Sök
 • Virginia Küst

GLUTENFRIA BAKKURSER

Uppdaterad: 18 jan 2020


Hejsan!

Nu är det officiellt! Jag ska hålla bakkurser på Medborgarskolan i Göteborg också. En för föräldrar och barn och en för de som vill avnjuta Afternoon tea precis som i Linköping.

Klicka här för mer information. Det ska bli så roligt och jag är riktigt glad över att det blev så lyckat i Linköping där jag höll min första bakkurs.

Du som följer mig på Instagram och Facebook har säkert redan läst om dagen jag åkte till Linköping. Det var Sara Eriksson på SCUF Öst som tog kontakt med mig för att fråga om jag kunde komma upp och hålla en bakkurs för medlemmarna efter deras årsmöte.


Küsten är klar och Sara Eriksson på SCUF Öst

Sara till höger och jag till vänster. Fotograf: Elin Carlsson

Det var första gången jag skulle bli officiell bakledare så det krävdes en hel del planering. Jag hade bara varit lite bakledare inom familjen och bland vänner tidigare men nu var det på en högre nivå.

SCUF står för Svenska Celiaki Ungdoms Förbundet som är till för alla som är 0-29 år.

De består av sex medlemsföreningar och arrangerar flera aktiviteter runt om i landet som barn med Celiaki (glutenintolerans) eller andra allergier kan vara med på. Utöver det jobbar de tillsammans med Unga Allergiker i ett skolprojekt som heter LAGA (Laktos, Astma, Gluten, Allergi) för att göra skolan tillgänglig för alla. Oavsett om du har astma, allergi, celiaki eller intolerans ska du kunna känna dig trygg och må bra i din skolmiljö. Klicka här för att läsa mer om SCUF och deras arbete för barn och ungdom.

Nu tillbaka till bakkursen! Under tiden de satt i årsmöte förberedde jag för glatta livet.


Glutenfri bakkurs med SCUF Öst

Alla jobbade i team två och två. Några bakade två bakverk och några bakade bara ett för att det tog längre tid.


Glutenfri bakkurs med SCUF Öst

Det var ett härligt gäng som stöttade varandra och gärna ville lära sig av alla tips och trix jag delade med mig av.


Glutenfri bakkurs med SCUF Öst

Fotograf: Elin Carlsson

Det som tog längst tid var semlorna men alla hjälptes åt för att bli klara och såg glatt fram emot att få äta av dem.


Glutenfri bakkurs med SCUF Öst

Fotograf: Sara Eriksson

Karin Sandin Dahlgren från ABF kom förbi en runda för att se hur det gick under tiden vi bakade och hon sa att hon blev imponerad.

Vi bakade hallongrottor, kärleksmums, citron- och vallmomuffins, kanelbullar, semlor och knasterfrullor. De flesta av recepten kan du hitta på min sida under fliken "recept".


Glutenfri bakkurs med SCUF Öst - Afternoon tea

Man brukar säga att det ska vara sju sorters kakor på kakbordet men det räckte gott och väl med sex sorter. Det blev t.o.m över så att alla kunde ta med sig varsin påse hem.


Glutenfri bakkurs med SCUF Öst - Afternoon tea

Fotograf: Karin från ABF

Karin från ABF (som tog bilden) stannade gärna kvar på fika och blev glatt överraskad över hur gott det var och hur bra alla hade lyckats med bakningen.

De räckte mig en semla och sa ”Du är toppen". Jag är otroligt glad över att de blev så nöjda!


Glutenfri bakkurs med SCUF Öst - Semla

Så här beskrev några av kursdeltagarna bakkursen.

Elin

Bakkursen hade ett bra och enkelt upplägg. Med spännande och goda recept fick vi tillsammans lära oss mer om glutenfri bakning. Under kursens gång fick vi knep och tips, om till exempel knådning som är svårt att läsa sig till hur man ska göra.

Sara

Jag tyckte att bakkursen var så kul! Vi fick bra coaching och småknep som gör bakningen bättre!! Vi hade en väldigt bra grupp där alla hjälpte alla och det var helt enkelt hur kul och lärorikt som bara den!


Glutenfri bakkurs med SCUF Öst - Kanelbullar

Fotograf: Elin Carlsson

#celiaki #glutenfritt

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Välkommen till min glutenfria blogg!

Mitt namn är Virginia Küst och jag bor i Göteborg.

 

Här delar jag med mig av mina glutenfria recept, resor, life hacks, kartor med gluten-fritt utbud, bra länkar, husmorstips till dig som råkat få i dig gluten och mycket annat som kan underlätta för dig som har celiaki.

Virginia Küst

Jag har sedan barnsben älskat att baka och experimentera fram nya recept, men det var först när min systerdotter fick celiaki som mitt driv och nyfikenhet verkligen kom till nytta. Senare upptäckte jag att även jag behövde utesluta gluten.

Det var en helt ny värld som öppnade sig och övergick till ett brinnande intresse att hjälpa andra i samma situation.

Jag är en glutendetektiv på ständig spaning, så skicka mig gärna ett meddelande om det är något mer du vill att jag tar upp här på sidan.

KONTAKT

E-mail: virginia@kustenarklar.se

 

 

 

 

År 2016 fick jag SCUF-gaffeln och 2017 blev jag utsedd till en av Sveriges bästa glutenfria bakbloggare.

 

 

 

SCUF-gafffeln 2016

SOCIALA MEDIER

 • YouTube - Grey Circle
 • Facebook - Grey Circle
 • Instagram - Grey Circle
 • Blogger - Grey Circle
 • Pinterest - Grey Circle
 • LinkedIn - Grey Circle

MIN FACEBOOKGRUPP

Celiaki från kust till kust

 • Facebook - Grey Circle
 • YouTube - Grey Circle
 • Facebook - Grey Circle
 • Instagram - Grey Circle
 • Blogger - Grey Circle
 • Pinterest - Grey Circle
 • LinkedIn - Grey Circle