Sök
 • Virginia Küst

HUR DU GÖR BÄSTA FRASIGA GLUTENFRIA VÅFFLORNA

Uppdaterad: apr 8


GF, LF/MF, ÄF, NF, SOCKERFRIA etc

Vad sägs om härligt frasiga och jättegoda glutenfria våfflor som alla kan äta? De är fria från gluten, vetestärkelse, laktos, mjölkprotein, nötter, ägg, majs, soja och socker!


Ta mig direkt till:


Recept

Ingredienser

Servering


Våfflor för allt och alla


Jag ljuger inte om jag säger att jag redan ätit mig mätt på frasiga våfflor för ett helt år framåt! Receptet var egentligen redan klart sen länge men nu skulle jag ju grädda våfflor för att ta bilder inför Våffeldagen. Eftersom jag inte hade ätit någon lunch än, så gick de snabbt åt efter fotograferingen. Dock tyckte jag nog att de kunde uppdateras lite i smaken och som du kanske förstår, åkte även de ner. Jag provade våfflor utan socker, med socker och med socker och vanilj. Så jag blev ju proppmätt igen!


Jag har nog aldrig varit riktigt förtjust i våfflor och än mindre i glutenfria våfflor med maizena. Så när jag testade att ta fram ett eget recept blev jag positivt överraskad över att det faktiskt gick att få glutenfria våfflor så mycket godare och dessutom frasigare! Med det här grundreceptet kan du servera våfflor med matiga tillbehör eller våfflor med söta tillbehör.


Jag är så glad över att jag kan dela med mig av mitt bästa recept på frasiga glutenfria våfflor som alla kan äta!RECEPT

(det blir 4 laggar av smeten)

Ingredienser

Läs alltid innehållsförteckningen på förpackningarna.

2 dl tjock kokosgrädde

(Jag använder den lila förpackningen av Grants kokosgrädde som smakar minst kokos)

2 dl kallt vatten (du kan ha i mer om du vill dryga ut smeten).

1 dl potatismjöl

1 dl fullkornsrismjöl

Smaksättning

Våfflor till matigt tillbehör:

 • 1 krm salt

 • 1/8 - 1/4 krm vitpeppar (neutraliserar kokossmaken och du känner inte vitpepparn)

Våfflor till söta tillbehör:

 • 2 tsk vit sirap (alternativt sockerfri ersättning)

 • 1/2 tsk vaniljsocker (alternativt aningens vaniljpulver)

 • Ev 1/8-1/4 krm vitpeppar (neutraliserar kokossmaken och du känner inte vitpepparn)

Förbered

 1. Häll upp kokosgrädden i en skål.

 2. Häll nu i kallt vatten och rör om.

 3. Häll i potatismjöl och fullkornsrismjöl och rör om tills det blandats väl.

 4. Blanda i salt/socker eller salt/socker/vaniljsocker eller salt/vitpeppar. Se smaksättningarna ovan. Provsmaka gärna på smeten så du får smakerna som du vill ha dem.

 5. Låt smeten stå och dra under tiden du värmer våffeljärnet.

Tillred


 • Rör om smeten med en sked och häll sedan i ca 1-1,5 dl i våffeljärnet.

Jag smörjde bara våffeljärnet med mjölkfritt smör inför första laggen då det inte verkade behövas mer. Är du osäker kan du testa försiktigt genom att bara grädda en msk smet i mitten av våffeljärnet.

 • Grädda tills våfflan blir gyllenbrun.

Eftersom jag inte har världens bästa våffeljärn, fick jag vända på våfflan när den blev gyllenbrun undertill och fortsätta grädda på andra sidan. Du får kolla hur det blir i ditt järn. Skulle det bara bli färg på ena sidan vet du vad du ska göra nu.

 • Lägg våfflorna en och en på ett galler för att hålla de frasiga.

Lägger du de ovanpå varandra blir de mjuka.

Servering

Låt fantasin flöda och servera med gott tillbehör!

Jag åt senast med vispad sojagrädde och färska jordgubbar som jag toppade med florsocker. Kanske inte så fantasirikt, men det var gott!

Jag önskar dig en riktigt smarrig Våffeldag!

Missa inte att följa mig på Instagram eller Facebook där jag heter @kustenarklar!

Tagga mig gärna också om du lägger ut en bild på dina bakverk som du bakat efter mitt recept. Det är så roligt att se!


0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Välkommen till min glutenfria blogg!

Mitt namn är Virginia Küst och jag bor i Göteborg.

 

Här delar jag med mig av mina glutenfria recept, resor, life hacks, kartor med gluten-fritt utbud, bra länkar, husmorstips till dig som råkat få i dig gluten och mycket annat som kan underlätta för dig som har celiaki.

Jag har sedan barnsben älskat att baka och experimentera fram nya recept, men det var först när min systerdotter fick celiaki som mitt driv och nyfikenhet verkligen kom till nytta. Senare upptäckte jag att även jag behövde utesluta gluten.

Det var en helt ny värld som öppnade sig och övergick till ett brinnande intresse att hjälpa andra i samma situation.

Jag är en glutendetektiv på ständig spaning, så skicka mig gärna ett meddelande om det är något mer du vill att jag tar upp här på sidan.

KONTAKT

E-mail: virginia@kustenarklar.se

 

 

 

 

År 2016 fick jag SCUF-gaffeln och 2017 blev jag utsedd till en av Sveriges bästa glutenfria bakbloggare.

 

 

 

SCUF-gafffeln 2016

SOCIALA MEDIER

 • YouTube - Grey Circle
 • Facebook - Grey Circle
 • Instagram - Grey Circle
 • Blogger - Grey Circle
 • Pinterest - Grey Circle
 • LinkedIn - Grey Circle

MIN FACEBOOKGRUPP

Celiaki från kust till kust

 • Facebook - Grey Circle
 • YouTube - Grey Circle
 • Facebook - Grey Circle
 • Instagram - Grey Circle
 • Blogger - Grey Circle
 • Pinterest - Grey Circle
 • LinkedIn - Grey Circle

Någon länk som inte fungerar? Hör gärna av dig och berätta vilken länk det gäller, så jag kan hålla sidan up to date. Klicka här 

© Copyright

© 2013 by Virginia Küst.  All Rights Reserved.