Någon länk som inte fungerar? Hör gärna av dig, så jag kan hålla sidan up to date. Klicka här 

© 2013 by Virginia Küst.  All Rights Reserved.

SINGEL BLOGGINLÄGG

PEPPARKAKSBYGGE

December 8, 2013

Hoppas du också fick en mysig 2a Advent  :)

 

Idag kom mina systerbarn på besök för att bygga pepparkakshus och det är lika roligt varje år.

Mallarna till huset och granen köpte jag på Lagerhaus och släden har min systerson tillverkat genom att rita egna mallar. Kristyren vispade vi till hårt marängliknande skum, så att den blev lättare att spritsa. Det blir t.ex. mycket lättare att göra istappar om man tillreder kristyren på det sättet. Sedan satte  vi ihop byggena och ställde figurerna på brickan med smält socker. Några paket ville vi ju också ha, så vi slog in sockerbitar i julpapper. Om du tittar noga, kan du se en liten damm till vänster med små fotspår på. Det är en spegel som ligger under snön som precis dalat ner från himmelen.....vi avslutar alltid glatt med att skaka ner florsocker från tesilar och samtidigt sjunga "Nej se det snöar...". I alla år har de delat upp huset på två, så den vänstra sidan har min systerdotter gjort och den högra sidan har min systerson gjort. 

 

Ju äldre de blir desto mer vill de avancera, så vi pratade om att köpa en större bricka för att kunna bygga en liten by nästa år. Vi får se hur det går, men det är kul att spana vidare och mina systerbarn har kreativa idéer. Kanske man kan hitta något roligt redan på  Julrean? 

 

Om du undrar över godiset, så fick vi köpa lösgodis med spårämnen i pga tidsbrist.

De är så pass stora nu så de visste att de inte kunde äta detta, men de fick annat gott godis istället. Det hör ju till att äta godis när man bygger pepparkakshus, eller hur ;)

 

Please reload

SENASTE BLOGGINLÄGG

Please reload

TAGGAR
Please reload

Please reload

  • YouTube - Grey Circle
  • Facebook - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle
  • Blogger - Grey Circle
  • Pinterest - Grey Circle
  • LinkedIn - Grey Circle