Virginia Küst

27 jun 20151 min.

LAGA EN RIKTIGT GOD GLUTENFRI FULLKORNSVÄLLING

Uppdaterad: 28 aug 2023

GF, NGF, LF, MF, ÄF, NF

När de där soliga dagarna leker tittut och försvinner ett tag för att lämna oss med regn och rugg....vad är då godare än en varm kopp hemmalagad fullkornsvälling?

Nu kan du snabbt och lätt vispa ihop en riktigt god kopp fullkornsvälling för vuxna.

Vällingen passar lika bra som frukostvälling, till mellanmål eller kvällsmål.

Gluten-och mjölkfri fullkornsvälling

Hur jag kom fram till receptet på glutenfri fullkornsvälling

Det här receptet tog jag fram efter att ha experimenterat med något annat recept i köket. Kommer inte ihåg vilket, men när jag kände hur det kom en efterlängtad doft av fullkornsvälling mot mig så tänkte jag att det nog inte kunde vara helt omöjligt att ta fram. Jag gjorde några försök och är så glad över att kunna göra mig en kopp välling som faktiskt smakar bättre än den fullkornsvälling jag drack förr. Så här kommer receptet på glutenfri fullkornsvälling så du också kan få njuta!

Ingredienser för en kopp

Läs alltid innehållsförteckningen på förpackningarna.

2 dl söt mandelmjölk (jag använder Alpros)

1 tsk fullkornsrismjöl (finns i välsorterade hälsokostaffärer)

1 tsk bovetemjöl

1/4 krm salt

Tillaga

  1. Häll mandelmjölken i en kastrull.

  2. Häll i övriga ingredienser och vispa med en handvisp tills allt blandats väl.

  3. Vispa/rör runt tills det kokar lätt och låt det fortsätta koka lätt i några minuter under omrörning. Då blir bovetesmaken mildare och vällingen får en fylligare smak och bli tjockare i konsistensen. Jag brukar vispa mer mot slutet för att få extra skum på ytan när jag häller upp vällingen i koppen.

  4. Häll upp i koppen och invänta tills den svalnat lite....och njut!

Missa inte att följa mig på Instagram eller Facebook där jag heter @kustenarklar!

0