Sök
 • Virginia Küst

PEPPARKAKSBYGGE

Uppdaterad: 18 jan 2020


Hoppas du också fick en mysig 2a Advent :)

Idag kom mina systerbarn på besök för att bygga pepparkakshus och det är lika roligt varje år.

Mallarna till huset och granen köpte jag på Lagerhaus och släden har min systerson tillverkat genom att rita egna mallar. Kristyren vispade vi till hårt marängliknande skum, så att den blev lättare att spritsa. Det blir t.ex. mycket lättare att göra istappar om man tillreder kristyren på det sättet. Sedan satte vi ihop byggena och ställde figurerna på brickan med smält socker. Några paket ville vi ju också ha, så vi slog in sockerbitar i julpapper. Om du tittar noga, kan du se en liten damm till vänster med små fotspår på. Det är en spegel som ligger under snön som precis dalat ner från himmelen.....vi avslutar alltid glatt med att skaka ner florsocker från tesilar och samtidigt sjunga "Nej se det snöar...". I alla år har de delat upp huset på två, så den vänstra sidan har min systerdotter gjort och den högra sidan har min systerson gjort.

Ju äldre de blir desto mer vill de avancera, så vi pratade om att köpa en större bricka för att kunna bygga en liten by nästa år. Vi får se hur det går, men det är kul att spana vidare och mina systerbarn har kreativa idéer. Kanske man kan hitta något roligt redan på Julrean?

Om du undrar över godiset, så fick vi köpa lösgodis med spårämnen i pga tidsbrist.

De är så pass stora nu så de visste att de inte kunde äta detta, men de fick annat gott godis istället. Det hör ju till att äta godis när man bygger pepparkakshus, eller hur ;)


0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Välkommen till min glutenfria blogg!

Mitt namn är Virginia Küst och jag bor i Göteborg.

 

Här delar jag med mig av mina glutenfria recept, resor, life hacks, kartor med gluten-fritt utbud, bra länkar, husmorstips till dig som råkat få i dig gluten och mycket annat som kan underlätta för dig som har celiaki.

Virginia Küst

Jag har sedan barnsben älskat att baka och experimentera fram nya recept, men det var först när min systerdotter fick celiaki som mitt driv och nyfikenhet verkligen kom till nytta. Senare upptäckte jag att även jag behövde utesluta gluten.

Det var en helt ny värld som öppnade sig och övergick till ett brinnande intresse att hjälpa andra i samma situation.

Jag är en glutendetektiv på ständig spaning, så skicka mig gärna ett meddelande om det är något mer du vill att jag tar upp här på sidan.

KONTAKT

E-mail: virginia@kustenarklar.se

 

 

 

 

År 2016 fick jag SCUF-gaffeln och 2017 blev jag utsedd till en av Sveriges bästa glutenfria bakbloggare.

 

 

 

SCUF-gafffeln 2016

SOCIALA MEDIER

 • YouTube - Grey Circle
 • Facebook - Grey Circle
 • Instagram - Grey Circle
 • Blogger - Grey Circle
 • Pinterest - Grey Circle
 • LinkedIn - Grey Circle

MIN FACEBOOKGRUPP

Celiaki från kust till kust

 • Facebook - Grey Circle
 • YouTube - Grey Circle
 • Facebook - Grey Circle
 • Instagram - Grey Circle
 • Blogger - Grey Circle
 • Pinterest - Grey Circle
 • LinkedIn - Grey Circle