Sök
 • Virginia Küst

GLAD HALLOWEEN!

Uppdaterad: 18 jan 2020


Nu är det snart dags för kakor, godis och en massa bus! Här kommer recept på läskiga häxfingrar, peppriga skelett och tips på godis och inspiration!


Glutenfria och mjölkfria häxfingrar

LÄSKIGA FINGRAR ELLER PEPPRIGA SKELETT


Glutenfria och mjölkfria häxfingrar


Glutenfria och mjölkfria pepparkakor

Klicka på bilderna för att komma till recepten

Båda kakorna är så lätta att baka att barnen kan göra sina egna fingrar och pepparkaksfigurer.

De är dessutom goda, glutenfria, laktosfria, äggfria, nötfria och mandelfria och mjölkfria (kan dock innehålla spår av mjölkprotein i mixen jag använder som är MixWells ljusa basmix).

Degen för fingrarna behöver bara vila en kvart och de finns i smakerna kanel, choklad/kanel och vanilj. Pepparkaksdegen behöver inte ens ligga ett helt dygn om man inte har tid att vänta. Det räcker att den ligger i kylen några timmar.

Det finns så mycket roligt man kan göra! Pinterest är ett hett tips. Det är där många av oss mat- och bakbloggare hämtar inspiration. Där finns allt från glutenfria kakor dekorerade med spindlar gjorda av choklad, pepparkakshus dekorerade med godis för Halloween, frukt som har fått tunga av jordgubbar och tänder av solrosfrön. Det knepiga är att utveckla gluten- och mjölkfria recept som blir bra.

GODIS


Glutenfritt godis

Undrar du vilket godis man kan köpa till Halloween? Förutom det du ser på bilden kan du hitta mycket mer glutenfritt! Du kan läsa innehållsförteckningen via sidorna nedan för att hitta rätt bland allt godis.

Karamellkungen har en sökfunktion där man först väljer vilket sorts godis man letar efter och sedan kan man läsa innehållförteckningen under respektive bild. Klicka här

Haribo har en sida där man informeras om deras produkters allergener och ytterligare en sida där det står mer om själva ingredienserna Klicka här

Goody Good Stuff gör gluten- och laktosfritt godis. De har en sida med innehållsförteckning för varje produkt. Klicka här

Malmö Chokladfabrik har choklad som är fri från gluten, mjölk, ägg, soja, nötter och mandlar. Enligt mig smakar den otroligt mycket godare än Plamils. Klicka här

Laqcuot har gluten- och laktosfri choklad. Klicka här

Tips!

Om du vill köpa lösgodis och är orolig för kontaminering (t.e.x fått gluten/mjölk/nötter på sig) kan man först se ut vilket godis man skulle vilja ha via länkarna ovan. Sen kan man fråga i affären efter oöppnade förpackningar som man tar godiset ur. Finns det ingen ren spade kan du ta en plastpåse att plocka godiset med istället. Jag brukar få ett OK om jag förklarar varför.

Vill du bjuda en gäst på godis är det bättre att köpa hela obrutna förpackningar som den bjudne kan läsa innehållsförpackningen på. Då kan både du och gästen känna er säkra på att ingen olycka händer.

Kom ihåg att alltid läsa på innehållsförteckningen ifall recept, råvaror, leverantörer eller processen i fabriken har ändrats hos tillverkaren! Det är den som gäller oavsett vad som står på tillverkarnas hemsida. Ibland hinner de nämligen inte uppdatera hemsidan eller så får du tag i en förpackning med nyare eller äldre produktionsdatum.

Är du osäker på en ingrediens kan du ladda ner appen Ingredienslexikon som ger dig svar på om den t.ex. innehåller gluten eller mjölk.

Jag önskar er en riktigt glad Halloween med mycket roligt bus och godis!

#recept #mjölkfritt #glutenfritt

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Välkommen till min glutenfria blogg!

Mitt namn är Virginia Küst och jag bor i Göteborg.

 

Här delar jag med mig av mina glutenfria recept, resor, life hacks, kartor med gluten-fritt utbud, bra länkar, husmorstips till dig som råkat få i dig gluten och mycket annat som kan underlätta för dig som har celiaki.

Virginia Küst

Jag har sedan barnsben älskat att baka och experimentera fram nya recept, men det var först när min systerdotter fick celiaki som mitt driv och nyfikenhet verkligen kom till nytta. Senare upptäckte jag att även jag behövde utesluta gluten.

Det var en helt ny värld som öppnade sig och övergick till ett brinnande intresse att hjälpa andra i samma situation.

Jag är en glutendetektiv på ständig spaning, så skicka mig gärna ett meddelande om det är något mer du vill att jag tar upp här på sidan.

KONTAKT

E-mail: virginia@kustenarklar.se

 

 

 

 

År 2016 fick jag SCUF-gaffeln och 2017 blev jag utsedd till en av Sveriges bästa glutenfria bakbloggare.

 

 

 

SCUF-gafffeln 2016

SOCIALA MEDIER

 • YouTube - Grey Circle
 • Facebook - Grey Circle
 • Instagram - Grey Circle
 • Blogger - Grey Circle
 • Pinterest - Grey Circle
 • LinkedIn - Grey Circle

MIN FACEBOOKGRUPP

Celiaki från kust till kust

 • Facebook - Grey Circle
 • YouTube - Grey Circle
 • Facebook - Grey Circle
 • Instagram - Grey Circle
 • Blogger - Grey Circle
 • Pinterest - Grey Circle
 • LinkedIn - Grey Circle