Någon länk som inte fungerar? Hör gärna av dig, så jag kan hålla sidan up to date. Klicka här 

© 2013 by Virginia Küst.  All Rights Reserved.

SINGEL BLOGGINLÄGG

VI BAKADE GLUTENFRI AFTERNOON TEA TILLSAMMANS

March 11, 2017

Hejsan!

 

Du som följer mig på Instagram och Facebook har säkert redan läst om dagen jag åkte till Linköping. Det var Sara Eriksson på SCUF Öst som tog kontakt med mig för att fråga om jag kunde komma upp och hålla en bakkurs för medlemmarna efter deras årsmöte. 

 

Sara till höger och jag till vänster. Fotograf: Elin Carlsson

 

Det var första gången jag skulle bli officiell bakledare så det krävdes en hel del planering. Jag hade bara varit lite bakledare inom familjen och bland vänner tidigare men nu var det på en högre nivå.

 

SCUF står för Svenska Celiaki Ungdoms Förbundet som är till för alla som är 0-29 år. 

De består av sex medlemsföreningar och arrangerar flera aktiviteter runt om i landet som barn med Celiaki (glutenintolerans) eller andra allergier kan vara med på. Utöver det jobbar de tillsammans med Unga Allergiker i ett skolprojekt som heter LAGA (Laktos, Astma, Gluten, Allergi) för att göra skolan tillgänglig för alla. Oavsett om du har astma, allergi, celiaki eller intolerans ska du kunna känna dig trygg och må bra i din skolmiljö. Här kan du läsa mer om SCUF och deras arbete för barn och ungdom. 

 

 

Snart var det dags att hålla i bakkursen

Under tiden de satt i årsmöte förberedde jag för glatta livet.

 

 

Alla jobbade i team två och två. Några bakade två bakverk och några bakade bara ett för att det tog längre tid.

 

 

Det var ett härligt gäng som stöttade varandra och gärna ville lära sig av alla tips och trix jag delade med mig av.

 

Fotograf: Elin Carlsson

 

Semlorna krävde mer tid än de andra bakverken men alla hjälptes åt för att bli klara och såg glatt fram emot att få äta upp dem.

 

Fotograf: Sara Eriksson

 

Karin Sandin Dahlgren från ABF kom förbi en runda för att se hur det gick under tiden vi bakade och hon sa att hon blev imponerad. 

 

Vi bakade hallongrottor, kärleksmums, citron- och vallmomuffins, kanelbullar, semlor och knasterfrullor. De flesta av recepten kan du hitta på min sida under fliken "recept".

 

 

Man brukar säga att det ska vara sju sorters kakor på kakbordet men jag kan lova att alla blev mätta på sex sorter. Det fanns så mycket att alla kunde ta med sig varsin påse hem också.

 

Fotograf: Karin från ABF

 

Karin från ABF (som tog bilden) stannade gärna kvar på fika och hon blev glatt överraskad över hur gott det var och hur bra alla hade lyckats med bakningen.

 

Jag är otroligt glad över att de blev så nöjda och ännu gladare blev jag när de räckte mig denna semla och sa "Du är toppen"!

 

 

Några av kursdeltagarna beskrev bakkursen så här:

 

 

Elin

 

Bakkursen hade ett bra och enkelt upplägg. Med spännande och goda recept fick vi tillsammans lära oss mer om glutenfri bakning. Under kursens gång fick vi knep och tips, om till exempel knådning som är svårt att läsa sig till hur man ska göra. 

 

Sara

 

Jag tyckte att bakkursen var så kul! Vi fick bra coaching och småknep som gör bakningen bättre!! Vi hade en väldigt bra grupp där alla hjälpte alla och det var helt enkelt hur kul och lärorikt som bara den!

 

 

 Fotograf: Elin Carlsson

 

 

Jag hade också riktigt roligt och kan tänka mig att göra det igen!

 

 

Please reload

SENASTE BLOGGINLÄGG

Please reload

TAGGAR
Please reload

Please reload

  • YouTube - Grey Circle
  • Facebook - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle
  • Blogger - Grey Circle
  • Pinterest - Grey Circle
  • LinkedIn - Grey Circle