top of page

GLUTENFRITT  BLOGGINLÄGG

GLUTENFRITT I LONDON - del 1

Uppdaterat: 18 jan. 2020


English in blue

Strax före Jul var jag iväg till London för att träffa andra företagare inom samma bransch och gå på en matmässa som var gluten och mjölkfri och även fri från raffinerat socker. När jag ändå var i London passade jag på att göra research av glutenfritt utbud i stan och det är just det jag kommer att berätta om nu uppdelat i två delar. Free from festival (matmässan) kommer jag att skriva om i del 3.

När jag bokade resan, frågade jag resebyrån om de hade någon som kunde hjälpa mig tipsa om ställen som har glutenfritt utbud utan att det är kontaminerat (inga spår av gluten). De svarade att de dessvärre inte kunde ge mig några tips men att jag säkert hittar något för att det är så lätt i London. Det finns onekligen ett mycket större utbud där än här hemma men jag vill ändå påstå att det tar tid att hitta rätt om man inte vet vilket område man hittar större möjligheter som exempelvis Islington. Det poppar ofta upp frågor i FB-forum om var man kan hitta glutenfritt utbud i olika länder och London är en av städerna. När man åker på semester vill man ju gärna höra vad andra rekommenderar för att kunna förbereda sig för var man kan äta frukost, lunch, middag och kanske även afternoon tea. Det går så mycket tid och energi åt att hitta något "spontant" speciellt när man går bet och då har man ofta svårt att koppla av eller hålla sig på gott humör även om man har stoppat ner något ätbart i väskan.

Innan jag åkte gjorde jag research och skapade en egen liten karta via Google map att rätta mig efter. Det underlättade visserligen en hel del men jag hade tyvärr missat en hel del säkra ställen som jag fick reda på försent. Nu hann jag visserligen inte med att besöka alla platser jag hade planerat ändå eftersom jag inte alltid bara slinker förbi och frågar "hej, har ni något glutenfritt?" men jag hade nog prioriterat lite annorlunda.

Shortly before Christmas, I set off to London to meet other entrepreneurs and to go on a food festival free from gluten, dairy products and refined sugar. While I still was in London I took the opportunity to do research of gluten-free offerings in town and it's just that I'm going to tell you about now. I will write about the Free from festival as Part 2 because otherwise this blog post will be far too long.

When I booked the trip, I asked the travel agent if they had someone who could help me to tell about places with gluten-free food that is not contaminated (no traces of gluten). They replied that they unfortunately could not give me any tips but that I for sure would find something due to it’s so easy to get in London. There is undeniably a much wider range there than here at home but I would still say that it takes time finding the right place if you don’t know the location with more opportunities as for example Islington. It often raise questions in FB forums about where to find gluten-free offerings in different states and London is a of the cities. When you plan a vacation you would happily get recommendations from others to be prepared and know where to get a nice breakfast, lunch, dinner and even after noon tea. It takes so much time and energy to find something ”spontaneously” especially when you don’t find anything you can eat. By then it’s hard to relax and stay in good spirits even if you have put something gluten-free in your bag to eat in these cases.

Before I went I did some research and created my own little map using Google Map to follow. It made my travel a bit easier but I did unfortunately miss a lot of safe places that I did get notice about too late. I did not get enough time to visit all the places I had planned anyway because I don’t always just slip by and asks "hey, do you have anything gluten-free?" but I believe I would have changed my priorities a bit.

Harrods

När jag kom fram till hotellet säkrade jag morgondagens frukost innan jag drog vidare till Harrods som jag hört så mycket gott om.

When I arrived at the hotel I secured tomorrow's breakfast before I went on to Harrods I heard so much good about.


Det var så fräscht och lyxigt där men jag stannade inte för att äta. Det var inget som lockade just då. Jag var mer fascinerad över hur de dekorerat och presenterade alla bakverken. Så läckert! Tänk om konditorier här till exempel kunde sälja jordgubbar doppade i choklad.... i Malmö Chokladfabriks choklad som är fri från gluten, mjölk och nötter och dessutom god. Jag hittade tyvärr inget som var garanterat glutenfritt på Harrods bland diskarna men det kan hända att jag inte letade tillräckligt länge. Det ska i alla fall finnas glutenfritt Afternoon tea att få där.

