SEMMEL-ORM
Uppdaterat: 18 jan. 2020
Hej,
Idag fick jag en mysig dag med min familj. Först var min systerson och jag en sväng på stan och bara chillade och efter det åkte vi hem till mig och bakade en semmel-orm. Vi passade på att laga till lunch under tiden degen jäste i omgångar. När vi var mätta och klara med bakandet åkte vi vidare hem till min syster med familj för att bjuda på gofika.
Ormsvansen fyllde vi med mandelmassa (utrörd med lite mandelmjölk) och resten av ormen fyllde vi med vaniljkräm gjord på marsanpulver, mjölk och grädde. Över det lade vi på grädde som vi smaksatt med vaniljsocker. Ögon och tunga gjorde vi med sockermassa som min systerdotter målade. De sa att det var gott och sparade halva ormen till efter kvällsmat :)
Eftersom jag inte klarar mjölk längre, tog jag med mig en semmel-bulle jag bakat utan både gluten och mjölk...och den var också god :) Min systerson som hade smakat en bulle hemma hos mig, sa att den smakade som en vanlig semla och att den t.om. var godare än semmel-ormen. Jag håller fortfarande på att fila på receptet som är utan mjölk, för den är verkligen som en vetedeg i både konsistens och smak...men jag kan inte få de helt släta. De vill bara spricka eller ser ut som svampar....men ack så goda de är! Jag ska göra några försök till. Klarar jag det inte, lägger jag ändå ut receptet i bloggen. Som min syster sade..."det är inte utsidan som räknas" :)) Kanske de ska heta Virginias knasbollar? ;)
Hoppas du har fått en lika mysig söndag som mig! <3

Comments