top of page

GLUTENFRITT  BLOGGINLÄGG

HELT GLUTENFRIA BAGERIER OCH CAFÉER I SVERIGE

Uppdaterat: 26 apr. 2020


ENG

Totally gluten-free bakeries and cafes in Sweden (no traces at all).

The map and list below is also commented in English!

Hejsan!

Det är många som kommer att åka på tur i Sverige under semestern och då tänkte jag att det kanske kunde vara kul med en karta och lista över alla bagerier/caféer där de har helt glutenfritt, utan risk för kontaminering. En del av er kanske t.o.m bor precis i närheten utan att känna till stället?


Nedan kan du hitta en länk till kartan och en lista med tillhörande information. Det kan tyckas lustigt att det inte finns några bagerier i norra Sverige, men jag hittade inga när jag sökte. Kanske du vet något bageri med eller utan café där de bakar helt glutenfritt? Tipsa mig gärna, så lägger jag till det så snart jag kan.


Önskar dig en riktigt skön semester och hoppas att du tycker listan och kartan kommer till nytta :) Kartan har jag även lagt in på sidan "Globetrotter Sverige".


KARTA - MAP Klicka här

ROSA markering = Bageri och café (naturligt glutenfritt/glutenfritt)
BLÅ markering = Glutenfritt Bageri
GRÖN markering = Naturligt glutenfritt bageri

ENG
PINK marker = Bakery with café (naturally gluten/gluten-free) BLUE marker = Gluten free Bakery GREEN marker = Naturally gluten free bakery

GÖTEBORG
Fria Bröd AB
Glutenfritt bageri. Fabriksförsäljning varje helgfri torsdag mellan 08:00-15:20 (lunch mellan 12:00-12:40) - A gluten free bakery. Factory sales every Non-Holiday Thursday from 08:00-15:20 (lunch time between 12:00-12:40)
Fältspatsgatan 12
421 30 Västra Frölunda, Sverige
+46 31 734 13 30

Lilla Torgets Glutenfria Hembageri HB
Glutenfritt bageri med café - A gluten free bakery with café
Axel Dahlströms torg 3
414 80 Göteborg, Sverige
+46 31 24 43 49
Blomgrens glutenfria bageri
Glutenfritt bageri - A gluten free bakery
Allmänna vägen 50
414 56 Göteborg, Sverige
+46 31-426078
HJÄLTEBY
Mällby Lantgård
Naturligt glutenfritt bageri. Allt är fritt från vetestärkelse och är dessutom ekologiskt och kravmärkt! - A gluten free bakery. Everything is free from wheat starch and is also organic and eco-labeled!
Valla Hedvägen 56
471 72 Hjälteby, Sverige
+46 304 66 17
STOCKHOLM
FriendsOfAdam
Naturligt glutenfritt bageri. Allt är fritt från vetestärkelse. - A naturally gluten free bakery. Everything is free from wheat starch.
Hornstulls strand 13117 39 Stockholm, Sverige
+46 8 29 09 07
Under Kastanjen
Bageri med café. Det naturligt glutenfria utbudet som är fritt från vetestärkelse, bakar de i ett avskilt rum - A naturally gluten free bakery with cafe. They bake the naturally gluten free products that is free from wheat starch, in a separate room
Kindstugatan 1111 31 Stockholm, Sverige
+46 8 21 50 04
Barbros minibitar
Glutenfritt bageri - A gluten free bakery
Duvgränd 6
172 36 Sundbyberg, Sverige
Kea Bageri
Glutenfritt bageri - A gluten free bakery

Skaldevägen 59

167 73 Bromma, Sverige

+46 8 25 44 93

www.keabageri.se.

ÖREBRO
Heléns Glutenfria i Örebro AB
Glutenfritt bageri med café - A gluten free bakery with café
Argongatan 50703 74 Örebro, Sverige
+46 19 31 43 00
SÖDERKÖPIING
Hans & Gretas Glutenfria Bröd AB
Glutenfritt bageri - A gluten free bakery
Ringvägen 44
614 31 Söderköping, Sverige
+46 121 514 66
VALINGE
Bakstugan i Valinge
Glutenfritt bageri - A gluten free bakery
Valinge Rygg 61, C/o Johansson
432 92 Varberg, Sweden
+46 340 322 55
ÖDESHÖG
Lysing's Konditori
Bageri med café. Det glutenfria utbudet bakar de i ett avskilt rum - A bakery with café. They bake the gluten free products in a separate room
Stora Torget 5D
599 31 Ödeshög, Sverige
+46 144 106 20
VÄSTERÅS
Erberths Tårtbit i Västerås AB
Glutenfritt bageri - A gluten free bakery
Brunnby
725 97 Västerås, Sverige
+46 21 18 17 18
ESKILSTUNA
Kjula hembageri
Naturligt glutenfritt bageri. Allt är fritt från vetestärkelse och dessutom mjölkfritt. Öppnas efter överenskommelse - A naturally gluten free bakery. Everything is also dairy free. Call them to make an apointment for your visit!
Lindsäter 1
635 06 Eskilstuna, Sverige
+46 16-24350
MALMÖ
Glutenfritt i Malmö
Ett glutenfritt bageri - A gluten free bakery
Älggatan 26
216 13 Limhamn, Sverige
+46 40-161044
SKÖVDE
Glutenfritt
Glutenfritt bageri med café - A gluten free bakery with café
Käpplundavägen 3
541 40 Skövde, Sverige
+46 500 416658
BREDARED
Ekhaga Bageri
Glutenfritt bageri. Allt är även fritt från mjölk, laktos, ägg och nötter! - A gluten free bakery. All products are also free from dairy products, lactose, eggs and nuts!
Vralen Ekhaga 4
504 96 Bredared, Sverige
+46 730-485772
KIL
Kakkärlek
Naturligt glutenfritt bageri. Allt är fritt från vetestärkelse och dessutom fritt från mjölk, laktos och ägg! - A naturally gluten free bakery. All products are free from wheat starch and also free from dairy products, lactose and eggs!
Wassdrågen
665 92 KIL
+46 73-213 55 50
HÄSSLEHOLM
Annas bakstuga
Gluten- och laktosfritt bageri med café. En del bakverk är även naturligt glutenfria. De bakas i samma lokal som övriga bakverk - A gluten- and lactose free bakery with cafe. Some pastries are also naturally gluten free that is free from wheat starch. They are baked in the same room as the other pastries
Kyrkgatan 14
HÄSSLEHOLM
+46 72-508 05 43
0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Välkommen till min glutenfria blogg!