It was so fresh and luxurious there but I did not stop to eat. There was nothing that attracted just then. I was more fascinated by how they decorated and featured all the pastries. So delicious! What about if the cafés could sell strawberries dipped in chocolate made by Malmö Chocolate Factory that is gluten- dairy- and nut free...and taste good as well. Unfortunately I could’nt find anything guaranteed gluten-free at Harrods among the disks, but it can happen I did’nt look long enough. They serve gluten free afternoon tea though.


Det verkade som att man inte var så bra på glutenfritt i det området när jag frågade runt. När hungern gjorde sig rejält påmind bestämde jag mig för att åka tillbaka och äta i närheten av hotellet istället.

It seemed the area was not so good at gluten-free when I asked around. When hunger made itself sharply reminded, I decided to go back and eat near the hotel instead.

Nando's

När jag skulle passera grindarna till tunnelbanan passade jag på att fråga en tjej som stod vakt. Hon sken upp när jag nämnde att jag har celiaki och sa att hon också har det. Hon tipsade bl.a om en restaurang som heter Nando's som har starkt kryddad kyckling och pommes friterade i egen olja. När jag kom fram visade det sig att det låg i samma kvarter som hotellet.

When I would pass the gates of the subway I took the opportunity to ask a girl who was standing guard. She lit up when I mentioned that I have celiac disease and said that she has it too. She tipped among others a restaurant called Nando's that have strongly spiced chicken and french fried in their own oil. When I arrived, it turned out that it was in the same block as the hotel.


Glutenfritt i London - Nando's

De bakar vanligt bröd i ugnen på morgonen men tvättar ur den innan de tillagar maten. De sa att någon hade blivit dålig på ett av de andra ställena men att det kanske var för att någon av kockarna hade varit stressad. Ingen hade blivit dålig hos de i alla fall. Jag bad de ändå hålla ett extra öga på min rätt vilket de gjorde. De var tålmodiga och visade mig en pärm med innehållsförteckningar för allt. Mittemot deras kök hade de flera flaskor med dressing i och jag kunde ta från nästan alla om jag ville. Deras kyckling gick att beställa med olika styrkor och min var stark....men oj så god! Jag hade nog kunnat äta ett kycklinglår till.

They bake plain bread in the oven in the morning but washes is out before they prepare the food. They said someone had been sick in one of the other places but maybe it was because one of the chefs had been stressed. No one had been sick at their restaurant anyway. I asked if they could keep an extra eye on my dish, which they did. They were patient and showed me a folder with tables of contents for all. Opposite their kitchen, they had several bottles of the dressing and I could eat from almost all of them if I wanted to. Their chicken was available with different strengths and my was strong .... but oh so good! I probably would have been able to eat one chicken leg more.

Sainsburys

Jag avslutade med liten runda till Sainburys (snabbköp). Där köpte jag gluten- och mjölkfria mince pies av deras egna märke, en tomte i choklad och salt o vinäger chips som jag inte kunnat äta på år o dagar pga mjölken de har i chipsen här.

I finished with short walk to Stainbury's (supermarket). I bought gluten- and dairy-free mince pies of their own brand, a Santa Clause in chocolate and salt o vinegar chips that I could’nt eat in years o days due to the milk that they put in them here.


Glutenfritt i London - Sainsburys

Nu åt jag inte upp allt det jag köpte men en liten mince pie till en kopp te blev det. Det var OK för de på Starbucks så länge jag köpte te av dem för de hade inget glutenfritt att erbjuda. Det var min första mince pie ever. Pajskalet har de faktiskt lyckats med rätt bra men det ligger en massa sultan inuti, så det är rätt lätt att bli mätt på sött. Nu var det dags att gå tillbaka till hotellet för att få någon sömn. Jag hade två långa dagar framför mig.

I didn’t eat all this but a small mince pie with a cup of tea was nice. Starbucks did’nt have anything gluten-free so it was OK to eat the mince pie there as long as I bought the tea from them. It was my first mince pie ever. The pie crust, was actually quite good but due to all the sultans inside it gets quite too sweet. Now it was time to go back to the hotel to get some sleep. I had two long days in front of me.

Hotellet / the hotel

Man kan väl tycka att ett e-mail och bekräftelse vid ankomst skulle ha räckt långt.

You could think that an e-mail and a confirmation upon the arrival would have been enough.


