Någon länk som inte fungerar? Hör gärna av dig, så jag kan hålla sidan up to date. Klicka här 

© 2013 by Virginia Küst.  All Rights Reserved.

SINGEL BLOGGINLÄGG

TOTTAS GLUTENFRIA MC-TUR

June 12, 2014

Hejsan!

 

När jag såg att t0tta tipsade om en glutenfri laxtallrik på "Sillaludan" i en liten by som heter Hög, frågade jag henne om hon hade lust att gästblogga och berätta om hennes MC-tur och glutenfria upptäckter längs vägen. Det ville hon gärna, så här kommer hennes berättelse :)

 

Bilder och karta Klicka här

 

 

t0tta:

 

Hallå i sommarvärmen!

 

Sommaren har dragit igång på allvar och även vi glutisar vill ju ut och njuta av landskapet. Med anledning av det, har jag fått den stora äran att gästblogga.

 

I min och min sambos fall har det än så länge mest blivit turer på motorcykel. Så jag vill tipsa om 3 ställen i Skåne vi har varit på hittills, där man kan äta glutenfritt.

Först var vi på en träff med Moto Guzzi-klubben på ”Hanksville Farm”, precis utanför Svalöv.

De hade jättebra koll och både buffén och chilin de serverade var glutenfria. 

 

När vi körde ut på skånerundan med Guzzigänget, så gjorde vi ett stopp på ”Café utsikten” utanför Båstad och ca hälften av deras rätter var glutenfria. Usikten är näst intill oslagbar.

 

Det tredje tipset är i lilla samhället Hög, som ligger precis på gränsen till Löddeköpinge. Där finns en vikingaby med en runda man kan gå om lusten faller på och ett litet museum. Där har de träff för motorfordon varje tisdag, hela sommaren. Tidigare år har det gått att få korv med mos (och det kan man fortfarande) men ”Sillaludan” har inte haft glutenfritt tidigare (till en fiskälskares förtret). Till min stora glädje hade de ändrat detta i år, så förutom att spatsera runt och titta på jänkebilar, veteranbilar, motorcyklar, ”bananbilar” och ibland även flygplan eller ta sig en tur i helikopter, så kan man dessutom äta sig mätt på en god laxtallrik med kall sås och kokt potatis. Riktigt gott och slår ju verkligen korv med mos.

 

När jag ändå babblar sönder Virginias blogg, så kan jag passa på att nämna ett ställe i Höganäs som heter ”Garage”. Ett väldigt amerikainspirerat ställe och de har superkoll på vad gluten är. De har kanske inget glasklart på menyn för oss men de är mer än villiga att plocka ihop en rätt som fungerar, oavsett vad man inte kan äta. Och de gör det med ett leende. Nästan så jag fick en tår i ögat av bemötandet.

 

Gästbloggare t0tta http://t0tta.blogg.se önskar er en underbar glutenfri sommar med massor av god mat och roliga upplevelser.

 

 

Please reload

SENASTE BLOGGINLÄGG

Please reload

TAGGAR
Please reload

Please reload

  • YouTube - Grey Circle
  • Facebook - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle
  • Blogger - Grey Circle
  • Pinterest - Grey Circle
  • LinkedIn - Grey Circle