Virginia Küst

20 apr 20142 min.

BROWNIES PÅ 5 MINUTER

GF, NGF, LF, MF, NF

Läs alltid innehållsförteckningen på förpackningarna ifall innehållet ändrats!

Vad är godare till kaffet än en en riktigt mörk och saftig chokladbrownie, garnerad med en len chokladkräm....? :) Här kommer ett recept som går snabbt att göra när sötsuget sätter till eller du får oväntade gäster du vill bjuda på något gott.

Tycker du inte om mörk choklad? Då kan du göra som Sandra Carrwik och baka med O'boy eller annat NGF chokladdryckpulver i stället. Det blev succé hos både vuxna och barn :)

Fri från:

Gluten (även vetestärkelse)

Laktos

Mjölkprotein

Nötter

Ca 650 Watt microvärme i ca 1-2 minuter

2-4 portioner

Fördela smeten i antingen 2 större muffinsformar eller 4 mindre.

Formarna bör bara fyllas till hälften, då smeten jäser upp till det dubbla storleken innan de sjunker ner igen.

Ingredienser

1 ägg (frukostägg)

1 tsk vaniljsocker

0,5 kryddmått salt

1 krm bakpulver

3 msk äppelmos

2,5 msk kakao eller 3 msk chokladdryckspulver.

Väljer du kakao, bör det vara Valrhona eller annan kvalitets-kakao för det kommer att smaka mycket kakao.

1 tsk socker (inget socker om du väljer chokladdryckpulver)

Garnering

Ca 3-4 msk Chokolate spread. Klicka här för att se hur burken ser ut.

Den säljs i större matvaruaffärer och på Allergeko Klicka här

Dekoration

Mini-maränger eller annat du tycker om.

OBS! Läs på innehållsförteckningen vad dekorationen innehåller!

Använd silikonformar om du vill ta ur de mjuka kakorna ur formarna och lägga de upp och ner på fatet. Annars använder du hårda pappersformar eller porslinskoppar och låter de ligga kvar i formarna.

Blanda smeten

  1. Rör ägget lätt i ett glas tills det blir marmorerat.

  2. Häll i alla torra ingredienser i en skål och rör om.

  3. Häll nu i äppelmos och ägget i skålen med de torra ingredienserna och rör om till en slät smet, men rör inte för länge.

  4. Häll upp till hälften i 2 stora eller 4 små formar. Du behöver inte smöra formarna.

Baka

  1. Ställ in formarna i micron och micra i ca 1 min (ca 2 min om du har delat upp smeten i två portioner).

  2. Ta ur de ljumna, mjuka kakorna ur silikonformarna och lägg de upp och ner på fatet. Om du använder hårda pappersformar eller porslinskoppar, låter du de ligga kvar i formarna.

  3. Garnerade med chocolate spread.

  4. Toppa med någon dekoration om du önskar. Jag dekorerade med mini-maränger.

  5. Servera direkt.

Servera/förvara

Servera de ljumna! De kan stå framme någon timme utan att torka, men lägg gärna plastfolie över för att skydda dem. Går att frysa in utan garnering. Tina upp försiktigt i micron eller låt stå framme tills de tinat.

#recept #mjölkfritt #glutenfritt

0