Någon länk som inte fungerar? Hör gärna av dig, så jag kan hålla sidan up to date. Klicka här 

© 2013 by Virginia Küst.  All Rights Reserved.

SINGEL BLOGGINLÄGG

FULLKORNSVÄLLING

June 27, 2015

GF, NGF, LF, MF, ÄF, NF

 

Läs alltid innehållsförteckningen på förpackningarna ifall innehållet ändrats!

 

 

När de där soliga dagarna leker tittut och försvinner ett tag för att lämna oss med regn och rugg....vad är då godare än en varm kopp fullkornsvälling? 

 

Det här receptet tog jag fram efter att ha experimenterat med något annat recept i köket. Kommer inte ihåg vilket....men när jag kände hur det kom en efterlängtad doft av fullkornsvälling mot mig, tänkte jag....det här kan inte vara helt omöjligt att ta fram. Jag är så glad över att kunna göra mig en kopp välling som t.o.m smakar bättre än den fullkornsvälling jag drack förr :) Nu kan även du få njuta!

 

 

 

Ingredienser för en kopp

 

2 dl söt mandelmjölk (jag använder Alpros)

1 tsk fullkornsrismjöl (finns i välsorterade hälsokostaffärer)

1 tsk bovetemjöl

1/4 krm salt

 

 

Tillaga

 

  1. Häll mandelmjölken i en kastrull. 

  2. Häll i övriga ingredienser och vispa med en handvisp tills allt blandats väl.

  3. Vispa/rör runt tills det kokar lätt och låt det fortsätta koka lätt i några minuter under omrörning. Då blir bovetesmaken mildare och vällingen får en fylligare smak och bli tjockare i konsistensen.

  4. Häll upp i koppen och invänta tills den svalnat lite.

 

 

Jag brukar vispa mer mot slutet för att få extra skum på ytan när jag häller upp vällingen i koppen. 

 

 

 

Please reload

SENASTE BLOGGINLÄGG

Please reload

TAGGAR
Please reload

Please reload

  • YouTube - Grey Circle
  • Facebook - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle
  • Blogger - Grey Circle
  • Pinterest - Grey Circle
  • LinkedIn - Grey Circle