Virginia Küst

10 okt 20191 min.

HUR DU GÖR EN GOD GLUTENFRI HAVREGRYNSGRÖT MED BANAN

Uppdaterad: 21 maj 2022

Dagen till ära är det grötens dag.

Många säger sig bli mätta när de äter havregrynsgröt till frukost men själv blir jag fort hungrig igen...i alla fall fram tills nu.

En vän tipsade mig om att ha banan i gröten och det lät så gott att jag var tvungen att testa trots att jag visste att jag skulle bli hungrig snart igen. Åh, så gott det var! Sen kom överraskningen. Gröten mättade i flera timmar!

📷
​​

Nästa gång jag kokade gröt med banan toppade jag den även med skivad banan och bär. Gröten blir visserligen söt av den mogna bananen men jag brukar festa till det lite extra med kokossocker på också. Det är inte för att det är nyttigare än vanligt socker utan det är för att den ger en mer vuxen och rund sötma.

Jag lägger gärna i skivad banan istället för att riva den så det finns små goda bitar kvar av bananen när den gröten kokat klart. För min del gillar jag Sempers glutenfria havregryn bäst till gröt men självklart kan du välja annan havre om du vill. Tänk bara på att den ska ha en glutenfri märkning om du har celiaki.

RECEPT

1 dl havregryn (ren havre)

3 dl vatten

1/2 krm salt

1 st skivad mogen banan (men inte brun)

Blanda havregryn, vatten, salt och skivad banan i en kastrull och koka på svag värme i ca 4 minuter. Servera med skivad banan, bär, kokossocker och växtbaserad eller vanlig mjölk.

Havregrynsgröt kan göras på oändligt många sätt. Här hittar du ett annat favoritrecept på havregrynsgröt med smak av äppelpaj.

#gröt #havre #frukost #mellanmål #recept

0