top of page

GLUTENFRITT  BLOGGINLÄGG

SOFIE BLOGGAR OM GLUTENFRITT I KÖPENHAMN


ENG

Map and list below of gluten-free places in Copenhagen is also translated in to English!

Hejsan!

Sofie bor i Köpenhamn och har en blogg om sitt glutenfritt liv. Jag frågade henne om hon skulle vilja vara min gäst bloggare och hon sa ja! Här nedan kan du läsa om platser där du kan hitta glutenfria rätter, bakverk och produkter i Köpenhamn. Jag hoppas det kan underlätta för dig när och om du åker dit! :)

Jag har uppdaterat kartan över Köpenhamn med många av tipsen som Sofie skriver om nedan. Klicka här för att komma till kartan.

Sofie who lives in Copenhagen has a blog about her gluten-free life. I asked her if she would like to be my guest blogger and she said yes! Below you can read about places where you can find gluten-free dishes, pastries and products in Copenhagen. I hope this can make it easier for you when and if you make a visit! :)

I have updated the map of Copenhagen with many of the tips as Sofie writes about below.

Click here to get to the map.

Sofie


Jeg er så heldig, at jeg har fået lov at gæsteblogge på Küsten är klar omkring glutenfrie muligheder i København. Og faktisk er der en hel del muligheder – og der kommer hele tiden flere til. Danmark har været håbløst bagud i forhold til Sverige og Norge angående glutenfrie alternativer for os der er glutenintolerante.Men de seneste år er der kommet større og større fokus på glutenfrie alternativer i Danmark. I slutningen af 2013 begyndte supermarkedskæden Fakta at føre Semper-produkter. Lige præcis Sempers produkter kørte vi danskere gerne til Malmö for at købe, idet der var et langt større og bedre udvalg der. Nu kan man få glutenfrie basisprodukter i både Fakta, Rema1000 (som fører deres eget glutenfrie mærke, Vitamille), Superbrugsen og lidt i Netto og Føtex.

I København er det også blevet nemmere at være glutenintolerant. Da jeg fik konstateret cøliaki for fem år siden, var det næsten umuligt at købe glutenfri mad i København – det er heldigvis blevet bedre og nemmere nu, så her følger en lille guide til det glutenfrie København, og en opfordring til at komme forbi vores dejlige hovedstad!

Vitaboost


Vitaboost (Ligger i Torvehallerne ved Nørreport Station og på Godthåbsvej på Frederiksberg)

I Vitaboost laver de lækre, glutenfrie panini. Der er varianter med laks, serranoskinke og også mulighed for vegetar. De koster ca 58 dkk, og smager super godt!

Se mere om Vita Boost her

Vita Boost (Located in Torvehallerne Nørreport Station and Godthåbsvej in Frederiksberg)

They make the delicious, gluten-free panini. There are variations with salmon, serrano ham and also options for a vegetarian. They cost approx. 58 dkk and taste super good!

Nordic Noodle


Nordic Noodle (Ligger på Nørrebrogade 29, 2200 København N)

På Nørrebrogade, fem minutters gang fra Nørreport Station ligger Nordic Noodle. Her kan man få asiatisk mad, lavet med enten risnudler eller fuldkornsris. Husk at sig, at du er glutenallergiker, så laver de din mad i en separat wok. Konceptet er genialt – vælg hvad du vil have, og de laver det med det samme. En ret og en dåsecola koster omkring 80 dkk., så prismæssigt er stedet ret billigt. Der er få spisepladser, men maden er også genial at tage med sig, og spise på en bænk ved søerne i solen.

Læs mere om Nordic Noodle her http://www.gladudengluten.dk/nordic-noodle/

Nordic Noodle (Located on Noerrebrogade 29, 2200 Copenhagen N)

It is placed on Noerrebrogade, five minutes walk from Nørreport Station.

Here you can get Asian food, made with either rice noodles or whole grain. Remember to say that you are gluten intolerant and they make your food in a separate wok. The concept is brilliant - choose what you want, and they're doing it right away. A dish and a can of Coke costs about 80 dkk, so price-wise is the place pretty cheap. They only have a few places to eat at, but the food is brilliant to take away and eat on a bench by the lake in the sun.

