Någon länk som inte fungerar? Hör gärna av dig, så jag kan hålla sidan up to date. Klicka här 

© 2013 by Virginia Küst.  All Rights Reserved.

SINGEL BLOGGINLÄGG

SVT PLUS GÖR ETT INSLAG OM GLUTEN

October 19, 2015

 

 

Hejsan,

 

 

I somras blev jag kontaktad av en tjej på SVT för att diskutera kunskapen om gluten och andra allergener på restauranger i och med den nya lagen som trädde i kraft i december 2014. Som många av er redan vet, är det alltför många inom restaurangbranschen som inte har koll eller ens bryr sig och därmed gör många celiakier sjuka. Flertalet blir tyvärr sjuka först efter några timmar och hinner komma hem. Man vill ju i och för sig helst vara hemma när man mår dåligt.....men  det blir inte lika tydligt för andra,  som t.ex vid nötallergi. Det är likadant med mjölk. Det är många som tror att laktosfri mjölk är mjölkfri och inte förstår att de som har mjölkproteinallergi kan få lika starka reaktioner som den med nötallergi. Ja, det finns t.o.m de som reagerar lika illa på gluten. 

 

 

Varför hon ringde mig och även kontaktade forumet "Vi med celiaki" på FB?

Jo...för att göra research inför ett eventuellt TV-program.....och nu kommer det äntligen att sändas!! :) 

 

Så passa på att titta på programmet på torsdag 22/10 på SVT1 kl 21:00! Då gör de på Plus ett inslag om gluten. 

 

Så här skriver de i tablån: "Restauranger måste sedan i fjol ha koll på innehållet i form av allergener och gluten i den mat de säljer. Men kunskapen är begränsad, det visar en undersökning som Plus gjort. Inte ens hälften av matställena kan ge korrekta och tydliga svar om innehållet i sin mat, trots lagkravet." 

 

Jag har ingen aning om vad som kommer att sändas, men jag hoppas på att de får med så mycket som möjligt :)

 

 

Glöm inte! Torsdag kl 21:00! ;)

 

 

Mer info kommer på webben SVT Plus senare i veckan. Klicka här för att komma till sidan.

Tags:

Please reload

SENASTE BLOGGINLÄGG

Please reload

TAGGAR
Please reload

Please reload

  • YouTube - Grey Circle
  • Facebook - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle
  • Blogger - Grey Circle
  • Pinterest - Grey Circle
  • LinkedIn - Grey Circle