top of page

GLUTENFRITT  BLOGGINLÄGG

GLUTENFRI ADVENTSKALENDER 2020 MED INSPIRERANDE RECEPT

Uppdaterat: 9 mars 2021

Här hittar du en glutenfri adventskalender för dig som gillar inspirerande recept!


Tänk dig en Adventskalender fullproppad med inspirerande recept från flera glutenfria mat- och bakbloggare. Det är just det årets digitala Adventskalender kommer att bjuda på! Varje dag i december fram till jul öppnas ett nytt fönster i kalendern. Där kommer du att hitta allt från raw till vanligt glutenfria och allergianpassade recept.


Det är så roligt att samarbeta med andra mat- och bakbloggare. Jag ville göra något upplyftande som förgyller tillvaron för oss alla och tog kontakt med flera mat- och bakbloggare för att höra om de ville göra något tillsammans. Precis så som vi gjorde under #internationellaceliakidagen. Det var så kul för jag fick respons direkt och nu väntar alla med spänning på att få dela sina recept med dig!En digital adventskalender är en kalender på webben som räknar ner dagarna till julafton.


Den kommer att finnas både på Facebook, Instagram och här på hemsidan.

 • På Instagram har jag ett glutenfritt Instagram-konto som heter @kustenarklar. Där kommer du att hitta luckorna i mina stories runt 18-tiden varje kväll fr.o.m 1 dec t.o.m 24 dec. Lucköppningen leder till ett inlägg som bloggaren har gjort i sitt egna flöde. Passa på att kolla runt i deras flöde för de har massor av annat gott att bjuda på också. Skulle du råka missa någon dag så kan du leta upp luckan i en av mina highlights som heter Adventskalender.

 • På Facebook har jag en glutenfri Facebook-sida som heter Küsten är klar. Där kommer du att kunna se en ny lucka i flödet varje dag. Länkarna i luckorna leder till Instagram (där alla deltagande bloggare har ett konto) men jag kommer att tagga bloggarna så att du kan kontakta dem om du har frågor eller vill följa dem som även har en Facebook-sida för sina recept. Passa på att kolla runt i deras flöde för de har massor av annat gott att bjuda på också. Om du tittar efter luckorna i mobilen så öppnar du dem via webbläsaren för bästa resultat (klicka på de tre prickarna överst i högra hörnet och välj webbläsare). Du kommer att kunna se lucköppningen runt 18-tiden varje kväll fr.o.m. 1 dec t.o.m 24 dec.

 • Har du inte Facebook eller Instagram? Jag har lagt upp en separat sida här som du kan hitta under menyn "Glutenfri Adventskalender 2020" Där kommer du att kunna läsa inläggen från min Facebook-sida. Om du tittar efter luckorna i mobilen så öppnar du dem via webbläsaren för bästa resultat (klicka på de tre prickarna överst i högra hörnet och välj webbläsare). Inläggen märks ut med lucknummer och kan öppnas varje kväll runt 18-tiden fr.o.m 1 dec t.o.m 24 dec.

 • Har du missat en lucka? Om du har Instagram kan du hitta alla luckorna via en av mina highlights (runda cirklar ovanför mitt flöde). Jag har döpt den till Adventskalendern.

Du gör så här:

 1. Klicka på highlighten (den runda cirkeln).

 2. Välj luckan du vill öppna.

 3. Klicka på "New post".

 4. Välj "visa inlägg".

 5. Hoppa tillbaka till highligthen för att se fler luckor.Nu är det inte långt kvar! Så in och följ mig på sociala medier om du inte redan gör det. Du kan söka upp mig på @kustenarklar eller klicka in dig på länkarna ovan. Du som inte har sociala kanaler är välkommen att följa oss här på min hemsida i menyn "Glutenfri Adventskalender 2020"
Tills dess önskar jag dig en riktigt fin 1a Advent!0 kommentarer

Comentarios


Välkommen till min glutenfria blogg!

 

Här hittar du mina:

Virginia Küst

 

OM MIG

 

Jag har sedan barnsben älskat att baka och fått lov att utveckla mig och experimentera mig fram till nya recept på egen hand. På den tiden var det med gluten och jag ville så gärna gå en konditorutbildning. Den tanken fick jag tyvärr slå ifrån mig eftersom jag hade eksem och de sade att chansen var stor att jag skulle bli sämre. Så jag fortsatte mina experiment och tränade på mina färdigheter på hemmaplan istället.

 

Det var först när jag blev äldre som en helt ny värld öppnade sig. Min systerdotter fick nämligen celiaki och senare upptäckte jag att även jag behövde gå över till glutenfritt. Det var ingen lätt match men det var då jag upptäckte att mitt driv och nyfikenhet verkligen kom till någon nytta.

Det var helt hopplöst att hitta recept så att mina systerbarn kunde få baka tillsammans med mig. Så jag experimenterade mycket och lyckades till slut ta fram ett flertal recept som de ville baka.

Mina nyckelord som jag fortfarande håller fast vid är att man ska känna igen sig när man när man helt plötsligt behöver baka glutenfritt istället för med gluten, att man ska få behålla smaken och konsistensen och att bakverken ska kunna ligga framme på kakfatet lika länge som bakverk med gluten, utan att de blir torra.

Jag undviker helst att tillsätta fiberhusk, xantan eller guarnkärnmjöl eftersom jag har svårt för konsistenser som påminner mig om tvättsvamp eller ger bismak. Då använder jag hellre andra ingredienser som hjälper mig att få rätt konsistens, saftighet och smak på bakverken. Det kan t.e.x vara kokt potatis och äppelcidervinäger. Oftast använder jag mig av färdiga mjölmixer för att det är behändigt och det kan vara både med och utan vetestärkelse.


Eftersom vi har intoleranser och allergier i släkten, utöver celiaki, så brukar jag även ta fram recept utan laktos, mjölkprotein, nötter och mandel. Du kan ersätta de mjölkfria recepten med vanlig mjölk.

Tidigare var jag en glutendetektiv på ständig spaning. Jag brann för frågan så mycket att jag senare tog mig an utmaningen som Arbetande ordförande på Celiakiföreningen i Stockholms län och Projektledare för Sveriges största glutenfria matmässa "Mat för livet" 2018-2019. Under 2019  sökte jag mig även till Hela Sverige bakar, där jag kom vidare till finalen inför uttagningen.

2020 flyttade jag tillbaka till Göteborg och tog uppdrag som konsult inom fordonsbranschen igen. Så nu håller jag mig mestadels till att baka och utveckla recept i mitt kök när jag får en stund över. Släkt, vänner och kollegor får självklart både provsmaka experimentbak och njuta av gofika.

KONTAKT

 

E-mail: virginia@kustenarklar.se

 

UTMÄRKELSER

År 2016 fick jag SCUF-gaffeln och 2017 blev jag utsedd till en av Sveriges bästa glutenfria bakbloggare.i Svenska Celiakiförbundets medlemstidning.​

SCUF-gafffeln 2016

SOCIALA MEDIER

 • YouTube - Grey Circle
 • Facebook - Grey Circle
 • Instagram - Grey Circle
 • Pinterest - Grey Circle
 • LinkedIn - Grey Circle

MIN FACEBOOKGRUPP

Celiaki från kust till kust

Här träffas privatpersoner, bloggare och företagare som delar tips, recept och erbjudanden. Välkommen du också!

 • Facebook - Grey Circle
 • Facebook
 • Instagram
 • YouTube
 • Pinterest
 • LinkedIn
bottom of page