Tante T


Tante T (Ligger ved Hovedbanegården, på Viktoriagade 6, 1544 København V)

Hos Tante T kan man bestille en glutenfri brunch, man skal blot ringe dagen før og bestille. Den er super god, og jeg kan også anbefale deres kagebord – bed bare om, at det skal være glutenfrit! De har hver dag mindst én slags glutenfri kage, og stedet er virkelig hyggeligt. Det er virkelig et af mine yndlingssteder i København, og jeg kommer der ofte!

Du kan læse mere om Tante T her

Tante T (Located at the main station, on Viktoriagade 6, 1544 Copenhagen V)

There you can order a gluten-free brunch, you simply need to call the day before and order. It is super good and I can also recommend their cake table - just ask for it to be gluten-free. Every day they have at least one kind of gluten-free cake, and the place is really cozy. It really is one of my favorite places in Copenhagen, and I go there often!

La Glace


La Glace (Ligger på Skoubogade, en sidegade til Strøget)

Københavns fineste og mest kendte konditori. De laver de fineste og lækreste kager, og har rigtig fint styr på os der ikke tåler gluten. Man kan f.eks. smage kransekagen, Margrethe-kagen, Sarah Bernhard, Chocolette, og lagkagen Lucky You.

La Glace (Located on Skoubogade, a side street of Strøget)

Copenhagen's finest and best-known pastry shop. They make the finest and most delicious cakes and has really good knowledge of us who are gluten intolerant. Consider for instance to taste the Kransekagen, Margarethekagen, Sarah Bernhard, Chocolette and lagkagen Lucky You.

Palæo


Palæo (Ligger i Torvehallerne og i Pilestræde ved Strøget)

Hos Palæo er al deres mad glutenfrit, og man kan derfor frit vælge hvad man ønsker!

Læs mere om Palæo her

Palæo (Located in Torvehallerne and Pilestræde at Strøget)

Here is all their food gluten-free, and you are therefore free to choose what you want!

Grød


Grød (Ligger i Torvehallerne og i Jægergårdsgade på Nørrebro)

Som navnet indikerer, så bliver der lavet alle mulige slags grød her. De har rigtig godt styr på glutenfrie alternativer, og det står også på deres menukort. Jeg elsker specielt deres forskellige slags risotto, og deres lækre desserter!

Grød (Located in Torvehallerne and Jægergårdsgade in Nørrebro)

As the name indicates it's made ​​all kinds of porridge here. They have really good grip on gluten-free alternatives and it is also on their menu. I specially love their different kinds of risotto, and their delicious desserts!

Madmed


Madmed (Ligger i Hellerup på Sankt Peders Vej 1, 2900 Hellerup)

Man kan få en virkelig god, glutenfri burger med lækre kartofler på Madmed i Hellerup. Det er en kæmpe portion og kan virkelig anbefales. De har rigtig fint styr på glutenfri mad, og er virkelig søde.

Læs mere om Madmed her

Madmed (Located in Hellerup on St. Peter's Road 1, 2900 Hellerup)

You can get a really good gluten free burger with delicious potatoes on Madmed in Hellerup. It's a huge portion and is highly recommended. They have very fine control of gluten-free food and they are really cute.

Urtehuset på Fredriksberg


Urtehuset på Frederiksberg (Ligger i krydset ved Gl. Kongevej og H.C. Ørstedsvej)

Det startede ud med en stor helsekostbutik med masser af glutenfri varer, nu er der også kommet en hyggelig lille cafe ved siden af. Der laver de glutenfri sandwiches og salater, og de sælger også boller og kager fra Naturbageriet.

Læs mere om Urtehuset her

Urtehuset in Frederiksberg (Located at the intersection of Kongevej and HC Ørstedsvej)

It started out with a large health food store with lots of gluten-free products and now they also got a nice little cafe next door. They make gluten-free sandwiches and salads and they also sell muffins and pastries from Naturbageriet.

Taste


Taste (Ligger på Store Kongensgade, lige ved Kongens Nytorv)

Hos Taste kan man vælge mellem en hel masse forskellige glutenfrie kager, og de er bare så fine, og smager helt fantastisk.

