Search

MINA BAKVERK PÅ MARKNAD

Updated: Jan 18


Wallenstam hörde av sig till mig för att fråga om jag ville vara med på Bruksgatans marknad vid Mölnlycke fabriker. Gissa om jag blev glad! Det skulle bli ett tillfälle att få träffa er som är mina läsare och låta er både få provsmaka och köpa mina bakverk.

Det var inte gjort i en handvändning för ingredienser och tårtfat mm skulle köpas in och sen skulle det ju bakas också. Det var en hel del slit men det var det verkligen värt! Jag hade så roligt på marknaden och jag fick så fin respons på mina bakverk! Även de som inte har celiaki kom förbi och handlade av mig men de flesta besökarna var mina läsare som sett mina inlägg på Facebook och Instagram. Kanske du var en av dem?

Sara Eddebrant hade åkt ända från Eslöv med sin dotter Isabella för att hon skulle få smaka på mina donuts! Hon såg så nöjd ut och jag blev alldeles varm om hjärtat!

Så här skrev Sara på Instagram:

Överlycklig dotter som får provsmaka en nyfriterad donut från Küsten är klar. Så god tyckte hon. Och jag blir så lycklig när vi hittar saker som är lika goda (eller godare) som de med gluten i.


Bild lånad av Sara Eddebrant


Bild lånad av Sara Eddebrant

Jag hade bakat Citron- och vallmomuffins, Hallongrottor, Schackrutor, Kitty cat-kakor, Kärleksmums och Küstens pärlor.....och nästan allt gick åt i ett nafs. Några av recepten finns med i bloggen som Kärleksmums, citron- och vallmomuffins, Donuts och Küstens pärlor (Kärleksbollar). Recept på småkakorna kommer i min bakbok som jag jobbar med för fullt.


Film från Wallenstam

Donuts gjorde jag på beställning i den mån det gick. Solen var med oss den dagen men det blåste ju så kallt att smeten blev för hård att spritsa. Herr Våffla med familj och en vän till mig var snälla och kom med några förslag på hur jag skulle kunna göra om det blir en nästa gång.

Apropå Herr Våffla, så kommer de förhoppningsvis att sälja glutenfria churros på Göteborgs kulturkalas i år igen.


Bild lånad av Sara Eddebrant

#recept

Välkommen till min glutenfria blogg!

Här delar jag med mig av mina glutenfria recept, resor, life hacks, kartor med gluten-fritt utbud, bra länkar, husmorstips till dig som råkat få i dig gluten och mycket annat som kan underlätta för dig som har celiaki.

Mitt namn är Virginia Küst och jag flyttade från Göteborg till Stockholm i mars 2018.

"Jag är en glutendetektiv på ständig spaning"

 

Jag har sedan barnsben älskat att baka och experimentera fram nya recept, men det var först när min systerdotter fick celiaki som mitt driv och nyfikenhet verkligen kom till nytta, och då upptäckte även jag att jag behövde utesluta gluten.

 

Det var en helt ny bakvärld som öppnade sig och blev bättre med lite engagemang och kunnighet.

 

Det övergick till ett brinnande intresse att hjälpa andra i samma situation och idag jobbar jag i Celiakiföreningen i Stockholms län och med Mat för livet-mässan som är Sveriges största glutenfria mässa. 

År 2016 fick jag SCUF-gaffeln och 2017 blev jag utsedd till en av Sveriges bästa glutenfria bakbloggare.

 

 

 

SCUF-gafffeln 2016

SOCIALA MEDIER

 • YouTube - Grey Circle
 • Facebook - Grey Circle
 • Instagram - Grey Circle
 • Blogger - Grey Circle
 • Pinterest - Grey Circle
 • LinkedIn - Grey Circle

MIN FACEBOOKGRUPP

Celiaki från kust till kust

 • Facebook - Grey Circle
 • YouTube - Grey Circle
 • Facebook - Grey Circle
 • Instagram - Grey Circle
 • Blogger - Grey Circle
 • Pinterest - Grey Circle
 • LinkedIn - Grey Circle

Någon länk som inte fungerar? Hör gärna av dig, så jag kan hålla sidan up to date. Klicka här 

© 2013 by Virginia Küst.  All Rights Reserved.