Frukostvärdinnan blev dock förskräckt när jag frågade efter det gluten- och mjölkfria brödet för hon hade inte hört ett ljud. Hon bokstavligen sprang ut för att köpa bröd och kom tillbaka med andan i halsen. Till det fanns det lite marmelad, kaffe eller te. Skinkan innehöll gluten och osten kunde jag inte äta p.g.a mjölk. Det fanns inga ägg men där fanns lite frukt. Hon erbjöd sig att rosta brödet men jag tackade nej för att det var en gemensam rost för alla slags bröd. Ett tips är att ta med sig en toastpåse för att kunna rosta ditt bröd i samma brödrost som de andra. Efter några torra brödskivor, många koppar kaffe och kontanter i plånboken drog jag vidare för nya äventyr.

Breakfast hostess, however, was horrified when I asked for the gluten and dairy free bread because she had not heard a sound. She literally ran out to buy bread, and came back out of breath. To the bread there was some jam, coffee or tea. The ham contained gluten and I couldn’t eat the cheese due to milk. There were no eggs but some fruit though. She offered to toast the bread but I said no thank’s because it was a toaster for all types of bread. One tip is to bring a toast bag to toast your bread so it keeps clean from gluten. After some dry slices of bread, many cups of coffee, and cash in my wallet, I went on to new adventures.

Mot Borough market / To Borough market

Eftersom jag kom iväg tidigare än beräknat, passade jag på att ta en liten omväg till Borough market.

Det visade sig att man höll på att renovera Tower bridge och att det därför inte var någon trafik på bron. Jag fick hjälp med att hitta rätt från tunnelbanan vidare till bron av en kille som ursäktade sin klädsel med att förklara att han var på väg till jobbet för att fira Jul. Det var många som var hjälpsamma i London vilket jag tyckte var otroligt charmigt.

Since I came away early, I took the opportunity to take a small detour to the Borough Market.

It turned out that they were renovating the Tower Bridge and therefore there was no traffic on the bridge. I got help finding the right way from Metro to the bridge by a guy who excused his clothing by explaining that he was going to work for a Christmas party. There were many helpful people in London which I thought was incredibly charming.


Tower Bridge

Mitt på bron kan man köpa biljett för att se mer av själva byggnaden men det hoppade jag över. Däremot tog jag några bilder och passade på att njuta av en mycket grå men på något sätt vacker vy.

In the middle of the bridge you can buy a ticket to see more of the building but I skipped that. However, I took some pictures, and took the opportunity to enjoy a very gray but somehow beautiful view.


Tower Bridge

Väl över på andra sidan finns det en gångväg längs med vattnet. Under jultider har de även små bodar där de säljer allt möjligt. En av de hade glutenfri öl.

When you get over to the other side there is a walkway along the water. During Christmas time, they also have small stalls where they sell everything. One of those had gluten-free beer.


Promenaden från Tower bridge tog ca 20 minuter tills jag kom till The Queens stairs och inte långt därifrån ligger the Borough market.

The walk from Tower bridge took about 20 minutes until I came to The Queens stairs and not far away is the Borough Market.


The queen's walk in London

Det ser inte så mäktigt ut utifrån men det finns många fler utrymmen där inne att vandra runt i.

It does not look so impressive from outside but there are many more areas inside.


The Borough market

När jag gick till kontoret för att höra mig för var allt gluten- och mjölkfritt låg fick jag en lapp jag inte kunde lita på ....men det fick jag först veta när jag väl hittade Free from Bakehouse som ligger i området som heter Green market.

When I went to the office to ask where to find gluten- and diary-free food and drinks, I got a note that I could not trust .... but I didn’t get noticed about it until I found Free from Bakehouse that was located in the area called Green market.


Free from Bakehouse

Jag var nog fast här i minst 30 minuter bara för att beskåda alla bakverk och försöka bestämma mig för vad jag skulle köpa.

I guess I was stuck here for at least 30 minutes just to view all the pastries and try to decide what I would buy.


Glutenfritt - Free From Bakehouse - Borough Market

Vill du se alla bakverken? Jag passade på att filma de när jag var där. Du kan se filmen om du klickar här

Do you want to see all their pastries? I made a little movie that you can see if you click here

Allt är naturligt glutenfritt och en del är även veganskt, sockerfritt och mjölkfritt. Med en lätt hand lade de lite försynt små provsmaker från deras brownie och en mjuka kaka i min hand....och så här i efterhand ångrar jag att jag inte köpte med mig av alla jag kunde äta. Vem hade kunnat ana att Free from Bakehouse skulle visa sig ha de bästa bakverken både i London och hemma i Sverige? I alla fall av alla sorterna jag någonsin har smakat. Bakverken var inte bara läckra utan en del hade även dekorerats med glitter. De står här onsdagar till fredag samt lördagar.