Læs mere om Taste her

Taste (Located on Store Kongensgade, near Kongens Nytorv)

Here you can choose from a whole bunch of different gluten free cakes. They taste absolutely fantastic.

Nose2Tail


Nose2Tail (Ligger ved Gråbrødre Torv, Valkendorfsgade 22, 1151 København K)

Stedet laver en fin, glutenfri burger i midten af København, kun et par minutter fra Strøget.

Læs mere om Nose2Tail her

Nose2Tail (Located at Gråbrødretorv Valkendorfsgade 22, 1151 Copenhagen K)

The place makes a fine gluten-free burger in the center of Copenhagen, just a few minutes from the shopping street.

Den Økologiske Pølsemand


Den Økologiske Pølsemand (Ligger på Strøget og ved Runde Tårn)

Her kan man få en god, glutenfri pølse med en super rodfrugtmos til. Helt perfekt hvis man er på farten og skal have noget hurtigt og god mad.

Læs mere om Den Økologiske Pølsemand her

Den Økologiske Pølsemand (Located on the pedestrian shopping streets and the Round Tower) Here you can get a good gluten-free sausage with mushed root vegetables. Absolutely perfect if you are traveling and need something quick and good food to go.

Nye Tider (Ligger på Sølvgade 91, 1307 København K)

Hos Nye Tider kan du få en super lækker glutenfri burger. Stedet går meget op i både glutenfrie og økologiske råvarer, så din burger er tilmed af den sunde slags.

Nye Tider (Located on Sølvgade 91 1307 Copenhagen K)

There you can get a super delicious gluten free burger. The place is into both gluten-free and organic ingredients so your your burger is even a healthy kind.

42 Raw (Ligger på Pilestræde 32, 1112 København K, lige ved Strøget)

Masser af glutenfri muligheder! F.eks. glutenfri sandwich og glutenfri grød.

42 Raw (Located on Pilestræde 32, 1112 Copenhagen K, just off the Strøget)

Lots of gluten-free options! Eg. gluten free sandwiches and gluten-free porridge.

Glutenfri bagere - Gluten-free bakeries

Du kan finde lækkert brød hos Emmerys, Lagkagehuset og Bodenhoff. Disse bagere har kun ét slags glutenfrit brød

Du kan købe brød, boller og lækre kager hos Naturbageriet, som ligger et par minutters gang fra Nørreport Station, på Frederiksborggade. Alt er 100% glutenfrit og dermed naturligt fri for gluten

Du kan også få et stort udvalg af brød og kager hos Bagerdygtigt på Istedgade 120, 1650 København V. Udvalget er frostvarer, så køb i god tid. Specielt deres træstammer og romkugler er virkelig gode! De er så vidt vides også begyndt at forhandle friske produkter

You can find delicious bread at Emmerys, Lagkagehuset and Bodenhoff. These bakers have only one kind of gluten-free bread.

You can buy bread, muffins and delicious cakes at Naturbageriet, located a few minutes walk from Noerreport Station, on Frederiksborggade. Everything is 100% gluten-free and thus naturally free of gluten.

You can also have a large selection of breads and pastries at Baker Cleverly on Istedgade 120, 1650 Copenhagen V. Committee is frozen, so buy in advance. Especially their trunks and rum balls are really good! They have so far known also began to distribute fresh products.

Take-away junk

I København kan du få glutenfrie burgere på både McDonalds, Burger King og MAX Burger. Du skal blot bede om det når du bestiller. Jeg kan bedst lide McDonalds’ glutenfri bolle, som i øvrigt er en anden slags end den man får i Sverige, men det er jo en smagssag!

Selvom København er kommet godt med i forhold til glutenfri mad, så er det desværre stadig umuligt at få sig en glutenfri pizza. Det håber jeg snart ændrer sig!

Og så er det jo altid muligt at få helt almindelig, glutenfri mad på de lidt bedre restauranter. Det er mest på cafeer det kan være svært i København, men man går aldrig galt i byen med en salat. Danskere ved generelt meget lidt om gluten, så tag en god portion tålmodighed med hjemmefra!

