Någon länk som inte fungerar? Hör gärna av dig, så jag kan hålla sidan up to date. Klicka här 

© 2013 by Virginia Küst.  All Rights Reserved.

SINGEL BLOGGINLÄGG

JAG FICK ETT ERBJUDANDE JAG INTE KUNDE SÄGA NEJ TILL

April 7, 2018

Hejsan!

 

Hoppas du fick en riktigt skön Påskhelg och att din vecka varit bra!

 

Jag tillbringade långhelgen i min fina lilla etta som jag hyr i andra hand med att plocka undan de sista flyttkartongerna och inviga ugnen med att baka gluten- och mjölkfri pizza. Pizzan fick krispiga kanter precis som den ska ha. Hoppas att ugnen ger lika bra resultat för småkakor och andra bakverk också. Nu saknas det bara några fler möbler som soffbord, matta , köksbord och stolar. Jag ska inte sticka under stolen med att jag har sovit och vilat ikapp mig också. Det har varit fullständigt kaos en längre tid, så det var riktigt skönt att ta paus. Det finns flera vackra promenadstråk runt viken här i Gustavsberg och jag har även upptäckt några smultronställen där man kan äta bästa sushin ever och köpa små läckerheter av Puckies of Sweden (naturligt godis).

 

 

 

 

VARFÖR FLYTTADE DU?

 

​Jag blev invald som Ordförande i Celiakiföreningen i Stockholms län och fick dessutom en anställning som Kanslichef. Ja, nu är kanske just den titeln lite felaktig eftersom det inte finns något kansli att vara chef över. Så vi kan väl kanske kalla mig arbetande Ordförande istället. Jag började den 15e mars och det finns massor att sätta sig in i och hinna ikapp, men jag ser även utvecklingsmöjligheter. För dig som undrar vad Celiaki är samt vad det är för skillnad på föreningen och förbundet i Stockholm, så kan jag kanske förklara så här. Celiaki är ett annat ord för glutenintolerans och Svenska Celiakiförbundet har flera föreningar i Sverige, varav en av de ligger i Stockholm. Föreningen i Stockholms län har ca 4500 medlemmar medan Senska Celiakiförbundet har många fler i hela landet. När jag fick erbjudandet kände jag inte att jag kunde säga nej. Det är ju dessa frågor jag verkligen brinner för! Så jag passade på att ta mitt pick och pack och flytta från Göteborg till Stockholm.

 

Tänk att kunna jobba heltid med något man brinner för! På föreningen har jag en 80% anställning samt Ordförandeskap och de övriga 20% kan jag jobba som glutenfri frilansare, åka på matresor och ta fram recept att dela med mig av till er. Det kanske låter väldigt lyxigt vilket det på sätt och vis är, men samtidigt krävs det mycket energi emellanåt. Det som gör att jag orkar är nog mitt brinnande intresse att försöka göra världen lite lättare för alla som berörs av celiaki. Men visst längtar jag också efter semester emellanåt, precis som alla andra. 

 

När jag flyttade från Majorna i Göteborg till Gustavsberg "Gurra" i Stockholm, kände jag mig faktiskt lite som hemma.

 

Klippan i Göteborg

Gustavsbergs hamn

 

 

VAD HÄNDER NU?

 

Något jag ser fram emot utöver arbetet med Celiakifrågor, är att få fira in våren och sommaren i Stockholm med både gamla och nya vänner. Jag har länge tjatat om att jag vill gå på Gröna lund, Allsång på Skansen, se mer av slottet etc. Att helt enkelt ta sig tid att turista för en gång skull. Förra helgen passade jag på att besöka mässan ”Alla älskar hembakat” i Uppsala och det kommer att bli fler mässor.

 

 

Några av de jag tittar på just nu är Gastro Nord, Free from functional food expo i Stockholm samt Free from festival i London. Som du kanske minns, var jag iväg på Free from festival i London i slutet av förra året. Då passade jag på att söka rätt på det glutenfria utbudet för att skriva om det här i bloggen och göra en glutenfri karta över London. Nu känns det rätt skönt att jag redan gjort det eftersom det kommer att bli så mycket lättare även för mig att planera nästa resa.

 

 

 

SAKNAR DU INTE GÖTEBORG?

 

Även om det finns en hel del gott att säga om Göteborg, saknar jag inte regnet som kommer på tvären och att folk knôr överallt.

 

 

Något jag däremot märkt att jag saknar just nu, är de där små butikerna jag gått till för att köpa det där lilla extra. Var hittar jag t.ex. en chokladbutik som säljer riktigt färska glutenfria och mjölkfria praliner eller de där underbart goda chokladflarnen med flingsalt på och kakao av märket Michel cluizel...eller en mysig liten teaffär som säljer robuste med smak av smultron och champagne eller som den där Indiska affären i Haga som säljer rökt salt och Ingefära-kolor? Vet du var jag kan få tag på det i stan, får du gärna skriva till mig! För det lär ju ta ett tag innan jag hittar här. Annars får jag väl gå en liten shoppingrunda och hamstra när jag är i Göteborg nästa gång. Det går visserligen att handla en del på nätet men det är ju inte riktigt samma sak eftersom jag tycker mysfaktorn försvinner. Visst saknar jag min syster med familj och vänner också men en liten tur neråt landet emellanåt (eller uppåt för dem) ska nog lösa det problemet.

 

 

Ha det så himla gott så länge, så hörs eller syns vi snart igen!

 

 

Please reload

SENASTE BLOGGINLÄGG

Please reload

TAGGAR
Please reload

Please reload

  • YouTube - Grey Circle
  • Facebook - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle
  • Blogger - Grey Circle
  • Pinterest - Grey Circle
  • LinkedIn - Grey Circle