Virginia Küst

13 apr 20162 min.

SCUF-GAFFELN 2016

Uppdaterad: 18 jan 2020

Igår kom mitt diplom SCUF-gaffeln 2016 med posten!

Fotograf: Min syster

Strax före påskhelgen fick jag ett mail från SCUF (Svenska Celiakiungdomsförbundet). Det inleddes med att förklara vad SCUF-gaffeln är för något. När jag läste lite längre ner att jag blivit nominerad och fått SCUF-gaffeln 2016 gjorde mitt hjärta ett glädjeskutt och jag log som ett fån hela dagen!

Så här står det på SCUF's hemsida:

Om utmärkelsen

SCUF-gaffeln är ett pris som varje år delas ut av SCUF. Vinnaren är en person, organisation eller ett företag som förbättrar situationen för oss med celiaki. Priset finns till för att uppmärksamma de som gör ett bra arbete; vi vill med SCUF-gaffeln visa vår uppskattning och hoppas inspirera andra att följa pristagarnas exempel!

Motiveringen är:

Publicerad: 2016-04-06 av Lisa Olsson

Att baka glutenfritt kan vara en riktig utmaning och för många kan det vara svårt att veta vad man får och inte får äta. Den här personen har en facebooksida där det läggs ut recept och råd kring glutenfri kost. Hon arbetar hela tiden för att utveckla recept och hitta nya, bra restauranger, kaféer och affärer att handla i. Att restaurangen “Under kastanjen” bakar lussebullar utifrån hennes recept är ett bevis på att hon vet vad hon gör.

SCUF-Gaffeln går till en otroligt kunnig, kompetent person som är villig och brinner för att hjälpa och underlätta för andra i samhället med celiaki. Titeln tilldelas Virginia Küst!

Virginia Küst bor i Göteborg, är aktiv i sociala medier och driver bloggen Küsten är klar. Där hittar du hennes egna recept, tips och samlade länkar. Nedan kan du höra henne berätta om sitt driv och sakerna hon åstadkommit.

Jag fick frågan om jag skulle kunna tänka mig att skicka en videohälsning som de skulle kunna visa upp i samband med avslöjandet på Förbundsårsmötet den 1e april. Lisa på SCUF, som jag hade kontakt med klippte till den lite efteråt och lade in bilder från Instagram. Så här blev det :)

Återigen ett stort tack till er som nominerade mig och även ett stort tack till SCUF som valde att ge mig SCUF-gaffeln 2016!


 
Om du vill komma till SCUFs sida direkt kan du klicka här

#celiaki

0