In Copenhagen you can get gluten-free burgers at both McDonalds, Burger King and MAX Burger. Just ask for it when you order. I like McDonalds' gluten-free bun, which by the way is a different kind than the one you get in Sweden, but it is a matter of opinion!

It is unfortunately still impossible to get to a gluten free pizza. I hope soon change!

And it's always possible to get ordinary gluten-free food on the slightly better restaurants. It is most cafés who can be difficult in Copenhagen, but it's never wrong with a salad. Danes in general knows very little about gluten, so bring a large portion of patience with you from home!

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Välkommen till min glutenfria blogg!

 

Här hittar du mina:

Virginia Küst

 

OM MIG

 

Jag har sedan barnsben älskat att baka och fått lov att utveckla mig och experimentera mig fram till nya recept på egen hand. På den tiden var det med gluten och jag ville så gärna gå en konditorutbildning. Den tanken fick jag tyvärr slå ifrån mig eftersom jag hade eksem och de sade att chansen var stor att jag skulle bli sämre. Så jag fortsatte mina experiment och tränade på mina färdigheter på hemmaplan istället.

 

Det var först när jag blev äldre som en helt ny värld öppnade sig. Min systerdotter fick nämligen celiaki och senare upptäckte jag att även jag behövde gå över till glutenfritt. Det var ingen lätt match men det var då jag upptäckte att mitt driv och nyfikenhet verkligen kom till någon nytta.

Det var helt hopplöst att hitta recept så att mina systerbarn kunde få baka tillsammans med mig. Så jag experimenterade mycket och lyckades till slut ta fram ett flertal recept som de ville baka.

Mina nyckelord som jag fortfarande håller fast vid är att man ska känna igen sig när man när man helt plötsligt behöver baka glutenfritt istället för med gluten, att man ska få behålla smaken och konsistensen och att bakverken ska kunna ligga framme på kakfatet lika länge som bakverk med gluten, utan att de blir torra.

Jag undviker helst att tillsätta fiberhusk, xantan eller guarnkärnmjöl eftersom jag har svårt för konsistenser som påminner mig om tvättsvamp eller ger bismak. Då använder jag hellre andra ingredienser som hjälper mig att få rätt konsistens, saftighet och smak på bakverken. Det kan t.e.x vara kokt potatis och äppelcidervinäger. Oftast använder jag mig av färdiga mjölmixer för att det är behändigt och det kan vara både med och utan vetestärkelse.


Eftersom vi har intoleranser och allergier i släkten, utöver celiaki, så brukar jag även ta fram recept utan laktos, mjölkprotein, nötter och mandel. Du kan ersätta de mjölkfria recepten med vanlig mjölk.

Tidigare var jag en glutendetektiv på ständig spaning. Jag brann för frågan så mycket att jag senare tog mig an utmaningen som Arbetande ordförande på Celiakiföreningen i Stockholms län och Projektledare för Sveriges största glutenfria matmässa "Mat för livet" 2018-2019. Under 2019  sökte jag mig även till Hela Sverige bakar, där jag kom vidare till finalen inför uttagningen.

2020 flyttade jag tillbaka till Göteborg och tog uppdrag som konsult inom fordonsbranschen igen. Så nu håller jag mig mestadels till att baka och utveckla recept i mitt kök när jag får en stund över. Släkt, vänner och kollegor får självklart både provsmaka experimentbak och njuta av gofika.

KONTAKT

 

E-mail: virginia@kustenarklar.se

 

UTMÄRKELSER

År 2016 fick jag SCUF-gaffeln och 2017 blev jag utsedd till en av Sveriges bästa glutenfria bakbloggare.i Svenska Celiakiförbundets medlemstidning.​

SCUF-gafffeln 2016

SOCIALA MEDIER

 • YouTube - Grey Circle
 • Facebook - Grey Circle
 • Instagram - Grey Circle
 • Pinterest - Grey Circle
 • LinkedIn - Grey Circle

MIN FACEBOOKGRUPP

Celiaki från kust till kust

Här träffas privatpersoner, bloggare och företagare som delar tips, recept och erbjudanden. Välkommen du också!

 • Facebook - Grey Circle
 • Facebook
 • Instagram
 • YouTube
 • Pinterest
 • LinkedIn
bottom of page