Någon länk som inte fungerar? Hör gärna av dig, så jag kan hålla sidan up to date. Klicka här 

© 2013 by Virginia Küst.  All Rights Reserved.

SINGEL BLOGGINLÄGG

MOJITO SORBET

December 29, 2015

NGF, GF, LF, MF, NF, (ALKOHOLFRI)

 

 

Ni får ju inte missa detta!

 

Jag gjorde alkoholfri Mojito sorbet till Julafton så att även barn kunde få smaka på denna dessert och hör och häpna....barnen vände tillbaka till köket efter att ha provsmakat för att ge mig tummen upp! Jag fick även glada tillrop från vuxna som blev sugna på att själva göra denna Mojitosorbét.

 

Det här receptet funkar både med och utan glassmaskin och för de som inte tål rått ägg eller helt enkelt vill ha den alkoholfria varianten. Jag ställde en liten flaska rom på bordet, så fick de vuxna välja om de ville ha en skvätt rom på eller ej. Just därför tänkte jag dela med mig av detta receptet till er! Det är inte mitt recept, så jag kan inte ta åt mig äran. Jag har bara ändrat en aning. Klicka här om du vill komma till sidan med det ursprungliga receptet.

 

Denna kan du servera som dessert eller mellan alla Nyårsrätter. Den är riktigt fräsch och god!

 

Jag önskar er ett gott slut och ett riktigt GOTT NYTT ÅR 2016! 

 

 

 

Portioner: 5–6 portioner

Tid: 20 minuter + 3-4 timmar kylning

 

 

Ingredienser

 

2 1/2 dl socker
3 dl vatten
4–5 kvistar mynta 
1 äggvita (stort ägg)
Rivet skal av 2-3 limefrukter (är de väldigt små, tar du någon extra)
1 1/2 dl pressad lime
(3–4 frukter)
1 msk fint hackade myntablad
ev vit rom till servering

 

 

 

Tillred

 

  1. Häll upp vatten, socker och myntakvistar i en kastrull.

  2. Koka i cirka 5 minuter utan lock

  3. Sila bort myntan

  4. Vispa en äggvita till stadigt skum.

  5. Häll ner den heta sockerlagen i äggvitan lite i taget under vispning.

  6. Fortsätt vispa tills smeten har svalnat. 

  7. Under tiden sockerlagen vispas river du skalet på limefrukterna, pressar lime och finhackar myntablad.

 

När sockerlagen svalnat

  1. Vispa/rör ner pressad lime, rivet skal och mycket fint hackade myntablad.

  2. Smaka av och tillsätt eventuellt mer av någon ingrediens.

  3. Frys in i glassmaskin eller häll i en rostfri form och ställ i frysen. Om du valt rostfri form ska du röra om ungefär var 30:e minut tills sorbeten har stadgat sig. Det tar 3–4 timmar.

 

 

Tips!

 

Jag tog först en plastbunke för att jag inte trodde det skulle göra någon skillnad, men det frös inte så bra. Det funkade bättre när jag tog en kastrull med lock över. Lägg över sorbéten i den skålen du vill servera i när den fryst klart om du låter den stå kvar i frysen över natten, annars blir det svårt att få över sorbéten i serveringsskålen. Kom ihåg att täcka över sorbéten när den står i frysen så den inte tar smak av annat.

 

 

Servering

 

Servera sorbéten i glas, eventuellt med några stänk vit eller mörk rom över. 

 

 

Please reload

SENASTE BLOGGINLÄGG

Please reload

TAGGAR
Please reload

Please reload

  • YouTube - Grey Circle
  • Facebook - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle
  • Blogger - Grey Circle
  • Pinterest - Grey Circle
  • LinkedIn - Grey Circle