Sök
 • Virginia Küst

BLOGGARNAS BÄSTA BAKTIPS


Hejsan!

Har du läst den nya utgåvan av Glutenfritt än? Den här gången delar jag några av mina bästa baktips och här kommer fler!


 • I ugnsmanualen finns det ofta två "mittersta" lägen. Välj det översta för att få en bättre färg på bakverken.

 • Använd silikonmatta när du bakar så fastnar inte degen lika lätt på underlaget

 • I tidningen har jag tipsat om att man kan kavla pizzadegen när man spritsat den men du kan bara kavla den om den är tillräckligt fast. I mitt recept trycker man ut den med händerna istället. Du behöver alltså inte ens en kavel för att baka pizza!

 • Det är inte bara pizzadegen du kan knåda och jäsa i plastpåse utan även mina smarriga Knasterfrullor!

 • Sandra (@latjoogoesglutenfree på Instagram) provbakar mina recept ibland. Hon kom på att man kan frysa den rivna potatisen jag har i mina recept på bullarna. Jag brukar packa ner den rivna potatisen löst i decilitermått för att måtta upp den och trycker sen ihop potatisen till en boll med en lätt hand. Sen lägger jag bollarna i en fryspåse och fryser in dem. Nu är det bara att tina upp efter behov.

 • Lägg i några riskorn i botten på muffinsplåten så blir formarna inte flottiga.

 • Vispa ihop alla torra ingredienser för att få de bättre blandade.

...och kom ihåg att 2-3 nypor kärlek är den bästa kryddan för att lyckas med glutenfri bakning!

Klicka här för att komma till sidan med mina recept

#mjölkfritt #recept

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Välkommen till min glutenfria blogg!

Mitt namn är Virginia Küst och jag bor i Göteborg.

 

Här delar jag med mig av mina glutenfria recept, resor, life hacks, kartor med gluten-fritt utbud, bra länkar, husmorstips till dig som råkat få i dig gluten och mycket annat som kan underlätta för dig som har celiaki.

Virginia Küst

Jag har sedan barnsben älskat att baka och experimentera fram nya recept, men det var först när min systerdotter fick celiaki som mitt driv och nyfikenhet verkligen kom till nytta. Senare upptäckte jag att även jag behövde utesluta gluten.

Det var en helt ny värld som öppnade sig och övergick till ett brinnande intresse att hjälpa andra i samma situation.

Jag är en glutendetektiv på ständig spaning, så skicka mig gärna ett meddelande om det är något mer du vill att jag tar upp här på sidan.

KONTAKT

E-mail: virginia@kustenarklar.se

 

 

 

 

År 2016 fick jag SCUF-gaffeln och 2017 blev jag utsedd till en av Sveriges bästa glutenfria bakbloggare.

 

 

 

SCUF-gafffeln 2016

SOCIALA MEDIER

 • YouTube - Grey Circle
 • Facebook - Grey Circle
 • Instagram - Grey Circle
 • Blogger - Grey Circle
 • Pinterest - Grey Circle
 • LinkedIn - Grey Circle

MIN FACEBOOKGRUPP

Celiaki från kust till kust

 • Facebook - Grey Circle
 • YouTube - Grey Circle
 • Facebook - Grey Circle
 • Instagram - Grey Circle
 • Blogger - Grey Circle
 • Pinterest - Grey Circle
 • LinkedIn - Grey Circle