Sök
 • Virginia Küst

LJUVLIGT MUSTIG KÖTTFÄRSGRYTA MED SÖTPOTATIS

Uppdaterad: apr 8

GF, NGF, LF, MF, NF, ÄF


Nu ska jag dela med mig av ett recept på en enkel men härligt mustig gryta! Du lägger helt enkelt bara i alla ingredienser, rör om och låter det puttra tills det är klart.Ta mig direkt till:

Recept

IngredienserVisst lagar jag maträtter också


Jag har fått förfrågningar på Instagram och Facebook om jag kan dela med mig av recept på fler maträtter också och jag ska göra några försök.


När jag tillagar mat improviserar jag från gång till gång precis som min mamma. Ibland blir det jättegott men ibland blir det mindre gott. Så när jag väl kommer på en maträtt jag verkligen gillar och vill veta att det blir gott varje gång behöver jag skriva ner det till ett recept. Det är inte helt enkelt kan jag säga, för jag tycker att samma maträtt smakar olika från gång till gång trots recept. Det beror mycket på hur råvarorna smakar och min dagsform. Så det slutar med att jag följer mitt egna recept men bara som en grund och improviserar sen lite på det. Jag har försökt skriva ner receptet så att även du kan improvisera dig fram. Det blir klart bäst då! Jag lovar.Lättlagad och mustig gryta på bara 60 minuter


Den här grytan är så enkel att göra och jag gillar verkligen när maten tillagar sig själv under tiden man väntar på att den blir färdig. Det tar bara ca 10 min att förbereda alla ingredienser och sen låter du allt koka tills det blir klart. Du ska bara röra om någon enstaka gång, provsmaka mot slutet och eventuellt tillsätta mer av kryddorna (*) men inget mer.RECEPT


Total tid ca 60 min (kortare tid om du tärnar sötpotatisen mindre)

Ca 4 portionerIngredienser


400 gram sötpotatis (en stor sötpotatis!) Tärna i ca 3 cm tjocklek.

Halv röd paprika

10 cm purjolök

200 gram nötfärs

1,5 pkt krossade tomater (utan kryddor). 1 paket är ungefär 390 gram.

10 gröna oliver (jag använder Fontana Frixos finest eller en annan smakrik sort)

4-5 kryddpepparkorn

1-2 lagerblad

1 tsk rökt paprikapulver*

0,5 tsk rökt salt eller 1 tsk rökt flingsalt*

1/4 tsk chili chipotle*

VattenFörbered


 1. Skala och tärna sötpotatisen i ca 3 cm tjocklek.

 2. Skär ner paprikan i bitar.

 3. Skiva purjolöken (dela purjolöken på längden först, så bitarna inte blir så stora).Tillaga


 1. Lägg och häll i alla ingredienser i en kastrull med lock.

 2. Rör om så att allt blandas.

 3. Häll till sist i vatten, bara precis så att det nästan täcker alla ingredienser och rör om igen.

 4. Koka under lock i ca 50 minuter tills potatisen är mjuk (kortare tid om du tärnar dem mindre).

 5. Smaka av strax innan potatisen är helt klara och smaksätt eventuellt med mer kryddor (*). Om du gör det strax före potatisen blir klara hinner dem dra åt sig lite av kryddorna.Servera


Ät som den är eller med bröd till.

OBS! Grytan blir inte lika god dagen efter, så ät den gärna samma dag.
0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Välkommen till min glutenfria blogg!

Mitt namn är Virginia Küst och jag bor i Göteborg.

 

Här delar jag med mig av mina glutenfria recept, resor, life hacks, kartor med gluten-fritt utbud, bra länkar, husmorstips till dig som råkat få i dig gluten och mycket annat som kan underlätta för dig som har celiaki.

Jag har sedan barnsben älskat att baka och experimentera fram nya recept, men det var först när min systerdotter fick celiaki som mitt driv och nyfikenhet verkligen kom till nytta. Senare upptäckte jag att även jag behövde utesluta gluten.

Det var en helt ny värld som öppnade sig och övergick till ett brinnande intresse att hjälpa andra i samma situation.

Jag är en glutendetektiv på ständig spaning, så skicka mig gärna ett meddelande om det är något mer du vill att jag tar upp här på sidan.

KONTAKT

E-mail: virginia@kustenarklar.se

 

 

 

 

År 2016 fick jag SCUF-gaffeln och 2017 blev jag utsedd till en av Sveriges bästa glutenfria bakbloggare.

 

 

 

SCUF-gafffeln 2016

SOCIALA MEDIER

 • YouTube - Grey Circle
 • Facebook - Grey Circle
 • Instagram - Grey Circle
 • Blogger - Grey Circle
 • Pinterest - Grey Circle
 • LinkedIn - Grey Circle

MIN FACEBOOKGRUPP

Celiaki från kust till kust

 • Facebook - Grey Circle
 • YouTube - Grey Circle
 • Facebook - Grey Circle
 • Instagram - Grey Circle
 • Blogger - Grey Circle
 • Pinterest - Grey Circle
 • LinkedIn - Grey Circle

Någon länk som inte fungerar? Hör gärna av dig och berätta vilken länk det gäller, så jag kan hålla sidan up to date. Klicka här 

© Copyright

© 2013 by Virginia Küst.  All Rights Reserved.