 

Här hittar du mina:

Virginia Küst

 

OM MIG

 

Jag har sedan barnsben älskat att baka och fått lov att utveckla mig och experimentera mig fram till nya recept på egen hand. På den tiden var det med gluten och jag ville så gärna gå en konditorutbildning. Den tanken fick jag tyvärr slå ifrån mig eftersom jag hade eksem och de sade att chansen var stor att jag skulle bli sämre. Så jag fortsatte mina experiment och tränade på mina färdigheter på hemmaplan istället.

 

Det var först när jag blev äldre som en helt ny värld öppnade sig. Min systerdotter fick nämligen celiaki och senare upptäckte jag att även jag behövde gå över till glutenfritt. Det var ingen lätt match men det var då jag upptäckte att mitt driv och nyfikenhet verkligen kom till någon nytta.

Det var helt hopplöst att hitta recept så att mina systerbarn kunde få baka tillsammans med mig. Så jag experimenterade mycket och lyckades till slut ta fram ett flertal recept som de ville baka.

Mina nyckelord som jag fortfarande håller fast vid är att man ska känna igen sig när man när man helt plötsligt behöver baka glutenfritt istället för med gluten, att man ska få behålla smaken och konsistensen och att bakverken ska kunna ligga framme på kakfatet lika länge som bakverk med gluten, utan att de blir torra.

Jag undviker helst att tillsätta fiberhusk, xantan eller guarnkärnmjöl eftersom jag har svårt för konsistenser som påminner mig om tvättsvamp eller ger bismak. Då använder jag hellre andra ingredienser som hjälper mig att få rätt konsistens, saftighet och smak på bakverken. Det kan t.e.x vara kokt potatis och äppelcidervinäger. Oftast använder jag mig av färdiga mjölmixer för att det är behändigt och det kan vara både med och utan vetestärkelse.


Eftersom vi har intoleranser och allergier i släkten, utöver celiaki, så brukar jag även ta fram recept utan laktos, mjölkprotein, nötter och mandel. Du kan ersätta de mjölkfria recepten med vanlig mjölk.

Tidigare var jag en glutendetektiv på ständig spaning. Jag brann för frågan så mycket att jag senare tog mig an utmaningen som Arbetande ordförande på Celiakiföreningen i Stockholms län och Projektledare för Sveriges största glutenfria matmässa "Mat för livet" 2018-2019. Under 2019  sökte jag mig även till Hela Sverige bakar, där jag kom vidare till finalen inför uttagningen.

2020 flyttade jag tillbaka till Göteborg och tog uppdrag som konsult inom fordonsbranschen igen. Så nu håller jag mig mestadels till att baka och utveckla recept i mitt kök när jag får en stund över. Släkt, vänner och kollegor får självklart både provsmaka experimentbak och njuta av gofika.

KONTAKT

 

E-mail: virginia@kustenarklar.se

 

UTMÄRKELSER

År 2016 fick jag SCUF-gaffeln och 2017 blev jag utsedd till en av Sveriges bästa glutenfria bakbloggare.i Svenska Celiakiförbundets medlemstidning.​

SCUF-gafffeln 2016

SOCIALA MEDIER

 • YouTube - Grey Circle
 • Facebook - Grey Circle
 • Instagram - Grey Circle
 • Pinterest - Grey Circle
 • LinkedIn - Grey Circle

MIN FACEBOOKGRUPP

Celiaki från kust till kust

Här träffas privatpersoner, bloggare och företagare som delar tips, recept och erbjudanden. Välkommen du också!

 • Facebook - Grey Circle
 • Facebook
 • Instagram
 • YouTube
 • Pinterest
 • LinkedIn
bottom of page