Virginia Küst

20 jun 20141 min.

FLUFFIG MJÖLKFRI VANILJVISP SOM SMAKAR SOMMAR OCH GLASS

Uppdaterad: 21 jun 2021

GF, LF, MF, NF

En härligt fluffig och mjölkfri vaniljvisp som smakar glass. Det kan ju inte bli annat än både barns och vuxnas favorit!

Sommar och smält glass

Minns du när du var liten och glassen smälte ner till en krämig sås? Visst slickade du också upp det som fanns kvar på tallriken? Nu har jag tagit fram ett recept på en härligt fluffig vaniljvisp som smakar glass. Den är otroligt mumsig att doppa somriga jordgubbarna i eller ha som tillbehör till äppelpaj eller smulpaj

RECEPT

1 portion

Ingredienser

Kom ihåg att läsa innehållsförteckningen på förpackningarna.

3 msk Tofuline vaniljglass (mjölkfri glass)

3 msk mjölkfri vispgrädde (exvis Alpro eller Aito)

1/2 tsk Vaniljsocker

Jordgubbar

Gör så här

  1. Ta fram glassen och låt den smälta lite i rumstemperatur eller kylskåp tills den blir som mjukglass.

  2. Vispa den kalla grädden och vaniljsocker till den blir riktigt fast. Sojagrädden tar lite längre tid att vispa men Aitos grädde går snabbare.

  3. Blanda nu glassen med den vispade grädden för hand eller försiktigt med elvisp och servera direkt.

Tips

  1. Om glassen blivit lite för mjuk kan du ställa in den i kylen så att den är kall innan du vispar den kraftigt med den kalla färdigvispade grädden.

  2. Om vaniljvispen blir för varm under arbetets gång kan du ställa in den i kylen för att bli kall och sen vispa den kraftigt igen innan servering.

Missa inte att följa mig på Instagram eller Facebook där jag heter @kustenarklar!

Tagga mig gärna också om du lägger ut en bild på dina bakverk som du bakat efter mitt recept. Det är så roligt att se!

0