Sök
 • Virginia Küst

CHANSEN I STOCKHOLM

Uppdaterad: 25 jan 2020


Hejsan!

Hoppas du fick en riktigt skön Påskhelg och att din vecka varit bra!

Jag tillbringade långhelgen i min fina lilla etta som jag hyr i andra hand, med att bl.a plocka undan de sista flyttkartongerna och inviga ugnen med att baka gluten- och mjölkfri pizza. Pizzan fick krispiga kanter precis som den ska ha. Får hoppas att ugnen är lika bra för småkakor och andra bakverk. Nu saknas det bara lite fler möbler som soffbord, matta , köksbord och stolar. Jag ska inte sticka under stolen med att jag har sovit och vilat ikapp mig också. Det har varit fullständigt kaos en längre tid, så det var riktigt skönt att ta paus. Det finns flera vackra promenadstråk runt viken här och jag har även upptäckt några smultronställen där man kan äta bästa sushin ever och köpa små läckerheter som heter Puckies (naturligt godis).


Sushi


Puckies

VARFÖR FLYTTADE DU?

Som jag berättat tidigare, flyttade jag från Majorna i Göteborg den 12 e mars till Gustavsberg "Gurra" i Stockholm. Behöver jag förresten berätta att jag känner mig lite som hemma?


Klippan i Göteborg

Klippan i Göteborg


Gustavsbergs hamn

Gustavsbergs hamn

​Jag blev invald som Ordförande i Celiakiföreningen i Stockholms län och fick dessutom en anställning som Kanslichef. Ja, nu är kanske just den titeln lite felaktig eftersom det inte finns något kansli att vara chef över. Så vi kan väl kanske kalla mig arbetande Ordförande istället. Jag började den 15e mars och det finns massor att sätta sig in i och hinna ikapp, men jag ser även utvecklingsmöjligheter. För dig som undrar vad Celiaki är samt vad det är för skillnad på föreningen och förbundet i Stockholm, så kan jag kanske förklara så här. Celiaki är ett annat ord för glutenintolerans och Svenska Celiakiförbundet har flera föreningar i Sverige, varav en av de ligger i Stockholm. Själva föreningen har ca 4500 medlemmar, medan förbundet har många fler. Då jag brinner för frågor som har med celiaki att göra, kände jag att jag inte ville missa denna chansen.


Vägskylt #glutenfritt

Tänk att kunna jobba heltid med något man brinner för! På föreningen har jag en 80% anställning samt Ordförandeskap och de övriga 20% kan jag jobba som glutenfri frilansare, åka på matresor och ta fram recept att dela med mig av till er. Det kanske låter väldigt lyxigt vilket det på sätt och vis är, men samtidigt krävs det mycket energi emellanåt. Det som gör att jag orkar är nog mitt brinnande intresse att försöka göra världen lite lättare för alla som berörs av celiaki. Men visst längtar jag också efter semester emellanåt, precis som alla andra.

VAD HÄNDER NU?

Något jag ser fram emot utöver arbetet med Celiakifrågor, är att få fira in våren och sommaren i Stockholm med både gamla och nya vänner. Jag har länge tjatat om att jag vill gå på Gröna lund, Allsång på Skansen, se mer av slottet etc. Att helt enkelt ta sig tid att turista för en gång skull. Förra helgen passade jag på att besöka mässan ”Alla älskar hembakat” i Uppsala och det kommer att bli fler mässor.


Free from festival i London

Några av de jag just nu tittar på är Gastro Nord, Free from functional food expo i Stockholm samt Free from festival i London. Som du kanske minns, var jag iväg på Free from festival i London i slutet av förra året och passade på att söka rätt på det glutenfria utbudet i stan, för att skriva om det här i bloggen och göra en karta. Nu känns det rätt skönt att jag redan gjort det eftersom det kommer att bli så mycket lättare även för mig att planera resan.

SAKNAR DU INTE GÖTEBORG?

Även om det finns en hel del gott att säga om Göteborg, saknar jag varken blåsten eller regnet som kommer på tvären och att folk knôr överallt.


Chokladflarn med flingsalt

Något jag däremot har märkt att jag saknar just nu, är de där små butikerna jag gått till för att köpa det där lilla extra. Var hittar jag t.ex. en chokladbutik som säljer riktigt färska praliner eller de där flarnen med flingsalt på och kakao av märket Michel cluizel...eller en mysig liten teaffär som säljer robuste med smak av smultron och champagne eller som den där Indiska affären i Haga som säljer rökt salt och Ingefära-kolor? Vet du var jag kan få tag i det i stan, får du gärna skriva till mig! För det lär ju ta ett tag innan jag lär hitta här. Annars får jag väl gå en liten shoppingrunda och hamstra när jag är i Göteborg nästa gång. Det går visserligen att handla en del på nätet men det är ju inte riktigt samma sak eftersom jag tycker mysfaktorn försvinner. Visst saknar jag min syster med familj och vänner också men en liten tur neråt landet emellanåt (eller uppåt för dem) ska nog lösa även det problemet.

Ha det så himla gott så länge, så hörs eller syns vi snart igen!


0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Välkommen till min glutenfria blogg!

Mitt namn är Virginia Küst och jag bor i Göteborg.

 

Här delar jag med mig av mina glutenfria recept, resor, life hacks, kartor med gluten-fritt utbud, bra länkar, husmorstips till dig som råkat få i dig gluten och mycket annat som kan underlätta för dig som har celiaki.

Virginia Küst

Jag har sedan barnsben älskat att baka och experimentera fram nya recept, men det var först när min systerdotter fick celiaki som mitt driv och nyfikenhet verkligen kom till nytta. Senare upptäckte jag att även jag behövde utesluta gluten.

Det var en helt ny värld som öppnade sig och övergick till ett brinnande intresse att hjälpa andra i samma situation.

Jag är en glutendetektiv på ständig spaning, så skicka mig gärna ett meddelande om det är något mer du vill att jag tar upp här på sidan.

KONTAKT

E-mail: virginia@kustenarklar.se

 

 

 

 

År 2016 fick jag SCUF-gaffeln och 2017 blev jag utsedd till en av Sveriges bästa glutenfria bakbloggare.

 

 

 

SCUF-gafffeln 2016

SOCIALA MEDIER

 • YouTube - Grey Circle
 • Facebook - Grey Circle
 • Instagram - Grey Circle
 • Blogger - Grey Circle
 • Pinterest - Grey Circle
 • LinkedIn - Grey Circle

MIN FACEBOOKGRUPP

Celiaki från kust till kust

 • Facebook - Grey Circle
 • YouTube - Grey Circle
 • Facebook - Grey Circle
 • Instagram - Grey Circle
 • Blogger - Grey Circle
 • Pinterest - Grey Circle
 • LinkedIn - Grey Circle