Virginia Küst

31 maj 20171 min.

GRÖNA ROSETTEN DELADES ÖVER 500 GÅNGER

Uppdaterad: 3 mar 2021

Hej,

I morgon är maj månad slut. En månad då Internationella Celiakidagen uppmärksammades i flera länder med erbjudanden, event och information. I år hände det även en hel del i Sverige!

Inlägget jag skrev på Facebook dagen före Internationella Celiakidagen delades över 500 gånger och bilden många fler. Den spreds även till våra grannländer Norge, Finland och Danmark. Bilden som jag hade knåpat ihop för att någon frågade om det inte fanns en grön rosett att sätta upp som profilbild, ifall man inte hade tillgång till grönt band eller kunde ta vara på erbjudandena som jag skrivit om här i bloggen.

Det var en dag av glädje och en känsla av att vi tillsammans kan göra skillnad!

Barn och vuxna knåpade ihop rosetter, klädde sig i gröna klädesplagg och passade på att handla hos de bagerier, caféer och restauranger som erbjöd rabatt på sitt glutenfria utbud.

Många fick även chansen att förklara och uppmärksamma denna dagen på ett enkelt och roligt sätt. En del visste inte ens att denna dagen fanns och blev glada över att även "vi" har en dag.

Det var så roligt att läsa alla inlägg och kommentarer på Facebook och Instagram och känna av glädjen som spreds! I ett inlägg läste jag att även radioprogram hade uppmärksammat dagen.

Ett stort tack till er alla som hjälpte till att uppmärksamma dagen!

I andra länder har man uppmärksammat denna dagen länge med en grön rosett.

Nu var det dags även för oss!

#celiaki #celiac

0