Sök
 • Virginia Küst

VET DU VEM SOM UPPFANN MAT FÖR LIVET?

Uppdaterad: 28 okt 2020


Hejsan,

Jag har tidigare filmat på Mat för livet med glutenfritt utbud och spontant intervjuat besökare för skoj skull, men för ett tag sedan fick jag ett telefonsamtal om att göra en seriös filminspelning.


Ordförande Iréne Jonson

Det var Celiakiföreningen i Stockholms län som ville att jag skulle intervjua deras ordförande Iréne Jonson om Mat för livet, som hon driver med övriga i styrelsen. Mässan för dig som inte tål gluten, laktos, mjölk eller soja och som ger dig möjlighet att få provsmaka alla nyheter.

Många av er känner redan till att den finns men du kanske inte vet hur Iréne fick idén eller vad som krävs för att det ska bli en Mat för livet-mässa varje år? Så jag sa självklart ja och tog tåget till Stockholm för att intervjua henne.

Iréne svarade på frågor som varför mässan bara finns i Stockholm, vad tanken var att ha en medarrangör i år, hur stor efterfrågan är från utställare och besökare och varför mässan inte läggs kring Celiakidagen i maj månad. Filmen är 11 minuter lång så jag ställde naturligtvis fler frågor. Man fick ju passa på!

När jag kom hem satte jag mig för att sortera, klippa, redigera, läsa på och bolla med Influencers of Sweden om deras och YouTubes regler etc. Det var hur som helst ett roligt uppdrag som tog många timmar och nu är den äntligen klar att visas!


Om du tycker att den är lång, kan du ju hoppa fram och tillbaka lite eller lyssna på den i bakgrunden som en podcast.

#celiaki #glutenintolerans #glutenfritt

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Välkommen till min glutenfria blogg!

Mitt namn är Virginia Küst och jag bor i Göteborg.

 

Här delar jag med mig av mina glutenfria recept, resor, life hacks, kartor med gluten-fritt utbud, bra länkar, husmorstips till dig som råkat få i dig gluten och mycket annat som kan underlätta för dig som har celiaki.

Virginia Küst

Jag har sedan barnsben älskat att baka och experimentera fram nya recept, men det var först när min systerdotter fick celiaki som mitt driv och nyfikenhet verkligen kom till nytta. Senare upptäckte jag att även jag behövde utesluta gluten.

Det var en helt ny värld som öppnade sig och övergick till ett brinnande intresse att hjälpa andra i samma situation.

Jag är en glutendetektiv på ständig spaning, så skicka mig gärna ett meddelande om det är något mer du vill att jag tar upp här på sidan.

KONTAKT

E-mail: virginia@kustenarklar.se

 

 

 

 

År 2016 fick jag SCUF-gaffeln och 2017 blev jag utsedd till en av Sveriges bästa glutenfria bakbloggare.

 

 

 

SCUF-gafffeln 2016

SOCIALA MEDIER

 • YouTube - Grey Circle
 • Facebook - Grey Circle
 • Instagram - Grey Circle
 • Blogger - Grey Circle
 • Pinterest - Grey Circle
 • LinkedIn - Grey Circle

MIN FACEBOOKGRUPP

Celiaki från kust till kust

 • Facebook - Grey Circle
 • YouTube - Grey Circle
 • Facebook - Grey Circle
 • Instagram - Grey Circle
 • Blogger - Grey Circle
 • Pinterest - Grey Circle
 • LinkedIn - Grey Circle