Sök
  • Virginia Küst

GLUTENFRI LJUVLIG PÅSKTÅRTA MED CHOKLAD OCH MUMSIGT FLUFF

GF, LF, MF, NF


Gjorde en ljuvligt god chokladkaka med härligt påskfluff häromdagen. Förbered fluffet och baka kakan idag och montera ihop den några timmar före servering i morgon!



Ta mig direkt till:


Recept

Ingredienser

Förvaring/servering



Kaka, tårta eller cupcakes


Jag gjorde en chokladkaka och dekorerade med fluff ovanpå men du kan göra en chokladtårta istället om du hellre vill det. Se bara till att göra tillräckligt med fluff om du vill ha det emellan bottnarna på tårtan. Om du inte vill göra en hel kaka eller tårta kan du baka chokladmuffins istället och göra cupcakes.


Du behöver inte frysa in kakan innan dekorering för den här kakan håller sig saftig i flera dagar. Låt den stå framme i rumstemperatur under formen så håller den sig fluffig. Om du ställer den i kylen blir den lite mer kompakt. Den är håller sig fortfarande saftig men det är ju godare om kakan är fluffig när den är dekorerad med fluff.



RECEPT på påskfluff


Ingredienser

Läs alltid innehållsförteckningen på förpackningarna.


  • 250 ml Aitos mjölkfria vispgrädde (alternativt vanlig eller laktosfri vispgrädde)

Ev lite mer vispgrädde sen när du vispar fluffet om det inte blir tillräckligt tjockt och fluffigt. Vill du fylla kakan med fluff emellan bottnarna behöver du göra mer fluff.

  • Ca 70 gram Coletta Påskeskum

  • Ev lite gul färg. Jag hade i 1/4 tsk gurkmeja.

Ha inte i mer gurkmeja för då kan det lätt bli en bitter smak.



Förbered

  1. Klipp Påskeskummet i små bitar

  2. Värm upp grädden i en kastrull. Den ska bli varm men får inte koka!

  3. Häll i Påskeskummet och rör om till det smält.

  4. Häll upp i en skål med lock och ställ i kylskåpet för att svalna.


Gör i ordning kakan/tårtan

  1. Dela kakan i tre delar om du vill göra en tårta.

  2. Vispa fluffet. Tillsätt eventuellt lite mer vispgrädde för att få den extra fluffig och tjock.

  3. Spritsa fluff mellan tårtbottnarna innan du brer ut den, om du vill ha en tårta. Annars spritsar du bara utanpå kakan innan du eventuellt brer ut den för att göra andra mönster.


Förvaring/servering


Bör ätas samma dag men man kan äta den dagen därpå också om man förvarar den kyl med lock på.



Jag önskar dig en riktigt fin Påsk!



Missa inte att följa mig på Instagram eller Facebook där jag heter @kustenarklar!

Tagga mig gärna också om du lägger ut en bild på dina bakverk som du bakat efter mitt recept. Det är så roligt att se!


0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Välkommen till min glutenfria blogg!

Mitt namn är Virginia Küst och jag bor i Göteborg.

 

Här delar jag med mig av mina glutenfria recept, resor, life hacks, kartor med gluten-fritt utbud, bra länkar, husmorstips till dig som råkat få i dig gluten och mycket annat som kan underlätta för dig som har celiaki.

Jag har sedan barnsben älskat att baka och experimentera fram nya recept, men det var först när min systerdotter fick celiaki som mitt driv och nyfikenhet verkligen kom till nytta. Senare upptäckte jag att även jag behövde utesluta gluten.

Det var en helt ny värld som öppnade sig och övergick till ett brinnande intresse att hjälpa andra i samma situation.

Jag är en glutendetektiv på ständig spaning, så skicka mig gärna ett meddelande om det är något mer du vill att jag tar upp här på sidan.

KONTAKT

E-mail: virginia@kustenarklar.se

 

 

 

 

År 2016 fick jag SCUF-gaffeln och 2017 blev jag utsedd till en av Sveriges bästa glutenfria bakbloggare.

 

 

 

SCUF-gafffeln 2016

SOCIALA MEDIER

  • YouTube - Grey Circle
  • Facebook - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle
  • Blogger - Grey Circle
  • Pinterest - Grey Circle
  • LinkedIn - Grey Circle

MIN FACEBOOKGRUPP

Celiaki från kust till kust

  • Facebook - Grey Circle
  • YouTube - Grey Circle
  • Facebook - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle
  • Blogger - Grey Circle
  • Pinterest - Grey Circle
  • LinkedIn - Grey Circle

Någon länk som inte fungerar? Hör gärna av dig och berätta vilken länk det gäller, så jag kan hålla sidan up to date. Klicka här 

© Copyright

© 2013 by Virginia Küst.  All Rights Reserved.