Search

SEMMEL-ORM

Updated: Jan 18


Hej,

Idag fick jag en mysig dag med min familj. Först var min systerson och jag en sväng på stan och bara chillade och efter det åkte vi hem till mig och bakade en semmel-orm. Vi passade på att laga till lunch under tiden degen jäste i omgångar. När vi var mätta och klara med bakandet åkte vi vidare hem till min syster med familj för att bjuda på gofika.

Ormsvansen fyllde vi med mandelmassa (utrörd med lite mandelmjölk) och resten av ormen fyllde vi med vaniljkräm gjord på marsanpulver, mjölk och grädde. Över det lade vi på grädde som vi smaksatt med vaniljsocker. Ögon och tunga gjorde vi med sockermassa som min systerdotter målade. De sa att det var gott och sparade halva ormen till efter kvällsmat :)

Eftersom jag inte klarar mjölk längre, tog jag med mig en semmel-bulle jag bakat utan både gluten och mjölk...och den var också god :) Min systerson som hade smakat en bulle hemma hos mig, sa att den smakade som en vanlig semla och att den t.om. var godare än semmel-ormen. Jag håller fortfarande på att fila på receptet som är utan mjölk, för den är verkligen som en vetedeg i både konsistens och smak...men jag kan inte få de helt släta. De vill bara spricka eller ser ut som svampar....men ack så goda de är! Jag ska göra några försök till. Klarar jag det inte, lägger jag ändå ut receptet i bloggen. Som min syster sade..."det är inte utsidan som räknas" :)) Kanske de ska heta Virginias knasbollar? ;)

Hoppas du har fått en lika mysig söndag som mig! <3


Välkommen till min glutenfria blogg!

Här delar jag med mig av mina glutenfria recept, resor, life hacks, kartor med gluten-fritt utbud, bra länkar, husmorstips till dig som råkat få i dig gluten och mycket annat som kan underlätta för dig som har celiaki.

Mitt namn är Virginia Küst och jag flyttade från Göteborg till Stockholm i mars 2018.

"Jag är en glutendetektiv på ständig spaning"

 

Jag har sedan barnsben älskat att baka och experimentera fram nya recept, men det var först när min systerdotter fick celiaki som mitt driv och nyfikenhet verkligen kom till nytta, och då upptäckte även jag att jag behövde utesluta gluten.

 

Det var en helt ny bakvärld som öppnade sig och blev bättre med lite engagemang och kunnighet.

 

Det övergick till ett brinnande intresse att hjälpa andra i samma situation och idag jobbar jag i Celiakiföreningen i Stockholms län och med Mat för livet-mässan som är Sveriges största glutenfria mässa. 

År 2016 fick jag SCUF-gaffeln och 2017 blev jag utsedd till en av Sveriges bästa glutenfria bakbloggare.

 

 

 

SCUF-gafffeln 2016

SOCIALA MEDIER

  • YouTube - Grey Circle
  • Facebook - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle
  • Blogger - Grey Circle
  • Pinterest - Grey Circle
  • LinkedIn - Grey Circle

MIN FACEBOOKGRUPP

Celiaki från kust till kust

  • Facebook - Grey Circle
  • YouTube - Grey Circle
  • Facebook - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle
  • Blogger - Grey Circle
  • Pinterest - Grey Circle
  • LinkedIn - Grey Circle

Någon länk som inte fungerar? Hör gärna av dig, så jag kan hålla sidan up to date. Klicka här 

© 2013 by Virginia Küst.  All Rights Reserved.