Någon länk som inte fungerar? Hör gärna av dig, så jag kan hålla sidan up to date. Klicka här 

© 2013 by Virginia Küst.  All Rights Reserved.

SINGEL BLOGGINLÄGG

BAKGLADA SEMESTERFIRARE

July 20, 2016

I helgen var jag hemma hos Sandra med familj och hälsade på under mina första semesterdagar. Det var mysigt och man behöver nog inte fråga sig varför bakning stod högst upp på schemat även om mat stod rätt högt upp den också. Sandra och Nico brukar provbaka mina recept innan jag lägger ut de i bloggen, men de experimenterar även själva.

 

 

Nico överraskade mig med Kladdkakemuffins med ätbara muffinformar, som vi även tog med på picknick dagen efter. Det blev en hit eftersom de var så lätta att äta med papperet på.

 

 

Hon bytte ut några ingredienser i receptet som man kan hitta i Sju sorters kakor. Du kan läsa receptet på mitt Instagramkonto och även klicka vidare till @latjoogoesglutenfree för att följa de om du klickar här 

 

 

Dr.Oetkers muffinformar smakar som oblat så de har inte någon smak direkt. Du kan hitta de på ICA bland bakprodukterna för dekoration mm och inte bland pappersformarna.

 

 

 

På Internationella glassdagen bakade vi en chokladrulltårta med glass och jordgubbar i. 

 

 

Vi tog receptet på Drömtårtan från Sju sorters kakor till själva chokladkakan, skivade jordgubbar och rörde glassen mjuk. Sedan bredde vi på glassen på chokladkakan, strödde över jordgubbar och rullade ihop det till en rulltårta. Vi kunde tänka oss mer choklad inuti eller ringlat ovanpå men det var ändå mumsigt!

 

 

Glassen hann smälta rätt mycket innan vi blev klara med bilderna, så servera den direkt när du är klar.

 

 

Nästa dag friterade vi donuts. Nico tog fram sina bagarkläder som hon fått av sina sysslingar och paxade för att göra smeten och dekorationerna.

 

 

Vi hade ingen kakformare för donuts, så vi spritsade smeten i oljan istället. ​Sandra höll hålsleven lite under oljan och jag spritsade ringar som hon knipsade av med en gaffel. Är man två fungerar det riktigt bra, men är man själv som ska fritera munkarna är det nog bättre att spritsa smeten direkt ner i oljan och låta de forma sig själva om man inte har en Nils Johan som på bilden nedan.

 

Gullringen är en kakformare för munkar som Nils Johan producerade tidigare. Man brukar kunna få tag på de i välsorterade butiker för köksredskap eller exempelvis Tradera på nätet.

 

 

Visst ser de smarriga ut!

 

 

Vi friterade de med Sempers finmix då Sandra och Nico ville få en frasig yta, men mitt grundrecept är med MixWells ljusa basmix. Om du väljer Sempers finmix behöver du 2 dl vätska. Klicka här för att komma till receptet

 

 

Det blev några riktigt sena bak-kvällar men vad gör det när det är semester och sommarlov :)

 

 

Please reload

SENASTE BLOGGINLÄGG

Please reload

TAGGAR
Please reload

Please reload

  • YouTube - Grey Circle
  • Facebook - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle
  • Blogger - Grey Circle
  • Pinterest - Grey Circle
  • LinkedIn - Grey Circle