Någon länk som inte fungerar? Hör gärna av dig, så jag kan hålla sidan up to date. Klicka här 

© 2013 by Virginia Küst.  All Rights Reserved.

SINGEL BLOGGINLÄGG

GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR!

December 23, 2017

ÅRET SOM GÅTT

 

Tänk att det redan gått ett år sedan jag satsade 100% på att jobba inom den glutenfria branschen. Det har många gånger varit kämpigt men jag har samtidigt haft roligt och känt att jag kunnat göra nytta och glädja andra. Det här är verkligen något jag brinner för!

 

 

Jag har bl.a varit projektledare för Celiakitorget  som var årets nyhet på Bak- och chokladfestivalen, ställt ut som första bloggare på Mat för livet där ni kunde få provsmaka några av mina recept, gjort en film-intervju med ordförande på Celiakiföreningen i Stockholms län, varit med i tidningar som Celiakiforum och Vi älskar glutenfritt och spanat glutenfritt utbud på Göteborgs kulturkalas åt er. Utöver det har jag varit på ett flertal möten som förhoppningsvis ger frukt nästa år. Det finns en hel del att göra som kan underlätta vardagen för dig som har celiaki! Inte minst för hela familjen.

 

Hur det går med min bakbok? Ja du...den som det visste. Jag började ju att baka upp en massa och fotografera, men sen räckte inte tiden till. Förlagen jag varit i kontakt med vill ha det mesta färdigt, så där verkar jag inte få någon hjälp. Men jag har inte gett upp hoppet ännu! Det finns fler vägar att gå. När tiden blir mogen, kommer jag att informera er om vad som händer och sker.

 

Men nu till helgen ska jag faktiskt unna mig lite välbehövlig ledighet och passa på att bara vara och umgås med min familj och nära vänner. Något jag saknat är att få tiden att utveckla nya recept, så det blir nog lite av sånt med. Det kan tyckas lite konstigt, men det är faktiskt avkoppling för mig. En av mina nära vänner träffade jag faktiskt via Facebook och det är hon som provbakar många av mina recept. Som du nog redan vet, vill jag gärna att mina recept är väl utprovade innan jag lägger ut dem här. Hon heter Sandra Carrwik och är en av de som ger mig bäst och mest detaljerad feedback, så det blir lättare för mig att uppdatera recepten jag utvecklar. Det är något hon gör på sin fritid, så det är ju inget jag kan "begära" av henne. Men jag är henne evigt tacksam när hon och hennes dotter får lust och tid att göra det.

 

Idag avslutar Sandra mitt inlägg som gästbloggare. Hon bjuder på ett recept som kan piffa upp dina pepparkakor. Det är ju inte alla som gillar grönmögelost på dessa små goda kakor.

 

 

Jag önskar dig en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

 

GÄSTBLOGGARE @latjoogoesglutenfree

 

Jag är en bakglad tvåbarnsmamma som i början av mitt glutenfria liv hade turen att komma i kontakt med Virginia. Med hjälp av henne och hennes underbara recept kunde jag behålla bakglädjen jag alltid haft. Tack för det Virginia och för vänskapen som det också förde med sig!

 

Nu vill jag dela med mig av ett enkelt recept att piffa till pepparkakorna med så här i glöggtider, en mascarponekräm med apelsinsmak. Det är lätt att anpassa smaken av honung och apelsin utefter sitt eget tycke.

 

Lycka till och ha en riktigt God Jul!

 

 

MASCARPONEKRÄM MED APELSINSMAK

 

  Bild: Sandra Carrwik

 

 

INGREDIENSER

 

250g mascarponeost

ca 1 msk flytande honung

1,5 krm vaniljpulver

Rivet skal och saft från en apelsin

 

 

GÖR SÅ HÄR:

 

Rör ihop mascarpone, vaniljpulver och honung.

Smaka av med skal och saft från apelsinen.

Var försiktig när apelsinskalet rivs så det inte kommer mycket vitt med så det blir beskt! Vispa allt tills osten blir krämig.

Bred på en klick på en pepparkaka.

Står den över natten kan den bli lös men går bra att vispa ihop igen.

 

 

Tags:

Please reload

SENASTE BLOGGINLÄGG

Please reload

TAGGAR
Please reload

Please reload

  • YouTube - Grey Circle
  • Facebook - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle
  • Blogger - Grey Circle
  • Pinterest - Grey Circle
  • LinkedIn - Grey Circle