All are naturally gluten-free and some are also vegan, sugar free and milk free. With a light and timid hand they put some small samples in my hand to taste from their brownie and a soft cake .... and in retrospect I regret that I did not buy all I could eat. Who would have thought that Free from Bakehouse would prove to have the best pastries both in London and at home in Sweden? In any case, all varieties I have ever tasted. The pastry was not only delicious, but some had even been decorated with glitter. They are here Wednesdays to Fridays and also Saturdays.


Glutenfritt i London

De hade små praktiska plastförpackningar att lägga bakverken i så jag kunde lugnt stoppa ner min kaka i handväskan.

They had little practical plastic packaging to add pastries in so I could quietly shove cake in my handbag.


Glutenfritt i London

Snett bakom ståndet ligger porten mot affären som säljer glutenfri öl. Vyn man ser när man gått igenom porten påminner mig lite om Harry Potters miljö.

Behind Free from Bakehouse is the gateway to the store that sells gluten-free beer. The view you see when you went through the gate reminds me a bit about Harry Potter's environment.


The Borough Market

Till höger på bilden säljer de alla möjliga juicer och om man tittar bakom gluggen ser man ett hav av frukter och grönsaker som man når om man går rakt fram istället. När jag gick fram till gluggen drogs jag lite mer till höger av någon anledning och gissa vad jag hittade! Där finns en bakskola. Det är visserligen inte en helt glutenfri sådan men när det är glutenfri bakning informerar de att det kan finnas spår av gluten i köket. Man behöver ju inte äta av det man bakat där, men man får ju med sig kunskapen hem. Jag började genast fantisera om en bakskola i Saluhallen. Tänk om...

On the right, they sell all kinds of juices and if you look behind the loophole you see a sea of ​​fruits and vegetables that can be reached if you go straight ahead instead. When I walked up to the loophole I was drawn a little bit more to the right, for any reason, and guess what I found! There is a bake school. It is not a totally gluten free bake shop but when they have gluten-free baking they inform you that there may be traces of gluten in the kitchen. You don't have to eat what you bake there but you get the knowledge to bring with you back home. I immediately began to fantasize about a bake school in the Market Hall back home. What if...


The Borough Market

Det här var bara en liten avstickare, så gå tillbaka igen och fortsätt rakt fram istället för att ta till höger. Då kommer du till slut till en stor julgran. När jag tog bilden hade jag vänt mig om för att ge dig en bättre vinkel så du kommer inte att se samma vy därifrån du kommer. Ser du klockan på väggen intill den blå skylten till vänster? Det är den som är Market bell till vänster på kartan.

This was just a little detour, so go back and continue straight ahead instead of taking to the right. This will take you to the end of a large Christmas tree. When I took the picture I had turned around to give you a better angle so you will not see the same from you on this picture. Do you see the clock on the wall next to the blue panel to the left? That is the Market bell to the left on the map.


The Borough Market

Snett mittemot ser du nu affären Utobeer där de säljer glutenfri öl. Bredvid har du även en vinaffär.

On the opposite side you will now see the shop Utobeer where they sell gluten-free beer. Beside you also have a wine shop.


Glutenfri öl på The Borough Market

Det hade fem sorter inne just då. Den de tyckte bäst om hade tagit slut men de rekommenderade mig att smaka på Greens med blå etikett.

They had five varieties at the time. Their favourite one had run out, but they recommended me to taste Greens with the blue label.


Glutenfri öl på The Borough Market - Green's

Den smakade lite som Weissbeer men den hade mycket mer smak och en nötig ton. Jag hade gärna köpt med mig fler sorter men jag hade många timmars span framför mig och orkade inte bära på en tung kasse. Jag hade inte ens en resväska att checka in på flygplatsen tillbaka hem.

It tasted a bit like Weiss Beer but it had much more flavor and a nutty tone. I would have bought me more varieties but I had many hours of walk in front of me and could not carry a heavy bag with me. I did not even have a suitcase to check in at the flight when going back home again.

När jag nämnde att Systembolaget här har sagt till mig att Green's slutat producera, fick jag den här lappen. Klicka här för att komma till deras hemsida.

When I mentioned that the liquor store (Systembolaget) here told med that Green's doesn't produce gluten-free beer anymore, he wrote this note for me. Click here to go to their website.


Tänk om Systembolaget kunde tänka om lite? Då hade vi inte bara haft ett fåtal blaskiga sorter att välja på.

