Search

GLUTENFRI ÖLPROVNING

Updated: Jan 18


Hejsan,

Förra året skrev jag om en glutenfri ölprovning på Under Kastanjen i Stockholm men i år kan jag även skriva om en trevlig ölprovning på Ölrepubliken i Göteborg.

Det var så roligt när Suzanne tog kontakt med mig för att höra om jag kunde tänka mig att hjälpa till att dra igång ett event. Det är ju det jag brinner för! Att hjälpa glutenintoleranta att få en roligare vardag. Det är inte svårt att hitta restauranger att äta glutenfritt på i en storstad, så förslag på andra aktiviteter tas tacksamt emot.

Ölrepubliken är känt för att ha ett stort ölsortiment, så de blev en självklar krog att kontakta.

Vi blev glada över att de tog emot förslaget och sa att de gärna kan tänka sig att hålla i det.

Så i torsdags höll Örepubliken i Göteborg sin första glutenfria ölprovning!

Det kom 11 personer till provningen och många av gästerna var par som tyckte det var roligt att kunna gå på en gemensam aktivitet med respektive som har glutenintolerans.


Idag har de redan fem olika glutenfria ölmärken men till just denna kväll tog de in även andra sorter för att få ett mer varierande utbud.


Ted som höll i ölprovningen berättade om de olika ölsorterna, olika slags jäsningar, vilka länder ölmärkena kommer ifrån, smaker och de olika reglerna i EU och USA om vad som avgör om du får märka en öl glutenfri eller ej. Det blev spännande diskussioner om bryggning, hur man bryter ner gluten med hjälp av ett enzym och tips om fler ölmärken. Ted berättade även vilka ölsorter han inte skulle kunna gissa är glutenfria.

Det var en riktigt trevlig och spännande ölprovning som blev uppskattad av gästerna.

Till hösten kommer Ted att försöka ordna med en större ölprovning med ett ännu mer varierande sortiment. Det ser vi fram emot!


Ett stort tack till Ted och Ölrepubliken som ville ta sig an detta trevliga arrangemang!

#glutenfritt

Välkommen till min glutenfria blogg!

Här delar jag med mig av mina glutenfria recept, resor, life hacks, kartor med gluten-fritt utbud, bra länkar, husmorstips till dig som råkat få i dig gluten och mycket annat som kan underlätta för dig som har celiaki.

Mitt namn är Virginia Küst och jag bor i Göteborg.

"Jag är en glutendetektiv på ständig spaning"

 

Jag har sedan barnsben älskat att baka och experimentera fram nya recept, men det var först när min systerdotter fick celiaki som mitt driv och nyfikenhet verkligen kom till nytta, och då upptäckte även jag att jag behövde utesluta gluten.

 

Det var en helt ny bakvärld som öppnade sig och blev bättre med lite engagemang och kunnighet.

Det övergick till ett brinnande intresse att hjälpa andra i samma situation.

År 2016 fick jag SCUF-gaffeln och 2017 blev jag utsedd till en av Sveriges bästa glutenfria bakbloggare.

 

 

 

SCUF-gafffeln 2016

SOCIALA MEDIER

 • YouTube - Grey Circle
 • Facebook - Grey Circle
 • Instagram - Grey Circle
 • Blogger - Grey Circle
 • Pinterest - Grey Circle
 • LinkedIn - Grey Circle

MIN FACEBOOKGRUPP

Celiaki från kust till kust

 • Facebook - Grey Circle
 • YouTube - Grey Circle
 • Facebook - Grey Circle
 • Instagram - Grey Circle
 • Blogger - Grey Circle
 • Pinterest - Grey Circle
 • LinkedIn - Grey Circle

Någon länk som inte fungerar? Hör gärna av dig och berätta vilken länk det gäller, så jag kan hålla sidan up to date. Klicka här 

© 2013 by Virginia Küst.  All Rights Reserved.