Search

MUMSIG KLADDKAKA

Updated: Jan 18


GF, LF/MF, NF

Läs alltid innehållsförteckningen på förpackningarna ifall innehållet ändrats!


Idag är det kladdkakans dag och när det vankas kladdkaka, brukar jag göra den här.....den är kladdig, söt och riktigt mumsig! ag använder mig av Michel Cluizel's kakao som har en rundare ton och ger kakan en lätt kolasmak. Recept på glasyren har jag tagit från Sju sorters kakor, men du kan självklart välja en annan om du redan har en favorit.

Fri från:

Gluten (mixen innehåller vetestärkelse)

Laktos

Mjölkprotein

Nötter

Mix jag använder: Lailas blå (gluten- och mjölkfri)

​Tänk på att andra mjölmixer kan ge ett annat resultat.

175 °C i ca 15 min i ugn

Tiden är beräknad för en form på ca 25 cm i diameter.

Ingredienser

150 g smör (alternativt laktos- eller mjölkfritt smör)

2 dl socker

2 tsk vaniljsocker

1 tsk bakpulver

1 krm salt

1,5 dl Lailas blå (gluten- och mjölkfri)

3 msk kakao (gärna kakao med bra kvalitet)

3/4 dl pofiber

3 ägg (normalstora)

Glasyr

75 g smör (alternativt laktos- eller mjölkfritt smör)

1 msk siktad kakako (gärna kakao med bra kvalitet)

2 tsk vaniljsocker

1-2 msk starkt kallt kaffe

3,5 dl florsocker

Garnering

0,5 dl kokos

OBS! Läs på kokospåsens innehållsförteckning!

Till formen

Smör (alternativt laktos-eller mjölkfritt smör)

Pofiber eller glutenfritt ströbröd

Alternativt ett bakplåtspapper i botten, som du klipper ut. Smörj och bröa formens sidor.

OBS! Läs innehållsförteckningen på ströbröds-förpackningen!

Förbered

Smörj och bröa formen

Blanda till smeten

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Smält smöret i en kastrull och låt det svalna.

  3. Häll alla torra ingredienser i en bunke. Sila kakaon så det inte bildas klumpar. Blanda väl.

  4. Häll i äggen i kastrullen med det avsalnade smöret och rör om tills det blir väl blandat.

  5. Häll innehållet i kastrullen över mjölblandningen och rör om väl. Du kan använda slickepotten till att pressa bort eventuella mjölklumpar.

  6. Häll smeten i formen och jämna till med slickepotten.

Baka

  1. Grädda i 15 minuter i mitten av ugnen.

  2. Ta ut formen med kakan i och ställ sval yta för att svalna.

  3. Börja med glasyren under tiden kakan svalnar.

Laga till glasyr

  1. Smält smöret i en kastrull.

  2. Häll i vaniljsocker och kallt kaffe och rör om

  3. Häll i florsocker och rör om. Om du får kulor, kan du pressa sönder de med en slickepott genom att trycka smeten mot kanten av kastrullen.

Garnera

  1. Ta bort formens sidor och lägg upp kakan på ett fat.

  2. Bred på glasyren på den något varma kakan och strö över kokos.

Servera/Förvara

Servera med vispad grädde till (alternativt laktosfri- eller mjölkfri grädde). Den håller sig länge i kylen om du täcker den med plastfolie/lock eller lägger den i burk med lock.

#recept #glutenfritt #mjölkfritt

Välkommen till min glutenfria blogg!

Här delar jag med mig av mina glutenfria recept, resor, life hacks, kartor med gluten-fritt utbud, bra länkar, husmorstips till dig som råkat få i dig gluten och mycket annat som kan underlätta för dig som har celiaki.

Mitt namn är Virginia Küst och jag bor i Göteborg.

"Jag är en glutendetektiv på ständig spaning"

 

Jag har sedan barnsben älskat att baka och experimentera fram nya recept, men det var först när min systerdotter fick celiaki som mitt driv och nyfikenhet verkligen kom till nytta, och då upptäckte även jag att jag behövde utesluta gluten.

 

Det var en helt ny bakvärld som öppnade sig och blev bättre med lite engagemang och kunnighet.

Det övergick till ett brinnande intresse att hjälpa andra i samma situation.

År 2016 fick jag SCUF-gaffeln och 2017 blev jag utsedd till en av Sveriges bästa glutenfria bakbloggare.

 

 

 

SCUF-gafffeln 2016

SOCIALA MEDIER

  • YouTube - Grey Circle
  • Facebook - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle
  • Blogger - Grey Circle
  • Pinterest - Grey Circle
  • LinkedIn - Grey Circle

MIN FACEBOOKGRUPP

Celiaki från kust till kust

  • Facebook - Grey Circle
  • YouTube - Grey Circle
  • Facebook - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle
  • Blogger - Grey Circle
  • Pinterest - Grey Circle
  • LinkedIn - Grey Circle

Någon länk som inte fungerar? Hör gärna av dig och berätta vilken länk det gäller, så jag kan hålla sidan up to date. Klicka här 

© 2013 by Virginia Küst.  All Rights Reserved.