Search

HUR DU GÖR EN GOD GLUTENFRI HAVREGRYNSGRÖT MED BANAN

Updated: Jan 25

Dagen till ära är det grötens dag.


Många säger sig bli mätta när de äter havregrynsgröt till frukost men själv blir jag fort hungrig igen...i alla fall fram tills nu.


En vän tipsade mig om att ha banan i gröten och det lät så gott att jag var tvungen att testa trots att jag visste att jag skulle bli hungrig snart igen. Åh, så gott det var! Sen kom överraskningen. Gröten mättade i flera timmar!


📷​​Nästa gång jag kokade gröt med banan toppade jag den även med skivad banan och bär. Gröten blir visserligen söt av den mogna bananen men jag brukar festa till det lite extra med kokossocker på också. Det är inte för att det är nyttigare än vanligt socker utan det är för att den ger en mer vuxen och rund sötma.


📷​​

Jag lägger gärna i skivad banan istället för att riva den så det finns små goda bitar kvar av bananen när den gröten kokat klart. För min del gillar jag Sempers glutenfria havregryn bäst till gröt men självklart kan du välja annan havre om du vill. Tänk bara på att den ska ha en glutenfri märkning om du har celiaki.



RECEPT


1 dl havregryn (ren havre)

3 dl vatten

1/2 krm salt

1 st skivad mogen banan (men inte brun)


Blanda havregryn, vatten, salt och skivad banan i en kastrull och koka på svag värme i ca 4 minuter. Servera med skivad banan, bär, kokossocker och växtbaserad eller vanlig mjölk.



Havregrynsgröt kan göras på oändligt många sätt. Här hittar du ett annat favoritrecept på havregrynsgröt med smak av äppelpaj.





#gröt #havre #frukost #mellanmål #recept

Välkommen till min glutenfria blogg!

Här delar jag med mig av mina glutenfria recept, resor, life hacks, kartor med gluten-fritt utbud, bra länkar, husmorstips till dig som råkat få i dig gluten och mycket annat som kan underlätta för dig som har celiaki.

Mitt namn är Virginia Küst och jag flyttade från Göteborg till Stockholm i mars 2018.

"Jag är en glutendetektiv på ständig spaning"

 

Jag har sedan barnsben älskat att baka och experimentera fram nya recept, men det var först när min systerdotter fick celiaki som mitt driv och nyfikenhet verkligen kom till nytta, och då upptäckte även jag att jag behövde utesluta gluten.

 

Det var en helt ny bakvärld som öppnade sig och blev bättre med lite engagemang och kunnighet.

 

Det övergick till ett brinnande intresse att hjälpa andra i samma situation och idag jobbar jag i Celiakiföreningen i Stockholms län och med Mat för livet-mässan som är Sveriges största glutenfria mässa. 

År 2016 fick jag SCUF-gaffeln och 2017 blev jag utsedd till en av Sveriges bästa glutenfria bakbloggare.

 

 

 

SCUF-gafffeln 2016

SOCIALA MEDIER

  • YouTube - Grey Circle
  • Facebook - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle
  • Blogger - Grey Circle
  • Pinterest - Grey Circle
  • LinkedIn - Grey Circle

MIN FACEBOOKGRUPP

Celiaki från kust till kust

  • Facebook - Grey Circle
  • YouTube - Grey Circle
  • Facebook - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle
  • Blogger - Grey Circle
  • Pinterest - Grey Circle
  • LinkedIn - Grey Circle

Någon länk som inte fungerar? Hör gärna av dig, så jag kan hålla sidan up to date. Klicka här 

© 2013 by Virginia Küst.  All Rights Reserved.