Nu var det dags att dra vidare igen för jag började bli hungrig av allt letande och de hade ingen mat till mig vid matstånden jag blev hänvisad till. Nästa mål var Beyond bread som ligger i Fetzovia på Charlotte place.

What if Systembolaget (swedish liquor store) could think a bit different. Then we would not only had a few whashy varieties to choose from.

Now it was time to move on again because I started to get hungry of all the searching and they had no food for me at the food stalls, I got tip about. The next target was Beyond Bread located in Fetzovia at Charlotte Place.

Beyond Bread

När jag kom fram var jag rejält hungrig! Jag tog en bild från båda hållen ifall du letar för det är inte så lätt att hitta då det ligger på en tvärgata. Jag lade till en blå pil på bilden. Allt här är naturligt glutenfritt (en del är dock bakat med rent havre) och det finns även både veganskt och mjölkfritt att få.

When I arrived I was considerably hungry! I took a picture from both sides if you are looking for it because it’s not so easy to find as it is located on a side street. I added a blue arrow on the picture. Everything here is naturally gluten-free (some, however, is baked with pure oats) and there are both vegan and dairy-free to get too.


Glutenfritt kafé i London - Beyond Bread

Dagens lunch var en starkt kryddad tomatsoppa och till det serverades det ett gott rostat bröd som heter seeded loaf och som de fått pris för. Nu först i efterhand reagerade jag på att det stod pumpernickel på deras andra diplom som de vunnit pris för i år. Jag som saknat pumpernickel så mycket. Hur kunde jag missa detta?

Today's lunch was a spicy tomato soup and it was served with a tasty slice of toast named seeded loaf wich they received diploma for. Afterwards I noticed that their pumpernickel was mentioned on their second diploma that they got awards for this year. I have been longing for pumpernickel so long. How could I miss this?


Glutenfritt kafé i London - Beyond Bread

Som jag skrev var jag rejält hungrig så jag var inte helt mätt efter soppan. Jag var samtidigt nyfiken på en Mexican baguette. De rostade brödet lätt för att det skulle få en knastrig skorpa. Besticken som man använder till allt möjligt i England gick inte att använda för att det var för segt men det var inte för segt att äta med händerna....och det var gott! Jag kunde inte låta bli att ta med mig ena halvan för att kolla hur länge mackan höll sig. Gissa vad! Förutom pålägget, klarade sig brödet ända fram till midnatt och då hade det legat i min handväska hela tiden fram tills att jag kommit tillbaka till hotellet.

As I wrote, I was greatly hungry so I was not completely full after the soup. I was also curious about a Mexican baguette. They toasted the bread easy for it to get a crackly crust. The cutlery making use of all possible in England could not use because it was too tough, but it was not too tough to eat with your hands .... and it was good! I could not help my self but I had to bring me one half of the baguette to check how long it would be juicy. Guess what! I had it in my purse all the time until I got back to the hotel and except for the toppings it managed until midnight!

Efter all mat var jag kaffesugen och ja....lite sötsugen också, kakmoster som jag är. Så det blev en kaffe amerikano och hallonmuffin till det.

After all food I was craving coffee and yes .... some pastry for my sweet tooth too. So I ordered a coffee Amerikano and raspberry cupcake with it.


Glutenfritt kafé i London - Beyond Bread

Den var saftig och hade rätt konsistens men hade en liten bismak av något jag inte kan sätta fingret på. Jag tog bara några små bitar till kaffet för jag orkade faktiskt inte mer. Resten fick jag inpackat för att ta med mig och även den klarade sig i många timmar.

Allt som låg framme i disken kunde ligga framme väldigt länge innan det blev torrt och deras franske bagare som gått över till att bara baka och utveckla glutenfria recept blev många gånger förvånad över hur bra och saftigt glutenfritt bröd kunde bli. Allt beror på mixblandningen berättade Ella.

It was juicy and had the right consistency but had a slight tinge of something I can not put my finger on. I only took a few small pieces to my coffee for I was actually full. The rest I got wrapped in to take with me. The pastry also survived for many hours without getting dry.

Everything in the disk could survived very long time before it became dry. Their French baker who switched to just bake and develop the gluten-free recipes were often surprised at how good and juicy gluten-free bread could be. It depends on the mix, Ella told me.

De är väldigt stolta över caféet och med all rätt. Stället öppnade 2015 och i juli 2016 öppnades ett till i Islington på Upper street i närheten av två andra kaféer som också bakar och tillagar allt naturligt glutenfritt.

