Sök
 • Virginia Küst

GLUTENFRI ÖLPROVNING

Uppdaterad: 18 jan 2020


Hejsan,

Förra året skrev jag om en glutenfri ölprovning på Under Kastanjen i Stockholm men i år kan jag även skriva om en trevlig ölprovning på Ölrepubliken i Göteborg.

Det var så roligt när Suzanne tog kontakt med mig för att höra om jag kunde tänka mig att hjälpa till att dra igång ett event. Det är ju det jag brinner för! Att hjälpa glutenintoleranta att få en roligare vardag. Det är inte svårt att hitta restauranger att äta glutenfritt på i en storstad, så förslag på andra aktiviteter tas tacksamt emot.

Ölrepubliken är känt för att ha ett stort ölsortiment, så de blev en självklar krog att kontakta.

Vi blev glada över att de tog emot förslaget och sa att de gärna kan tänka sig att hålla i det.

Så i torsdags höll Örepubliken i Göteborg sin första glutenfria ölprovning!

Det kom 11 personer till provningen och många av gästerna var par som tyckte det var roligt att kunna gå på en gemensam aktivitet med respektive som har glutenintolerans.


Glutenfri ölprovning på Ölrepubliken i Göteborg

Idag har de redan fem olika glutenfria ölmärken men till just denna kväll tog de in även andra sorter för att få ett mer varierande utbud.


Glutenfri ölprovning på Ölrepubliken i Göteborg

Ted som höll i ölprovningen berättade om de olika ölsorterna, olika slags jäsningar, vilka länder ölmärkena kommer ifrån, smaker och de olika reglerna i EU och USA om vad som avgör om du får märka en öl glutenfri eller ej. Det blev spännande diskussioner om bryggning, hur man bryter ner gluten med hjälp av ett enzym och tips om fler ölmärken. Ted berättade även vilka ölsorter han inte skulle kunna gissa är glutenfria.

Det var en riktigt trevlig och spännande ölprovning som blev uppskattad av gästerna.

Till hösten kommer Ted att försöka ordna med en större ölprovning med ett ännu mer varierande sortiment. Det ser vi fram emot!


Glutenfri ölprovning på Ölrepubliken i Göteborg

Ett stort tack till Ted och Ölrepubliken som ville ta sig an detta trevliga arrangemang!

#glutenfritt

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Välkommen till min glutenfria blogg!

Mitt namn är Virginia Küst och jag bor i Göteborg.

 

Här delar jag med mig av mina glutenfria recept, resor, life hacks, kartor med gluten-fritt utbud, bra länkar, husmorstips till dig som råkat få i dig gluten och mycket annat som kan underlätta för dig som har celiaki.

Virginia Küst

Jag har sedan barnsben älskat att baka och experimentera fram nya recept, men det var först när min systerdotter fick celiaki som mitt driv och nyfikenhet verkligen kom till nytta. Senare upptäckte jag att även jag behövde utesluta gluten.

Det var en helt ny värld som öppnade sig och övergick till ett brinnande intresse att hjälpa andra i samma situation.

Jag är en glutendetektiv på ständig spaning, så skicka mig gärna ett meddelande om det är något mer du vill att jag tar upp här på sidan.

KONTAKT

E-mail: virginia@kustenarklar.se

 

 

 

 

År 2016 fick jag SCUF-gaffeln och 2017 blev jag utsedd till en av Sveriges bästa glutenfria bakbloggare.

 

 

 

SCUF-gafffeln 2016

SOCIALA MEDIER

 • YouTube - Grey Circle
 • Facebook - Grey Circle
 • Instagram - Grey Circle
 • Blogger - Grey Circle
 • Pinterest - Grey Circle
 • LinkedIn - Grey Circle

MIN FACEBOOKGRUPP

Celiaki från kust till kust

 • Facebook - Grey Circle
 • YouTube - Grey Circle
 • Facebook - Grey Circle
 • Instagram - Grey Circle
 • Blogger - Grey Circle
 • Pinterest - Grey Circle
 • LinkedIn - Grey Circle