Sök
 • Virginia Küst

GRÖT MED ÄPPELPAJSMAK

Uppdaterad: 18 jan 2020


GF, LF/MF, NF, ÄF

Läs alltid innehållsförteckningen på förpackningarna ifall innehållet ändrats!


Glutenfri och mjölkfri gröt

Det här var den godaste havregrynsgröten jag hittills smakat. Häromdagen satt jag och letade efter inspiration till nya frukostrecept på Pinterest. Har du inte tittat där ännu, så gör det! Där hittar du alla möjliga vackra bilder på allt från mode, heminredning, resor, bakverk och mat.

När jag såg ett flertal recept på Apple pie porridge (gröt med smak av äppelpaj) tänkte jag att jag bara måste testa det, men jag kunde inte bestämma mig för vilket recept jag ville följa...och eftersom jag ändå inte alltid följer recept, stängde jag ner datorn och började höfta istället. Resultatet blev riktigt gott!

OBS!

Idag har inte Oatly några glutenfria produkter. De innehåller upp till 100 ppm och det räknas som låg glutenhalt. Däremot har Gogreen glutenfri havremjölk.

Ingredienser för en portion

1 st skalat och skivat äpple

1 tsk kanel

2 krm kardemumma

0,5 krm salt

2 msk vatten

Ca 1 tsk - 1 msk lönnsirap och lite till vid servering. Lönnsirap ger en knäckigare smak än vanlig sirap.

1 dl havregryn (med glutenfri symbol)

2,5 dl vätska (Jag tog 2 dl vatten, 1 msk sojagrädde, 0,5 dl Gogreen's glutenfria havremjölk)

Förbered

 1. Skala och skiva äpplet

 2. Lägg äppelskivorna i en kastrull

 3. Häll över kanel, kardemumma, lönnsirap, salt, 2 msk vatten och rör om.

Tillaga

 1. Låt äpplena koka ca 5 min tills de blivit lite mjuka. Rör om då och då.

 2. Häll över havregrynen och resterande vätska

 3. Låt småkoka i ca 3 minuter. Rör om då och då så att gröten inte fastnar i botten.

Servera

Dekorera med några skivor krispigt äpple, kanel och lite lönnsirap och servera med mjölk (alternativt laktosfri mjölk eller annan mjölkfri mjölk).

#recept #glutenfritt #mjölkfritt

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Välkommen till min glutenfria blogg!

Mitt namn är Virginia Küst och jag bor i Göteborg.

 

Här delar jag med mig av mina glutenfria recept, resor, life hacks, kartor med gluten-fritt utbud, bra länkar, husmorstips till dig som råkat få i dig gluten och mycket annat som kan underlätta för dig som har celiaki.

Virginia Küst

Jag har sedan barnsben älskat att baka och experimentera fram nya recept, men det var först när min systerdotter fick celiaki som mitt driv och nyfikenhet verkligen kom till nytta. Senare upptäckte jag att även jag behövde utesluta gluten.

Det var en helt ny värld som öppnade sig och övergick till ett brinnande intresse att hjälpa andra i samma situation.

Jag är en glutendetektiv på ständig spaning, så skicka mig gärna ett meddelande om det är något mer du vill att jag tar upp här på sidan.

KONTAKT

E-mail: virginia@kustenarklar.se

 

 

 

 

År 2016 fick jag SCUF-gaffeln och 2017 blev jag utsedd till en av Sveriges bästa glutenfria bakbloggare.

 

 

 

SCUF-gafffeln 2016

SOCIALA MEDIER

 • YouTube - Grey Circle
 • Facebook - Grey Circle
 • Instagram - Grey Circle
 • Blogger - Grey Circle
 • Pinterest - Grey Circle
 • LinkedIn - Grey Circle

MIN FACEBOOKGRUPP

Celiaki från kust till kust

 • Facebook - Grey Circle
 • YouTube - Grey Circle
 • Facebook - Grey Circle
 • Instagram - Grey Circle
 • Blogger - Grey Circle
 • Pinterest - Grey Circle
 • LinkedIn - Grey Circle