They are very proud of the cafe and with all right. The place opened in 2015 and in July 2016 they opened one more at Upper Street in Islington near two other cafes that also bakes and cooks everything naturally gluten-free.


Glutenfritt kafé i London - Beyond Bread

Ella visade mig deras certifikat som satt på skyltfönstret. Har restauranger och kaféer ett sådant certifikat kan man känna sig trygg om man har celiaki.

Ella showed me their certificates at their window. As a celiac you can feel safe when the restaurants and cafes have such a certificate.

Nu var det sen eftermiddag och jag begav mig till Upper street. På vägen dit kunde jag inte låta bli att undra varför vi ligger hästlängder efter i utvecklingen här hemma. Fortsättning följer så håll utkik!

Now it was late afternoon and I went to Upper Street. On my way, I wondered why we are so far behind in Sweden. Stay tuned! There will be more to read.

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Välkommen till min glutenfria blogg!

 

Här hittar du mina:

Virginia Küst

 

OM MIG

 

Jag har sedan barnsben älskat att baka och fått lov att utveckla mig och experimentera mig fram till nya recept på egen hand. På den tiden var det med gluten och jag ville så gärna gå en konditorutbildning. Den tanken fick jag tyvärr slå ifrån mig eftersom jag hade eksem och de sade att chansen var stor att jag skulle bli sämre. Så jag fortsatte mina experiment och tränade på mina färdigheter på hemmaplan istället.

 

Det var först när jag blev äldre som en helt ny värld öppnade sig. Min systerdotter fick nämligen celiaki och senare upptäckte jag att även jag behövde gå över till glutenfritt. Det var ingen lätt match men det var då jag upptäckte att mitt driv och nyfikenhet verkligen kom till någon nytta.

Det var helt hopplöst att hitta recept så att mina systerbarn kunde få baka tillsammans med mig. Så jag experimenterade mycket och lyckades till slut ta fram ett flertal recept som de ville baka.

Mina nyckelord som jag fortfarande håller fast vid är att man ska känna igen sig när man när man helt plötsligt behöver baka glutenfritt istället för med gluten, att man ska få behålla smaken och konsistensen och att bakverken ska kunna ligga framme på kakfatet lika länge som bakverk med gluten, utan att de blir torra.

Jag undviker helst att tillsätta fiberhusk, xantan eller guarnkärnmjöl eftersom jag har svårt för konsistenser som påminner mig om tvättsvamp eller ger bismak. Då använder jag hellre andra ingredienser som hjälper mig att få rätt konsistens, saftighet och smak på bakverken. Det kan t.e.x vara kokt potatis och äppelcidervinäger. Oftast använder jag mig av färdiga mjölmixer för att det är behändigt och det kan vara både med och utan vetestärkelse.


Eftersom vi har intoleranser och allergier i släkten, utöver celiaki, så brukar jag även ta fram recept utan laktos, mjölkprotein, nötter och mandel. Du kan ersätta de mjölkfria recepten med vanlig mjölk.

Tidigare var jag en glutendetektiv på ständig spaning. Jag brann för frågan så mycket att jag senare tog mig an utmaningen som Arbetande ordförande på Celiakiföreningen i Stockholms län och Projektledare för Sveriges största glutenfria matmässa "Mat för livet" 2018-2019. Under 2019  sökte jag mig även till Hela Sverige bakar, där jag kom vidare till finalen inför uttagningen.

2020 flyttade jag tillbaka till Göteborg och tog uppdrag som konsult inom fordonsbranschen igen. Så nu håller jag mig mestadels till att baka och utveckla recept i mitt kök när jag får en stund över. Släkt, vänner och kollegor får självklart både provsmaka experimentbak och njuta av gofika.

KONTAKT

 

E-mail: virginia@kustenarklar.se

 

UTMÄRKELSER

År 2016 fick jag SCUF-gaffeln och 2017 blev jag utsedd till en av Sveriges bästa glutenfria bakbloggare.i Svenska Celiakiförbundets medlemstidning.​

SCUF-gafffeln 2016

SOCIALA MEDIER

 • YouTube - Grey Circle
 • Facebook - Grey Circle
 • Instagram - Grey Circle
 • Pinterest - Grey Circle
 • LinkedIn - Grey Circle

MIN FACEBOOKGRUPP

Celiaki från kust till kust

Här träffas privatpersoner, bloggare och företagare som delar tips, recept och erbjudanden. Välkommen du också!

 • Facebook - Grey Circle
 • Facebook
 • Instagram
 • YouTube
 • Pinterest
 • LinkedIn
bottom of page