Sök
 • Virginia Küst

MJÖLKFRI MIDSOMMARRÖRA

Uppdaterad: 17 jan 2020


I morgon är det Midsommar och just då har jag ofta saknat något gott som kan ersätta gräddfil.

Jag har testat all möjliga varianter men det här receptet är nog det jag fortfarande tycker bäst om. Det tog jag fram för några år sedan men har bara delat med mig av det på Facebook. Så nu är det väl ändå dags att jag delar med mig av det här också, eller hur?


Ingredienser

1 dl Tofutti Creamy Smooth 2 msk sojagrädde (den som inte är vispbar) Ca 2 msk hackad gräslök

1 tsk citron

Några droppar äppelcidervinäger. Den neutraliserar sojasmaken.

Tillred

 1. Mixa ihop allt med en mixer tills allt blir en smidig röra och gräslöken blivit så finhackad att den nästan smält.

 2. Sist smaksätter du med 1 tsk pressad citron och några droppar äppelcidervinäger. Rör om med en slickepott eller sked. Provsmaka dig fram! Det ska bara vara i så pass att det bryter av sojasmaken och blir en aningens syrligt och fräscht som gräddfil.

 3. Dekorera med lite extra hackad gräslök.

Hoppas du också tycker att det smakar gott till sillen och att du får en riktigt trevlig Midsommar!

#mjölkfritt #glutenfritt #recept

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Välkommen till min glutenfria blogg!

Mitt namn är Virginia Küst och jag bor i Göteborg.

 

Här delar jag med mig av mina glutenfria recept, resor, life hacks, kartor med gluten-fritt utbud, bra länkar, husmorstips till dig som råkat få i dig gluten och mycket annat som kan underlätta för dig som har celiaki.

Jag har sedan barnsben älskat att baka och experimentera fram nya recept, men det var först när min systerdotter fick celiaki som mitt driv och nyfikenhet verkligen kom till nytta. Senare upptäckte jag att även jag behövde utesluta gluten.

Det var en helt ny värld som öppnade sig och övergick till ett brinnande intresse att hjälpa andra i samma situation.

Jag är en glutendetektiv på ständig spaning, så skicka mig gärna ett meddelande om det är något mer du vill att jag tar upp här på sidan.

KONTAKT

E-mail: virginia@kustenarklar.se

 

 

 

 

År 2016 fick jag SCUF-gaffeln och 2017 blev jag utsedd till en av Sveriges bästa glutenfria bakbloggare.

 

 

 

SCUF-gafffeln 2016

SOCIALA MEDIER

 • YouTube - Grey Circle
 • Facebook - Grey Circle
 • Instagram - Grey Circle
 • Blogger - Grey Circle
 • Pinterest - Grey Circle
 • LinkedIn - Grey Circle

MIN FACEBOOKGRUPP

Celiaki från kust till kust

 • Facebook - Grey Circle
 • YouTube - Grey Circle
 • Facebook - Grey Circle
 • Instagram - Grey Circle
 • Blogger - Grey Circle
 • Pinterest - Grey Circle
 • LinkedIn - Grey Circle

Någon länk som inte fungerar? Hör gärna av dig och berätta vilken länk det gäller, så jag kan hålla sidan up to date. Klicka här 

© Copyright

© 2013 by Virginia Küst.  All Rights Reserved.