Sök

KLADDKAKEMUFFINS


GF, LF/MF, NF

Läs alltid innehållsförteckningen på förpackningarna ifall innehållet ändrats!


För några veckor sedan såg jag att det var flera som sökte bra recept på kladdkakemuffins på Facebook. Jag började leta bland mina anteckningar, men jag kunde inte hitta några noteringar alls. Inte så förvånande i och för sig för jag har inte varit så bra på att anteckna, men med tiden har jag lärt mig att bli bättre på det. Det var längesedan jag bakade dessa, så jag fick helt enkelt provbaka och se om jag mindes rätt...och det gjorde jag! En av läsarna som sökte recept, provbakade dessa direkt efter mitt första provbak och även hon blev nöjd!

I morse gick jag upp tidigt för att hinna baka nytt att ta bilder på och dela receptet med er.

Så här kommer nu mitt recept på mina kladdigt smarriga kladdkakemuffins!

Jag önskar dig en riktigt fin Valborg! Nu är äntligen våren här och jag hoppas värmen kommer med den. Idag firar jag att våren kommer, en väns 40-års dag och att jag har fått över 500 följare på Instagram!

Fri från:

Gluten (mixen innehåller vetestärkelse)

Laktos

Mjölkprotein

Nötter

Mix jag använder: Lailas blå (gluten- och mjölkfri)

Tänk på att andra mjölmixer kan ge ett annat resultat.

175 °C i ca 10-12 min i ugn

Blir 12 st kladdkakemuffins

Ingredienser

150 g smör (alternativt laktos- eller mjölkfritt smör)

2 dl socker

2 tsk vaniljsocker

1 tsk bakpulver

1 krm salt

1,5 dl Lailas blå (gluten- och mjölkfri)

3 msk kakao (gärna kakao med bra kvalitet)

3/4 dl pofiber

3 ägg (normalstora)

Till en början ser det ut som vanliga muffins, men låt de stå i ca 40 minuter tills mitten sjunkit ner.


Förbered

 1. Ställ muffinsformarna på bakplåten

Om du använder muffinsplåt

 1. Häll i lite risgryn i botten innan du lägger i muffinsformarna. Då blir pappersformarna mindre feta på utsidan när de är färdigbakade.

 2. Lägg i muffinsformarna

Blanda till smeten

 1. Sätt ugnen på 175 grader

 2. Smält smöret i en kastrull och låt det svalna

 3. Häll alla torra ingredienser i en bunke. Sila kakaon så det inte bildas klumpar. Blanda väl.

 4. Häll i äggen i kastrullen med det avsalnade smöret och rör om tills det blir väl blandat.

 5. Häll innehållet i kastrullen över mjölblandningen och rör om väl. Du kan använda slickepotten till att pressa bort eventuella mjölklumpar.

 6. Klicka ner smeten i muffinsformarna med hjälp av ett matskedsmått (2 msk per form) och en bordskniv att skrapa ner smeten med. Alternativt fyller du en sprits eller dylikt för att spritsa ner det i formarna.

Baka

 1. Grädda i 10-12 minuter i mitten av ugnen.

 2. Ta ut kladdkakemuffinsen och ställ på sval yta för att svalna.

 3. Låt muffinsen "sätta" sig i ca 40 minuter.

Servera

Servera de som de är eller med jorgdgubbar och vispgrädde till (alternativt laktos-, mjölk-, sojafri grädde).

Förvara

De håller sig länge i kylen om du täcker de med plastfolie/lock eller lägger de i burk med lock.

#recept #glutenfritt #mjölkfritt

Välkommen till min glutenfria blogg!

Här delar jag med mig av mina glutenfria recept, resor, life hacks, kartor med gluten-fritt utbud, bra länkar, husmorstips till dig som råkat få i dig gluten och mycket annat som kan underlätta för dig som har celiaki.

Mitt namn är Virginia Küst och jag bor i Göteborg.

"Jag är en glutendetektiv på ständig spaning"

 

Jag har sedan barnsben älskat att baka och experimentera fram nya recept, men det var först när min systerdotter fick celiaki som mitt driv och nyfikenhet verkligen kom till nytta, och då upptäckte även jag att jag behövde utesluta gluten.

 

Det var en helt ny bakvärld som öppnade sig och blev bättre med lite engagemang och kunnighet.

Det övergick till ett brinnande intresse att hjälpa andra i samma situation.

År 2016 fick jag SCUF-gaffeln och 2017 blev jag utsedd till en av Sveriges bästa glutenfria bakbloggare.

 

 

 

SCUF-gafffeln 2016

SOCIALA MEDIER

 • YouTube - Grey Circle
 • Facebook - Grey Circle
 • Instagram - Grey Circle
 • Blogger - Grey Circle
 • Pinterest - Grey Circle
 • LinkedIn - Grey Circle

MIN FACEBOOKGRUPP

Celiaki från kust till kust

 • Facebook - Grey Circle
 • YouTube - Grey Circle
 • Facebook - Grey Circle
 • Instagram - Grey Circle
 • Blogger - Grey Circle
 • Pinterest - Grey Circle
 • LinkedIn - Grey Circle

Någon länk som inte fungerar? Hör gärna av dig och berätta vilken länk det gäller, så jag kan hålla sidan up to date. Klicka här 

© 2013 by Virginia Küst.  All Rights Reserved.