Sök
 • Virginia Küst

GÖTEBORGSVARVET EXPO 2016

Uppdaterad: 18 jan 2020


Så roligt det var att träffa er som kom förbi!


Jag fick så många positiva kommentarer av er när ni provsmakade mitt nya recept på Rawfoodbollar!

- De smakar ju som godis!

- De smälter i munnen och är samtidigt krispiga!

- En så kul idé med jordgubbspulver i mitten! De är jättegoda!

- I'm in heaven...

- De smälter i munnen och är mycket godare än vanliga rawfoodbollar!

- Så friska i smaken!

- Hur kan så goda bollar dessutom vara nyttiga??

....och det var bara några av alla positiva kommentarer!

Twentyfourseven på Gothia Tower hade bakat bollar för försäljning och EcoMelo hjälpte mig att baka bollar så ni kunde få helt gluten- och mjölkfria smakprover. Gör du bollarna själv, får du de helt gluten-, mjölk-, nöt- och äggfria!


Det var en spännande och rolig utmaning att ta fram nyttiga men goda bollar och dessutom med en överraskning. Innan jag började, pratade jag med en vän som utesluter gluten, mjölk och socker ur sin kost och alltid är med och springer Göteborgsvarvet. Han gav mig tips om ingredienser som man gärna äter när man springer mycket och jag blev genast inspirerad. Det finns så mycket att utforska och lära sig om mat, kryddor, smaker samt hur kroppen och hjärnan påverkas.

Under helgen hade vi en tävling också! Den som kom på det bästa namnet på mina bollar kunde vinna två luncher på Incontro. Jag fick in flera namnförslag och det var både kul och spännande att läsa era lappar! Jag fick in flera bra namn men det namnet som jag föll för lite mer var kärleksbollar.


Vem som vann? Det var Marcus Helander från Oscarshamn, som bodde på Gothia under helgen då han sprang Göteborgsvarvet. Grattis Marcus! Du kommer att få presentkort med två luncher på Incontro skickat till dig!

Receptet kommer jag att lägga ut lagom till helgen då Mors dag infaller. Kanske en presentask med kärleksbollar till din mamma? Eller varför inte till någon annan du tycker om....eller kanske rent av till dig själv, helt enkelt för att du är värd det ;)

Bollarna kommer jag även att kalla Küstens pärlor :)

Jag kan avslöja att en av ingredienserna är jordgubbspulver. Bor du i Göteborg, kan du köpa det direkt på Re-fresh vid Redbergsplatsen. Det går även att beställa via nätet från fler ställen.

Ett stort tack till EcoMelo som hjälpte mig göra bollarna så jag kunde få gluten- och mjölkfria smakprover att dela ut!


Jag är så tacksam för allas hjälp och bilder jag fått, samt att jag fick chansen att få vara med på mässan! Det gör jag gärna igen!

#event #mjölkfritt #recept

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Välkommen till min glutenfria blogg!

Mitt namn är Virginia Küst och jag bor i Göteborg.

 

Här delar jag med mig av mina glutenfria recept, resor, life hacks, kartor med gluten-fritt utbud, bra länkar, husmorstips till dig som råkat få i dig gluten och mycket annat som kan underlätta för dig som har celiaki.

Virginia Küst

Jag har sedan barnsben älskat att baka och experimentera fram nya recept, men det var först när min systerdotter fick celiaki som mitt driv och nyfikenhet verkligen kom till nytta. Senare upptäckte jag att även jag behövde utesluta gluten.

Det var en helt ny värld som öppnade sig och övergick till ett brinnande intresse att hjälpa andra i samma situation.

Jag är en glutendetektiv på ständig spaning, så skicka mig gärna ett meddelande om det är något mer du vill att jag tar upp här på sidan.

KONTAKT

E-mail: virginia@kustenarklar.se

 

 

 

 

År 2016 fick jag SCUF-gaffeln och 2017 blev jag utsedd till en av Sveriges bästa glutenfria bakbloggare.

 

 

 

SCUF-gafffeln 2016

SOCIALA MEDIER

 • YouTube - Grey Circle
 • Facebook - Grey Circle
 • Instagram - Grey Circle
 • Blogger - Grey Circle
 • Pinterest - Grey Circle
 • LinkedIn - Grey Circle

MIN FACEBOOKGRUPP

Celiaki från kust till kust

 • Facebook - Grey Circle
 • YouTube - Grey Circle
 • Facebook - Grey Circle
 • Instagram - Grey Circle
 • Blogger - Grey Circle
 • Pinterest - Grey Circle
 • LinkedIn - Grey Circle