Sök
 • Virginia Küst

INLÄGGET DELADES ÖVER 500 GÅNGER

Uppdaterad: 17 jan 2020


Hej,

I morgon är maj månad slut. En månad då Internationella Celiakidagen uppmärksammades i flera länder med erbjudanden, event och information. I år hände det även en hel del i Sverige!

Inlägget jag skrev på Facebook dagen före Internationella Celiakidagen delades över 500 gånger och bilden många fler. Den spreds även till våra grannländer Norge, Finland och Danmark. Bilden som jag hade knåpat ihop för att någon frågade om det inte fanns en grön rosett att sätta upp som profilbild, ifall man inte hade tillgång till grönt band eller kunde ta vara på erbjudandena som jag skrivit om här i bloggen.Det var en dag av glädje och en känsla av att vi tillsammans kan göra skillnad!

Barn och vuxna knåpade ihop rosetter, klädde sig i gröna klädesplagg och passade på att handla hos de bagerier, caféer och restauranger som erbjöd rabatt på sitt glutenfria utbud.

Många fick även chansen att förklara och uppmärksamma denna dagen på ett enkelt och roligt sätt. En del visste inte ens att denna dagen fanns och blev glada över att även "vi" har en dag.

Det var så roligt att läsa alla inlägg och kommentarer på Facebook och Instagram och känna av glädjen som spreds! I ett inlägg läste jag att även radioprogram hade uppmärksammat dagen.

Ett stort tack till er alla som hjälpte till att uppmärksamma dagen!

I andra länder har man uppmärksammat denna dagen länge med en grön rosett.

Nu var det dags även för oss!

#celiaki #celiac

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Välkommen till min glutenfria blogg!

Mitt namn är Virginia Küst och jag bor i Göteborg.

 

Här delar jag med mig av mina glutenfria recept, resor, life hacks, kartor med gluten-fritt utbud, bra länkar, husmorstips till dig som råkat få i dig gluten och mycket annat som kan underlätta för dig som har celiaki.

Jag har sedan barnsben älskat att baka och experimentera fram nya recept, men det var först när min systerdotter fick celiaki som mitt driv och nyfikenhet verkligen kom till nytta. Senare upptäckte jag att även jag behövde utesluta gluten.

Det var en helt ny värld som öppnade sig och övergick till ett brinnande intresse att hjälpa andra i samma situation.

Jag är en glutendetektiv på ständig spaning, så skicka mig gärna ett meddelande om det är något mer du vill att jag tar upp här på sidan.

KONTAKT

E-mail: virginia@kustenarklar.se

 

 

 

 

År 2016 fick jag SCUF-gaffeln och 2017 blev jag utsedd till en av Sveriges bästa glutenfria bakbloggare.

 

 

 

SCUF-gafffeln 2016

SOCIALA MEDIER

 • YouTube - Grey Circle
 • Facebook - Grey Circle
 • Instagram - Grey Circle
 • Blogger - Grey Circle
 • Pinterest - Grey Circle
 • LinkedIn - Grey Circle

MIN FACEBOOKGRUPP

Celiaki från kust till kust

 • Facebook - Grey Circle
 • YouTube - Grey Circle
 • Facebook - Grey Circle
 • Instagram - Grey Circle
 • Blogger - Grey Circle
 • Pinterest - Grey Circle
 • LinkedIn - Grey Circle

Någon länk som inte fungerar? Hör gärna av dig och berätta vilken länk det gäller, så jag kan hålla sidan up to date. Klicka här 

© Copyright

© 2013 by Virginia Küst.  All Rights Reserved.