningsvis brukade de alltid hålla i var sin tesil fylld med florsocker och skaka för att låta det singla ner som snö under tiden de sjöng "ja, se det snöar..ja, se det snöar..." men denna gången glömde vi tyvärr av det eftersom jag var så inne i att försöka få bra bilder på när det snöar utan stativ, eftersom jag glömt stativ-fästet i en annan kamera. Fast de kanske inte hade velat sjunga ändå nu när de blivit äldre :)


Tänk så fort tiden går...och jag har så mycket att vara tacksam för trots motgångar.

I år startade jag eget och lyckades få ett uppdrag på 80% inom fordonsindustrin för att få mer tid över att hitta en väg åt min eldsjäl att få jobba med glutenfritt. Mitt uppdrag tog dock mer tid än tänkt och mina veckor blev stressiga och otroligt långa...men jag tog i alla fall steget! Ibland har jag tänkt "jag ger upp den glutenfria delen", men just då har jag fått ett meddelande via mail, Instagram eller FB som givit mig värme, otrolig glädje och energi att fortsätta kämpa.

För två år sedan lade jag ut ett recept på mina pepparkakor och året därefter på mina lussebullar. Redan då blev många otroligt glada över att ha hittat en så bra deg att jobba med och bakverk som dessutom blev riktigt goda. I år hyllade ännu fler recepten! Det har nästan känts overkligt, men så roligt! Från att många ifrågasatt varför jag har potatis i har det som någon skrev, verkat bli det "nya svarta". Det finns många fler, men nedan kan du se ett urplock av det som förgyllt mina dagar i år. Jag har bara tagit de senaste som tillhör Julen, men det finns även glada pm och inlägg på mina recept för Kanelbullar, Sockerbullar och Semlor med potatis i ;)

Några av alla inlägg

- Shit! Jag har nästan stått och gråtit nu när bullarna är klara!! Kändes nästan som en vanlig bulldeg och jag gjorde både lussekatter och halva delen gjorde jag som vanliga bullar som jag fyllde med laktosfritt smör mixat med madelmassa! Oh my God!!! Tack Virginia!! Lyckan är nu total!!

- Har precis bakat världens godaste pepparkakor. Jag har inte ätit så goda pepparkakor sen innan jag fick min diagnos och det är 11 år sedan. Smakar precis som Annas pepparkakor( vanliga)

Några bilder som tagits när det bakats efter mina recept


Pepparkakshus


Lussebullar

På instagram kan ni se fler bilder Klicka här

Några inlägg som skrivits när det bakats efter mitt recept.

Under Kastanjen i Stockholm bakade Lussebullar på mitt recept i år


Kristin skrev ett inlägg om mitt recept i sin blogg.

Klicka på bilden för att kommma till hennes sida.


Sandra skrev om mitt recept och tipsade om goda fyllningar.

Klicka på bilden för att komma till hennes sida.


Jag bakade mycket redan innan tonåren och upp till vuxen ålder med gluten. Ett tag bakade jag med gluten trots att jag själv inte fick smaka (en av alla dieter läkarna satte mig på under utvärdering) och gick då mycket på minnena från känslan av att baka med vanlig deg, konsistens, smaker och dofter för att få lyckade bakverk. Det har jag med mig än idag då jag bakar glutenfritt och tar fram recept. Jag vill att en deg knappt ska skilja sig från en vanlig vetedeg, att konsistensen blir rätt i munnen, att smakerna blir så lika som möjligt eller ännu bättre och att bakverken håller sig flera timmar utan att torka precis som en vanlig vetedeg...och självklart tänker jag samtidigt på att barnen ska kunna vara med och baka. Just därför blir jag extra glad när jag får höra att ni tycker om mina recept pga det.

Slutligen vill jag tacka Sandra Carrwik för att ha hjälpt mig att utvärdera många av mina recept med sina barn. Hon är den som givit mig mest detaljerad feedback och även testat med andra mjölmixer när jag inte hunnit. Det har inte bara varit värdefullt för mig utan även för er.

Nu ska jag ta lite välbehövlig Julledighet! I alla fall de röda dagarna, för jag kommer att fortsätta försöka hitta vägar att komma vidare. Bakbok, café eller vad det nu blir....det vet jag inte än, men en sak är säker.....det är svårt att vila från något man brinner för ;) Så vi lär nog synas snart igen, om inte annat så på Instagram eller Facebook.

Jag önskar er alla en riktigt God Jul

och

Ett gott slut och fräsch början på det nya året 2016!


#helgdagar

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Välkommen till min glutenfria blogg!

Mitt namn är Virginia Küst och jag bor i Göteborg.

 

Här delar jag med mig av mina glutenfria recept, resor, life hacks, kartor med gluten-fritt utbud, bra länkar, husmorstips till dig som råkat få i dig gluten och mycket annat som kan underlätta för dig som har celiaki.

Virginia Küst

Jag har sedan barnsben älskat att baka och experimentera fram nya recept, men det var först när min systerdotter fick celiaki som mitt driv och nyfikenhet verkligen kom till nytta. Senare upptäckte jag att även jag behövde utesluta gluten.

Det var en helt ny värld som öppnade sig och övergick till ett brinnande intresse att hjälpa andra i samma situation.

Jag är en glutendetektiv på ständig spaning, så skicka mig gärna ett meddelande om det är något mer du vill att jag tar upp här på sidan.

KONTAKT

E-mail: virginia@kustenarklar.se

 

 

 

 

År 2016 fick jag SCUF-gaffeln och 2017 blev jag utsedd till en av Sveriges bästa glutenfria bakbloggare.

 

 

 

SCUF-gafffeln 2016

SOCIALA MEDIER

 • YouTube - Grey Circle
 • Facebook - Grey Circle
 • Instagram - Grey Circle
 • Blogger - Grey Circle
 • Pinterest - Grey Circle
 • LinkedIn - Grey Circle

MIN FACEBOOKGRUPP

Celiaki från kust till kust

 • Facebook - Grey Circle
 • YouTube - Grey Circle
 • Facebook - Grey Circle
 • Instagram - Grey Circle
 • Blogger - Grey Circle
 • Pinterest - Grey Circle
 • LinkedIn - Grey Circle